Založ si blog

Čarovný Omán 2024: Nové lety z Bratislavy

Navštívte s nami Arabský poloostrov, rozprávkový Omán, krajinu sultánov a Salalah, bielu perlu Orientu. Jemné pieskové pláže, tyrkysové more s delfínmi a veľrybami, kilometre kokosových paliem strážiacich pobrežie, duny púšte opierajúce sa o horský ománsky masív. Ten drží vlhko a vracia ho národnému pokladu, kadidlovému stromu, ktorého miazga sa v dávnych dobách vyvažovala zlatom. Exotická dovolenka ako z rozprávky, nádherné prostredie, vysoká kvalita služieb, príjemný personál a súkromie na plnohodnotný relax. To všetko s odletom z Bratislavy priamo do cieľovej destinácie sultanátu.

———————

Široká ponuka termínov: Vďaka veľkému záujmu slovenských dovolenkárov môžete do Ománu letieť každý týždeň v štvrtok a sobotu priamym letom z Bratislavy. Celú ponuku zájazdov nájdete tu.

 

 

Omán je cestovateľský bonbónik, ktorý si drží svoju jedinečnosť a rozhodne nepatrí k masovým dovolenkovým destináciám. Jeho čarovnej atmosfére a nádherným pieskovým plážam Salalahu podľahla aj Kráľovná zo Sáby, matka Šalamúnovho syna. Salalah je rodiskom ománskeho sultána, ktorého si obyvatelia nesmierne cenia, tak ako svoju krajinu s jej bohatou históriou a modernou súčasnosťou. Rovnako si budú vážiť i Vás a ponúknu Vám služby na najvyššej úrovni. Nie nadarmo sa Ománu hovorí Švajčiarsko Orientu.

 

Netradičný Omán – cestovateľské tipy

Omán to nie sú len luxusné hotely, krásne pláže a rozľahlé púšte. Omán skrýva netradičné poklady, ktoré môžete objaviť počas Vašej dovolenky.

Hory: Existuje niekoľko spôsobov, ako poraziť horúčavy v Ománe, ale jeden z najobľúbenejších je vyraziť do hôr. Pohorie Al Hajar je najznámejším pohorím, ktoré má výšku viac ako 2000 metrov a ponúka vítanú úľavu od úmorného horúčavy a vlhkosti pozdĺž pobrežia. Je to drsná krajina okrových hôr plná sadov, dedín, jaskýň a rozsiahlych vádí. V sadoch si môžete pochutnať na lahodných granátových jablkách. Vysoko v horách nájdete úchvatný hotel Alila Jabal Akhdar, ktorý Vám exkluzívne ponúkame s odletom z Viedne. Od hotela môžete absolvovať jednu z dvoch ománskych ferrat, ktorá ponúka nezabudnuteľné výhľady do strmého kaňona.

Alila Hotel Omán

Zelené doliny: Prevažná väčšina Ománu je suchá – Salalah je však ako z iného sveta. Je to hlavné mesto regiónu Dhofar v Ománe a leží na ďalekom juhu. Mesto je subtropické a počas Khareef (obdobie dažďov) sa výrazne mení. Časté dažde vedú k vzniku vodopádov, riek a zelenej krajine. Medzi ďalšie úžasné destinácie patrí Wadi Shab. Je tu fascinujúci pohľad z dna údolia. Keď kráčate po dne údolia, stúpate krížom tam a späť ponad rieku a nakoniec vojdete do jaskyne a vodopádu, kde môžete skákať z útesu.

 

Zabudnuté dedinky: Po celej krajine a horách sú roztrúsené opustené dediny. Tieto „dediny duchov“, takpovediac, sú známe pre návštevníkov a mnohé z nich priťahujú fotografov a zvedavcov. Keď sa ekonomika Ománu začala rozvíjať vďaka rope a modernej ére, tieto staré dediny zostali opustené. Al Hamra je najznámejšia z opustených dedín, ktorá leží na úpätí pohoria Hajar. Vznik komunity domov sa datuje do 17.storočia.

 

Kedy vycestovať

Ideálnym obdobím na cestovanie do Ománu je od októbra až do mája. Omán je krajinou geograficky veľmi rozmanitou. Na severe a vo vnútrozemí prevláda stredozemské podnebie, na púšťach suché, tropické podnebie. Letné teploty tu dosahujú až 54°C. Na pobreží je teplo a sucho, ale v období monzúnov od Indického oceánu, v mesiacoch júl až september, vlhko. Predpoveď počasia na najbližšie dni a týždne nájdete na https://www.pocasie.sk/oman/

———————

Náš tip: Mesiace apríl a máj ponúkajú stabilné, ešte nie príliš horúce počasie bez monzúnov a silných vetrov.

———————

 

Obľúbené hotely slovenských cestovateľov

Millennium Resort Salalah 5*

Millennium Resort Salalah sa nachádza na okraji obľúbeného letoviska Salalah. Elegantne zariadené izby, krásna tropická záhrada s bazénmi a kvalitná ománska kuchyňa čakajú na každého návštevníka. Súkromná piesočnatá pláž s barom je dostupná bezplatným hotelovým minibusom. Hotel ponúka koncept light all inclusive.

 

Fanar Hotel & Residences 5*

Luxusný hotelový komplex, postavený v štýle arabskej architektúry, je situovaný priamo pri nádhernej širokej pláži s bielym pieskom a postupným vstupom do mora. Lagúny chránené mólom v blízkosti hotela sú ideálnym a bezpečným miestom pre rodiny s deťmi. Samozrejmosťou sú moderné klimatizované izby s bohatým vybavením, All Inclusive služby na vysokej úrovni, SPA centrum, bazény, vonkajšie i vnútorné bary a reštaurácie a kvalitné Wi-Fi pripojenie.

 

 

Salalah Rotana Resort (5*)

Luxusný hotelový komplex, zaradený do prestížnej hotelovej siete Rotana, je postavený priamo pri unikátnej nádhernej pláži s jemným bielym pieskom a pozvoľným vstupom do mora. Klienti si pochvaľujú výborný all inclusive a ZEN SPA centrum. Pre slovenských klientov je dostupný animačný tím Klub Leto v termíne 7.10.2023-18.5.2024.

 

Povinné doklady a očkovanie

Vstup do Ománu je možný len s platným cestovným pasom, s min. dobou platnosti 6 mesiacov od návratu pre všetkých účastníkov zájazdu, vrátane maloletých detí. Výrazne sa neodporúča mať v pase pečiatku Izraela.

 

Leto 2024: TOP 10 rodinných hotelov s aquaparkmi

18.04.2024

Ak Vaša rodina miluje počas letnej dovolenky vodnú zábavu, určite pokračujte v čítaní tohto blogu. Prinášame Vám totiž 10 tipov na overené a obľúbené hotely s tou najširšou ponukou vodnej zábavy. S rezerváciou letnej dovolenky neváhajte! Viaceré termíny v obľúbených stredomorských hoteloch sú už na sezónu 2024 vypredané. Vypredané sú aj mnohé termíny s [...]

Bahrajn: Ostrov, na ktorý sa budete chcieť vrátiť

02.04.2024

Poznáte to – sú dovolenkové miesta, ktoré nás zaujmú, ale necítime potrebu sa tam vrátiť znova. Tie druhé nás očaria tak intenzívne, že hneď po návrate domov na tieto miesta máme chuť cestovať znova. Medzi takéto miesta patrí aj rozlohou malý ostrov Bahrajn nachádzajúci sa v Perzskom zálive, len pár desiatok kilometrov od Kataru a Saudskej arábie. Bojovník a [...]

Marsa Alam 2024 – Cenovo výhodná dovolenka s priamymi letmi

19.03.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🇪🇬 Stredisko Marsa Alam sa nachádza na južnom pobreží Červeného mora v Egypte a ponúka úžasné podmienky na potápanie, s krásnym korálovým útesom a pestrou podmorskou faunou. Je vzdialené len 4 hodiny letu z Bratislavy a predstavuje tú pravú kombináciu výbornej dovolenky- teplé more, krásne pláže, slnečné počasie, skvelé služby a [...]

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?