Založ si blog

Egypt 2024: Najvýhodnejšia jarná dovolenka s tipmi na overené hotely

Autor blogu: Sandra Košútová

🐪 Väčšina z nás už netrpezlivo čakáme a tešíme sa na príchod slnečných mesiacov roka. Ja osobne som si preto v januári povedala, že dosť bolo zimy –  chcelo by to nejaké slniečko. Spolu s kolegami sme sa vybrali na infocestu do Egypta, aby sme Vám – našim klientom poskytli vždy tie najlepšie informácie z prvej ruky. Tentoraz sme navštívili hotely v slnečnej Hurghada a Marsa Alam, kde je aj v januári príjemne teplo na dovolenku a oddych a takisto možnosť spoznávať ďalšie miesta, pláže a zažiť miestnu kultúru a históriu. V druhej časti blogu Vám prinášam tipy na 3 hotely, ktoré Vám môžeme odporučiť na kvalitné strávenie letnej dovolenky.

 

🇪🇬 Hurghada, populárne egyptské letovisko na brehu Červeného mora ponúka krásne pláže, vynikajúce podmienky na potápanie a šnorchlovanie a mnoho historických a kultúrnych atrakcií v okolí  Pri plánovaní dovolenky v Hurghade je dobré zvážiť vhodné mesiace kvôli teplotám, pričom obdobie od októbra do apríla býva obvykle najlepšie.

🌅Priemerná teplota mora v Hurghade sa pohybuje od približne 22 °C v zimných mesiacoch a v letných mesiacoch až po 28 °C. Pred cestovaním je vždy dobré skontrolovať aktuálne teploty a poveternostné podmienky. Južná časť Hurghady sa vyznačuje miernejším vetrom počas chladnejších mesiacov, pozvoľným vstupom do mora a piesočnatými plážami. Počas našej cesty sme zažili aj veternejšie dni, ale v počas leta je vietor slabší. Smerom na sever k časti El Gouna zvykne byť vietor silnejší.

 

🛫Čas letu do Hurghady z Bratislavy trvá priemerne 4 hodiny. Pokiaľ letíte s leteckou spoločnosťou AirCairo počas letu dostanete aj obedový balíček a vodu v cene letenky. Okrem platného cestovného pasu, po pristátí v Hurghade sú občania Slovenskej republiky povinný zakúpiť si vízum. Urobiť tak môžete hneď v pristávacej hale pred pasovou kontrolou v označenom stánku. Cena vízum je 25$. Platiť sa dá aj eurami. Pozor kartou sa platiť nedá, treba mať, preto pri sebe hotovosť. Vízum si môžete zakúpiť ešte pred odletom priamo u niektorých touroperátorov, ktorí ponúkajú takéto služby. V prípade, že máte vízum zakúpené u CK, v príletovej hale sa stretnete s delegátom, ktorý vám vízum odovzdá a môžete prejsť cez ďalšie kontroly. Vzdialenosť od letiska k hotelom je individuálna, môže sa pohybovať od 30 minút pokiaľ sa hotel nachádza blízko letisko alebo až 3 hodiny ak je viac smerom na juh.

 

Pickalbatros Citadel Sahl Hasheesh 5*

Sieť hotelov Pickalbatros ponúka svojim hosťom naozaj špičkové ubytovacie, stravovacie a relaxačné služby. V areáli sa nachádza hneď niekoľko bazénov na oddych, tobogány pre deti, ale aj plavecké bazény. Hotel Pickalbatros Citadel očarí svojou lagúnou, ktorá vedie priamo do otvoreného mora. Všetky izby sú orientované na more, čiastočne na more alebo na bazén. Hoci je pláž hneď pri hoteli ,na pláž jazdí hotelový shuttle bus priamo z recepcie, keďže je cesta k nej cez celý areál.

 

Pickalbatros Jungle Aqua Park by Neverland 4*

Rodiny, ktoré hľadajú hotel práve pre deti, aby sa, čo najviac zabavili určite ocenia Pickalbatros Jungle Aqua Park by Neverland. Len po vstupe sa budú deti cítiť ako v rozprávke. Súčasťou hotela je najväčší aquapark v Hurghade so 16 bazénmi, 3 detskými bazénmi a množstvom vodných atrakcií, tobagánov a šmýkačiek pre rôzne vekové kategórie. Deti majú o program postarané počas celého dňa. Piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom sa od hotela nachádza približne 700m pri hoteli Dana Beach Resort 5* a je prístupné pre klientov hotela Jungle. Izby sú po rekonštrukcii a sú zariadené novým nábytkom.

 

Desert Rose 5*

Hotel, ktorý naozaj nesklame, či už cestujete ako rodina alebo pár. Desert Rose ponúka ubytovanie v čistých moderne vybavených izbách. Štandardné izby sa nachádzajú hneď pri bazénoch a len kúsok od pláže a hlavnej reštaurácie. V komplexe nájdete až 12 barov, kde si viete vychutnať coffee break počas dňa a chutný drink s programom počas večera. Jeden z barov sa nachádza priamo na pláži a ponúka dychberúci panoramatický výhľad na otvorené more. Odporúčame nájsť si čas a vychutnať si tam západ slnka. Pláž je piesočnatá s pozvoľným vstupom a je ideálna pre rodiny s deťmi. Okrem toho v areáli aj vonkajšia telocvičňa, hry ako stolný tenis a animačné programy priamo na pláži. O váš čas je počas dovolenky naozaj postarané. Hneď pred hotelom sa nachádza aj niekoľko obchodov a lekáreň, nemusíte sa báť prechádzať cez cestu, hotel ma zamestnancov, ktorí vás bezpečne prevedú na druhú stranu. Ďalším plus tohto hotela je strava, ktorá je veľmi chutná a pestrá každý deň. Rozkvitnuté záhrady, kde sa len pozriete naozaj sprestrujú komplex a zážitok z dovolenky. Hotel sme si obľúbili hneď od prvého dňa.

 

🏺🐪Fakultatívny výlet do Luxoru

Ak máte záujem o históriu, odporúčam Vám celodenný výlet do starovekého mesta Luxor. Je známe najmä pre svoje bohaté historické dedičstvo a archeologické pamiatky. Treba byť, ale pripravený, že výlet je naozaj celodenný, nakoľko cesta do Luxoru a spať na hotel môže trvať aj niekoľko hodín, niekedy, aj 3-4 hodiny podľa vzdialenosti od hotela. Výlet sa začína pri Mmenových kolosov, čo sú dve sochy egyptského faraóna Amenhotepa III. Sochy siahajú do výšky až 16,6m a stoja na podstavci vysokom 2,3 metra. Počas výletu navštívite Údolie kráľov, ktoré bolo využívané ako pohrebisko faraónov v období Novej Ríše. Môžete vstúpiť priamo do niektorých hrobiek najznámejších faraónov histórie. Ďalšou zastávkou je Zádušný chrám kráľovnej Hatšepsut, postavený vo forme terasovej stavby sa nachádza na západnom brehu Níla v blízkosti chrámov Luxor a Karnak. Hatšepsut zaujala miesto faraónky a vládla namiesto svojho ešte nedospelého syna, ktorého zavrela do väzenia, aby jej v tom nebránil. To sa mu nepáčilo a po jej vláde zničil väčšinu jej chrámu. Hatšepsut používala mužské tituly a insígnie, mnoho sôch sú práve v mužskej podobe, skúste ich počas svojej návštevy nájsť. Jednou z ďalších zastávok je chrámový komplex Karnak, vôbec najväčší náboženský komplex Egypta, ktorý slúžil k uctievaniu boha Amona. 134 stĺpov v 16 radoch na ploche vo veľkosti 4508 m2 je zážitok, na ktorý len tak nezabudnete.

Leto 2024: TOP 10 rodinných hotelov s aquaparkmi

18.04.2024

Ak Vaša rodina miluje počas letnej dovolenky vodnú zábavu, určite pokračujte v čítaní tohto blogu. Prinášame Vám totiž 10 tipov na overené a obľúbené hotely s tou najširšou ponukou vodnej zábavy. S rezerváciou letnej dovolenky neváhajte! Viaceré termíny v obľúbených stredomorských hoteloch sú už na sezónu 2024 vypredané. Vypredané sú aj mnohé termíny s [...]

Bahrajn: Ostrov, na ktorý sa budete chcieť vrátiť

02.04.2024

Poznáte to – sú dovolenkové miesta, ktoré nás zaujmú, ale necítime potrebu sa tam vrátiť znova. Tie druhé nás očaria tak intenzívne, že hneď po návrate domov na tieto miesta máme chuť cestovať znova. Medzi takéto miesta patrí aj rozlohou malý ostrov Bahrajn nachádzajúci sa v Perzskom zálive, len pár desiatok kilometrov od Kataru a Saudskej arábie. Bojovník a [...]

Marsa Alam 2024 – Cenovo výhodná dovolenka s priamymi letmi

19.03.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🇪🇬 Stredisko Marsa Alam sa nachádza na južnom pobreží Červeného mora v Egypte a ponúka úžasné podmienky na potápanie, s krásnym korálovým útesom a pestrou podmorskou faunou. Je vzdialené len 4 hodiny letu z Bratislavy a predstavuje tú pravú kombináciu výbornej dovolenky- teplé more, krásne pláže, slnečné počasie, skvelé služby a [...]

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Nemecký poslanec AfD Bystroň se ohradil proti článku Der Spiegelu o ‘ruských’ balíčkoch

27.04.2024 10:10

Poslanec Alternatívy pre Nemecko (AfD) Peter Bystroň sa ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatkov od proruskej siete prijímal balíčky.

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.