Založ si blog

Maledivy 2022 // Najobľúbenejšie hotely a priame lety

Raj na zemi – to sú Maledivy, ktoré sú pre mnohých symboloch luxusnej dovolenky na prekrásnych plážach Indického oceánu. Nedajte sa však pomýliť, aj Maledivy vedia poskytnúť cenovo dostupnú dovolenku. Napríklad obľúbený Biyadhoo Island Resort pre dvoch dospelých cestujúcich na 7 nocí, s prestupovým letom z Viedne cez Dubai s letmi od spoločnosti Emirates a plnohodnotným all inclusive začína na cene 1223 EUR na osobu.

Obdobie od februára do apríla predstavuje z hľadiska počasia najvhodnejší čas na návštevu Maldív. Príjemné teploty siahajúce k 30°C, veľa slnečných hodín a len príležitostné prehánky Vám zabezpečia naozajstnú oddychovú dovolenku. Pre Maledivy sú príznačné vetry, ktoré Vás môžu zastihnúť v akomkoľvek mesiaci. Na jar však nie sú také intenzívne ako počas búrkových období. Aktuálnu predpoveď počasia nájdete na https://pocasie.sk/last-minute/maledivy/

 

Lety

Veľkou výhodou pre slovenských klientov je blízkosť letiska vo Viedni, ktoré ako jediné v strednej Európe poskytuje priamy let na Maledivy. Ten je obsluhovaný spoločnosťou Austrian Airlines a lieta z Viedne na Maledivy vždy v pondelok, stredu a piatok. Sezóna priamych letov končí v streda 4.mája 2022.  Naspäť z Maledív do Viedne sa dostanete priamym letom v utorok, štvrtok a sobotu. Sezóna spiatočných končí v štvrtok 5.mája 2022. V období máj až október 2022 sú Maledivy dostupné len cez prestupové lety (priame lety sa obnovujú koncom októbra 2022) . Samozrejme, pri priamom lete musíte počítať s vyššou cenou a rezerváciou vopred, keďže priame lety sú viac dopytované klientmi. Pri prestupových letoch si naši klienti chvália služby leteckej spoločnosti Emirates pri letoch cez Dubai a leteckej spoločnosti Turkish airlines pri letoch cez Istanbul.

 

 

Obľúbené hotely slovenských cestovateľov

Biyadhoo Island Resort (3*)

Cenovo výhodný 3* hotel s veľmi dobrým pomerom ceny a kvality. Nachádza 2 minúty chôdze od pláže. Hotel Biyadhoo Island Resort je umiestnený v tropickej zeleni a ponúka očarujúce ubytovanie na pláži a rôzne vodné športy. Šnorchlovanie je práve dôvod, prečo si mnohí klienti vyberajú tento hotel – vo vode stretnete korytnačky, morény, chobotnice i menšie žraloky čiernocípe.

 

Cinnamon Dhonveli Maldives (4*)

Približne 600 m x 100 m veľký ostrov uprostred malej lagúny plnej tropickej vegetácie. Hotel má výborné hodnotenia našich zákazníkov a ponúka ubytovanie v dostupných cenách a chutné stravovanie vo svojich 5 reštauráciách. Vyhľadávajú ho surferi z celého sveta.

 

Adaaran Select Hudhuranfushi (4*)

Obľúbené letovisko krásne integrované do sviežej, tropickej vegetácie na ostrove veľkosti 800 x 400 m. Naši klienti si chvália výbornú stravu a kvalitné ubytovanie v záhradných a plážových vilkách. Novomanželia dostanú v hoteli tortu a večeru pri sviečkach (platnosť do 6 mesiacov po svadbe). Hostia, ktorí oslavujú svoju striebornú alebo zlatú svadbu na mieste, dostanú fľašu vína v hoteli Cake a večeru pri sviečkach. Hostia, ktorí oslavujú svoje výročie svadby na mieste, dostanú v hoteli fľašu vína a koláč.

 

Sun Island Resort & Spa (4*)

Rozľahlý ostrov s cca. 3 km dlhou plážou s bielym pieskom a tyrkysovo modrou lagúnou. Slovenskí klienti vyhľadávajú tento rezort pre kvalitné služby aj v podobe vonkajších kúpeľov Araamu Spa a širokú škálu rôznorodých športových aktivít dostupných priamo na ostrove.

PCR testy a povinné doklady

Na Maledivy nepotrebujete osobitné víza ani vstupné karty, postačí cestovný pas s platnosťou minimálne 6 mesiacov po návrate z dovolenky. Cestovný pas sa samozrejme vyžaduje aj u každého cestujúceho dieťaťa. Pri cestách na Maledivy sa nevyžaduje žiadne osobitné očkovanie na tropické choroby. Vstup do krajiny je podmienený preukázaním sa negatívnym PCR testom na COVID-19, ktorý nie je starší ako 96 hodín. Z povinnosti testovania sú vyňaté iba deti do 1 roku. Negatívny výsledok testu je taktiež nutné pred odletom vložiť na webovú stránku k imigrácii a musí sa vyplniť online zdravotný formulár. Ani plne očkované osoby nemajú z vyššie uvedených opatrení žiadnu výnimku. Vzhľadom na osobitné podmienky vstupu týkajúcej sa aktuálnej pandemickej situácie overte si prosím vždy situáciu na Ministerstve zahraničných vecí prípadne u Vášho predajcu.

Flexi garancia

Spolu s našimi partnermi v Rakúsku a Nemecku Vám prinášame vybrané ponuky na Maurícius s priamymi aj prestupový letmi s Flexi garanciou. Flexi garancia Vám prináša bezpečie pri kúpe zájazdu – napríklad možnosť bezplatného storna 14 dní pred nástupom na zájazd, možnosť zmeny termínu zájazdu 7 dní pred nástupom na zájazd a prísľub neodkladného vrátenia finačných prostriedkov v prípade storna. Balíček Flexi garancia je pri vybraných ponukách bezplatný a pri časti hotelov sa naň vzťahujú osobitné poplatky. Naše predajkyne Vám radi poskytnú o garancii bližšie informácie.

Marsa Alam 2024 – Cenovo výhodná dovolenka s priamymi letmi

19.03.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🇪🇬 Stredisko Marsa Alam sa nachádza na južnom pobreží Červeného mora v Egypte a ponúka úžasné podmienky na potápanie, s krásnym korálovým útesom a pestrou podmorskou faunou. Je vzdialené len 4 hodiny letu z Bratislavy a predstavuje tú pravú kombináciu výbornej dovolenky- teplé more, krásne pláže, slnečné počasie, skvelé služby a [...]

Egypt 2024: Najvýhodnejšia jarná dovolenka s tipmi na overené hotely

29.02.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🐪 Väčšina z nás už netrpezlivo čakáme a tešíme sa na príchod slnečných mesiacov roka. Ja osobne som si preto v januári povedala, že dosť bolo zimy – chcelo by to nejaké slniečko. Spolu s kolegami sme sa vybrali na infocestu do Egypta, aby sme Vám – našim klientom poskytli vždy tie najlepšie informácie z prvej ruky. Tentoraz [...]

Čarovný Omán 2024: Nové lety z Bratislavy

15.02.2024

Navštívte s nami Arabský poloostrov, rozprávkový Omán, krajinu sultánov a Salalah, bielu perlu Orientu. Jemné pieskové pláže, tyrkysové more s delfínmi a veľrybami, kilometre kokosových paliem strážiacich pobrežie, duny púšte opierajúce sa o horský ománsky masív. Ten drží vlhko a vracia ho národnému pokladu, kadidlovému stromu, ktorého miazga sa v dávnych dobách [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.