Založ si blog

Leto 2022: Top 10 hotelov v Turecku, ktoré sa rýchlo vypredávajú

Po dvoch náročných turistických sezónach sa pre sezónu 2022 opäť ráta s nárastom počtu klientov na tureckých plážach. Táto správa nie je reklamných ťahom – informácie od miestnych hotelierov k začiatku roka hovoria o viac ako 70% obsadenosti u viacerých obľúbených hoteloch na toto leto zo strany nemeckých a ruských klientov. Ak máte teda vybraný obľúbený hotel, určite si dajte vypracovať cenovú ponuku skôr. Niektorí z našich klientov boli prekvapení, keď zistili, že ich obľúbený hotel na ich vybraný termín je už vypredaný. Pár zvyšných izieb predávali globálne ubytovacie portály za predražené ceny.

Ak máte navyše požiadavku na menej štandardný typ izby, ako napr. rodinnú izbu alebo suitu, či mezonet, bude vyhľadávanie vhodného termínu ešte ťažšie. Pre všetkých, ktorí chcú mať termín v „suchu“ odporúčame kúpu hotela vo first minute ponuke. Cestovné kancelárie ponúkajú v tomto období príjemné zľavy aj s dodatočnými bonusmi, ak kúpite zájazd do konca januára alebo februára 2022.

Obávať sa o svoje peniaze rozhodne nemusíte. Cestovné kancelárie vo všeobecnosti požadujú nízke zálohy. Každá cestovná kancelária, ktorú máme v ponuke má v zmysle zákona o zájazdoch zájazdy poistené proti insolventnosti, teda proti situácii, ak by cestovná kancelária skrachovala.  Ak sa obávate o situáciu, že by ste vy alebo cestujúci nemohli zo zdravotných alebo iných vážnych dôvodov nastúpiť, chráni Vás komerčné cestovné poistenie, tzv. komplexné cestovné poistenie. To pokrýva poistné udalosti, keď akýkoľvek poistený cestujúci ochorie (vrátane ochorenia COVID alebo pozitívneho testu na COVID), alebo nastane iná vážna okolnosť a vy nemôžete nastúpiť na zájazd.

Ako klient určíte oceníte aj mimoriadnu ochranu v podobe Flexi garancie. Tá napríklad umožňuje bezplatnú zmena mena a destinácie až do 10 dní pred odletom alebo bezplatné storno až do 15 dní pred odletom. Viac informácií nájdete v našom článku First minute 2022 : : Flexi garancia

 

Hotel Papillon Belvil (5*)
Obľúbený hotelový komplex je obklopený píniovým hájom, zelenými golfovými ihriskami, úžasnou piesočnatou plážou a mohutným pohorím Taurus. Do centra Beleku sa dostanete miestnymi minibusmi. Odporúčame pre rodinné izby, ktoré sú aktuálne dostupné už iba vo vybraných termínoch.

 

 

Pegasos Royal & Resort (5*)

Obľúbený komplex 2 hotelov pri širokej piesočnatej pláži v zálive Incekum, ktorý je vyhľadávanou destináciu slovenských turistov. Hotel je zaradený do hotelov siete TT hotels, ktorá garantuje výborné služby. Je určený najmä pre rodiny s deťmi ale aj pre klientelu, ktorá hľadá hotel vyššej kvality.

 

Trendy Side Beach (4*)

Vyhľadávaný menší hotel zo siete Trendy hotelov je obľúbený hlavne pre svoju polohu na jednej z najkrajších pláži v stredisku Side a určite jeho najväčšou devízou je aj pešia dostupnosť do historického centra Side, ktoré ponúka množstvo nákupov a prechádzky priamo pri ruinách antických chrámov. Hotel je určený pre dospelých klientov.

 

Hotel Kumköy Beach & SPA (5*)

Jeden z najobľúbenejších hotelov v časti Side pre slovenskú klientelu a rodiny s deťmi. Poloha hotela je v časti Kumkoy, ktorá patrí medzi najvyhľadávanejšie. Leží na nádhernej piesočnatej pláži ocenenej Modrou vlajkou.

 

Hotel IC Santai Family Resort (5*)

Oáza relaxu integrovaná do priestrannej stredomorskej záhrady. Rodinný hotel s detským svetom a aquaparkom na krásnej pláži v Beleku.

 

Hotel Serra Garden (4*)

Menší hotel rodinného typu s príjemným ubytovaním v prázdninových vilkách nie je síce a pláži, ale príjemnou prechádzkou sa tam dostanete do 5 minút. Výhodou je blízkosť historického centra a hneď pri hoteli sú aj nákupné možnosti. Posledné voľné rodinné izby.

 

Hotel Lonicera World (4*)

Rozľahlý hotelový komplex na pieskovej pláži s nákupnými možnosťami hneď pri hoteli. Hotel ponúka tzv. vitamínový barom pri vstupe na pláž, kde si klienti môžu pripraviť svoj zdravý nápoj z čerstvého ovocia. Rozsiahle možnosti zábavy (aquapark s 19 tobogánmi) potešia všetky vekové kategórie.

 

Trendy Aspendos (5)*
Patrí do luxusnej siete Trendy hotelov, a je jedným z vyhľadávaných hotelov s animačným programov pre deti aj dospelých so slovenskými animátormi. Nádherná široká pláž, pozvoľný vstup do mora a oddych v prostredí tropickej záhrady – to sú hlavné dôvody navštíviť tento hotel!

 

Alba Queen (5)*
Nachádza sa v stredisku Colakli – Side, očarí svojou príjemnou atmosférou, širokou pieskovou plážou a výhľadom na otvorené more. Pre všetkých, ktorí chcú zábavu a spestrenie, či už s rodinou alebo vo dvojici. Výborná strava, komfortné ubytovanie, 24 hodinový all inclusive čaká práve na vás!

 

Hotel Eftalia Marin (5*)
Hotelový rezort sa nachádza v pokojnom letovisku Türkler. V jeho blízkosti môžete navštíviť miestny bazár, ktorý sa koná raz do týždňa, alebo sa vybrať do centra najbližšieho mestečka Konakli vzdialeného 4 km. Hotel ponúka jeden z najväčších hotelových aquaparkov v oblasti – Eftalia Island. Dokonalá kombinácia relaxu aj zábavy!

 

Leto 2024: TOP 10 rodinných hotelov s aquaparkmi

18.04.2024

Ak Vaša rodina miluje počas letnej dovolenky vodnú zábavu, určite pokračujte v čítaní tohto blogu. Prinášame Vám totiž 10 tipov na overené a obľúbené hotely s tou najširšou ponukou vodnej zábavy. S rezerváciou letnej dovolenky neváhajte! Viaceré termíny v obľúbených stredomorských hoteloch sú už na sezónu 2024 vypredané. Vypredané sú aj mnohé termíny s [...]

Bahrajn: Ostrov, na ktorý sa budete chcieť vrátiť

02.04.2024

Poznáte to – sú dovolenkové miesta, ktoré nás zaujmú, ale necítime potrebu sa tam vrátiť znova. Tie druhé nás očaria tak intenzívne, že hneď po návrate domov na tieto miesta máme chuť cestovať znova. Medzi takéto miesta patrí aj rozlohou malý ostrov Bahrajn nachádzajúci sa v Perzskom zálive, len pár desiatok kilometrov od Kataru a Saudskej arábie. Bojovník a [...]

Marsa Alam 2024 – Cenovo výhodná dovolenka s priamymi letmi

19.03.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🇪🇬 Stredisko Marsa Alam sa nachádza na južnom pobreží Červeného mora v Egypte a ponúka úžasné podmienky na potápanie, s krásnym korálovým útesom a pestrou podmorskou faunou. Je vzdialené len 4 hodiny letu z Bratislavy a predstavuje tú pravú kombináciu výbornej dovolenky- teplé more, krásne pláže, slnečné počasie, skvelé služby a [...]

Sergej Šojgu

Moskovský súd uvalil väzbu na Šojguovho námestníka. Obvinil ho z korupcie

24.04.2024 10:33

Timur Ivanov je obvinený z prijatia úplatku v "obzvlášť vysokej výške."

vražda, bratislava, bezdomovec

Z vraždy muža v bratislavskej Petržalke obvinili 45-ročnú ženu

24.04.2024 10:23

V prípade preukázania viny jej hrozí trest odňatia slobody až na 20 rokov.

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

Kim Jo-džong

Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

24.04.2024 09:50

Severná Kórea tvrdí, že vojenské cvičenia USA sú prípravou na jadrovú vojnu proti Pchjongjangu.