Založ si blog

Kanárske ostrovy 2021/2022 – priame lety Fuerteventura, Tenerife a Gran Canaria

Populárna celoročná destinácia, ktorá láka čoraz viac turistov aj v zimnom a jarnom období. Niet sa čo čudovať. Slnečné dni a teplota zriedkakedy klesajúca pod 17 °C víta s otvorenou náručou zmrzlíkov z celej Európy. Trinásť ostrov ležiacich asi 100 kilometrov od afrického Maroka má skutočne čo ponúknuť. Rozľahlé zelené lesy, členité útesy, sopky, čierne aj biele sopečné pláže, tropické počasie, fantastická kuchyňa. Vymoženosti, ktoré si môžete užívať celoročne na každom z (obývaných) ostrovov.

 

Aktívna sopečná činnosť na La Palme a hygienické obmedzenia

Erupcia vulkánu v masíve Cumbre Vieja na ostrove La Palma, kde žije okolo 85 000 obyvateľov, začala 19. septembra. Na ostrov La Palma boli obmedzené charterové aj linkové lety. Erupcia sopky však aktuálne neoplyvňuje cestovanie na zvyšné ostrovy. Aktuálne je priamym letom z Viedne dostupná Gran Canaria každý pondelok, štvrtok, piatok a sobotu, Tenerife každý štvrtok, sobotu a nedeľu a Fuenteventura každú sobotu.

Pre vstup pre všetkých od 12 rokov platí:

+ test (negatívny PCR test nie starší ako 72 hodín prípadne negatívny antigénový test nie starší viac ako 48 hodín) alebo
kompletné očkovanie (ukončené 14 dní pred príchodom)
+ potvrdenie o prekonaní COVID-19 (potvrdenie od ošetrujúceho lekára predkladáte najskôr po 11 dňoch od identifikovania ochorenia, max. však 180 dní po jeho vydaní)

Navyše, každá vstupujúca osoba (aj deti) pri vstupe predkladá vyplnený sanitárny formulár.

 

Ostrov milovníkov pláží

150 úžasných pláží, z ktorých je väčšina „ neobjavených“, prázdnych. Na 340 km dlhom pobreží. Viac ako 3000 slnečných hodín za rok. Niet divu, že Fuenteventura je rajom milovníkov pláží. Hoci je ostrov ľahko dostupný, stále je pokojnejší ako jeho sused Tenerife. Napriek tomu sa tu nebudeš nudiť. Hotely a letoviská ponúkajú všetko od reštaurácii po vodné športy, ktorým sa tu vďaka výborným podmienkam darí fantasticky. Pasáty priviali na Fuenteventuru možnosť organizovať svetové šampionáty vo windsurfingu aj kitesurfingu. Rajom týchto vodných športov sú Corralejo a Jandia. Okrem toho je Corralejo aj populárnym turistickým mestečkom s moreplaveckým šarmom.

 

 

Flex tarifa a poistenie

Ak sa obávate skorého nákupu dovolenky na Kanárske ostrovy, ponúkame Vám s vybranými partnermi Flex tarifu, ktorá Vám umožní v lehote 21 až 14 dní pred cestou zadarmo odstúpiť od zmluvy alebo v lehote 14 až 7 dní pred cestou zadarmo zmeniť výber dovolenkového balíčka. Cena tohto balíčka začína na 29 EUR/osoba, pri vybraných ponukách charterových letov je zadarmo. O vašu právnu istotu sa postará aj balík komplexného cestovného poistenia. Komplexné cestovné poistenie s Covid pripoistením, ktoré sa dá kúpiť ku zájazdu alebo jednotlivej službe cestovného ruchu pokrýva okrem iného situáciu pozitívneho PCR testu. V prípade, ak 14 dní pred nástupom na zájazd máte Vy ako objednávateľ alebo ktorýkoľvek cestujúci pozitívny PCR test na koronavírus, uhradí Vám poisťovňa 80% ceny zájazdu. V rámci poistenia je pokrytá aj situácia tzv. nenastúpenia, teda ak by ste neboli vpustení do lietadla, pretože Vám bola nameraná zvýšená teplota.

 

Európske „havajské“ ostrovy

Vulkanický ostrov Lanzarote je známy vďaka svojim čiernym plážam a krajine pripomínajúcej mesiac. Vyformovali ho vulkanické erupcie a horúca láva. Dnes ho takmer celý pokrýva púšť červenohnedej farby z lávových vyvrelín. Nie je preto prekvapením, že sa tu natáčalo niekoľko sci-fi filmov, napríklad Doctor Who. Pod ním ešte stále drieme činný vulkán. Na juhozápade Lanzarote nájdete park Timanfaya, chránené územie, ktoré pokrýva takmer tretinu ostrova. Patria sem aj ohnivé hory – Montañas del Fuego, ktoré sú ideálne na turistiku. Park je turistickou atrakciou, kde vám ukážu, ako sa činný vulkán prejavuje. Nachádza sa tu reštaurácia El Diablo, ktorá energiu a teplo sopky využíva na grilovanie.

 

 

2 tváre rozporuplného ostrova

Úchvatné prírodné scenérie doplnené útesmi a zlatými plážami. Mesto Las Palmas de Gran Canaria a jeho historické dedičstvo marockého a španielskeho štýlu a mnohé múzeá. Botanická záhrada Jardín Botánico Viera y Clavijo v krásnom údolí. Pieskové duny Masapalomas. To všetko ponúka najpopulárnejší z kanárskych ostrov. Napriek tomu ho najviac charakterizujú 3 slová – Playa del Ingles – celosvetovo známa pláž posiata rezortmi, reštauráciami a nočnými klubmi. Práve preto sa Gran Canaria stala synonymom pre nočný život a zábavu.

 

Neobjavený ostrov, kde takmer zastal čas

Na objavovanie toho, čo takmer zabudnutá La Gomera ponúka nepotrebujete tropické letné počasie. Na prechádzky Národným parkom La Garajonay, ktorý je chránený UNESCO, je jar ideálnym počasím. Množstvo fantastických turistických ciest je aj v okolí najväčšieho (a jediného) turistického centra na ostrove – Valle Gran Rey. Lokalitu s pohodovou atmosférou prvý krát “osídlili” v 60tych rokoch nemeckí hippies. Ak sa vám nechce chodiť, môžete sa vydať kľukatými horskými cestami autom a preskúmať ospalé horské dediny. Prejdete vinicami, banánovými plantážami, miestami s úchvatným výhľadom a nájdete opustené skalnaté pláže. “Centrom” ostrova je San Sebastian. Ale len preto, že v mestečku je prístav. Inak nemá veľmi čo ponúknuť. Ak sa teda nechystáte vydať mestom po stopách Kolomba. Práve to mesto bolo jeho poslednou európskou zastávkou na ceste za veľkým objavom. Na La Gomeru sa dostanete trajektom, ktorý premáva pravidelne z ostrova Tenerife.

kanarske2

Celoročná dovolenka snov pre malých aj veľkých

Ostrov Tenerife akoby stál nad ostatnými kanárskymi ostrovmi, ktoré sa márne snažia vyškriabať na jeho úroveň. Má viacero naj. Je to najväčší ostrov. Má najviac kilometrov turistických ciest aj najvyššiu horu Mount Teide, tretí najväčší vulkán sveta, z ktorého za jasného dňa uvidíš okolité Kanárske ostrovy. Má (vraj) najkrajšie hlavné mesto – Santa Cruz hostiace slávny karneval. Je najobľúbenejší medzi rodinami a to nie je len kvôli Loro Parque a jeho tučniakom. Má najlepšie lodné výlety. A aj najlepšie možnosti na vodné športy (hlavne windsurfing a kitesurfing) v Európe. Skrátka, na čokoľvek si spomenieš, Tenerife má. Stačí si vybrať. Tento alebo iný kanársky ostrov.

 

Nedotknutý raj potápačov

Najmenší z Kanárskych ostrovov, El Hierro, je mimoriadne úchvatný. Pod vodou. Dych berúce podvodné scenérie s krištáľovo čistou vodou v sopečnom prostredí so stovkami subtropických druhov. More má neuveriteľne temne modrý odtieň. Je tu bohatý výber potápačských lokalít s viditeľnosťou aj viac 30 metrov len kúsok od prístavu. Navyše ich ešte nestihli objaviť masy turistov. Morské prúdy „prinášajú“ k El Hieru teplejšie vody než k ostatným ostrovom, preto sa teplota drží v rozmedzí 21-24 °C po celý rok. Na ostrov El Hierro sa dostanete trajektom, ktorý premáva pravidelne z ostrova Tenerife.

 

Počasie na Kanárskych ostrovov môžete sledovať na https://www.pocasie.sk/last-minute/kanarske-ostrovy/

Tipy na zájazdy rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na Kanárske ostrovy nájdete na stránkach https://www.travelnews.sk/reisen/rw/

 

Leto 2024: TOP 10 rodinných hotelov s aquaparkmi

18.04.2024

Ak Vaša rodina miluje počas letnej dovolenky vodnú zábavu, určite pokračujte v čítaní tohto blogu. Prinášame Vám totiž 10 tipov na overené a obľúbené hotely s tou najširšou ponukou vodnej zábavy. S rezerváciou letnej dovolenky neváhajte! Viaceré termíny v obľúbených stredomorských hoteloch sú už na sezónu 2024 vypredané. Vypredané sú aj mnohé termíny s [...]

Bahrajn: Ostrov, na ktorý sa budete chcieť vrátiť

02.04.2024

Poznáte to – sú dovolenkové miesta, ktoré nás zaujmú, ale necítime potrebu sa tam vrátiť znova. Tie druhé nás očaria tak intenzívne, že hneď po návrate domov na tieto miesta máme chuť cestovať znova. Medzi takéto miesta patrí aj rozlohou malý ostrov Bahrajn nachádzajúci sa v Perzskom zálive, len pár desiatok kilometrov od Kataru a Saudskej arábie. Bojovník a [...]

Marsa Alam 2024 – Cenovo výhodná dovolenka s priamymi letmi

19.03.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🇪🇬 Stredisko Marsa Alam sa nachádza na južnom pobreží Červeného mora v Egypte a ponúka úžasné podmienky na potápanie, s krásnym korálovým útesom a pestrou podmorskou faunou. Je vzdialené len 4 hodiny letu z Bratislavy a predstavuje tú pravú kombináciu výbornej dovolenky- teplé more, krásne pláže, slnečné počasie, skvelé služby a [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.