Založ si blog

Maurícius 2021/2022 – priame lety, akciové ceny a flexi garancia

Mnohým Slovákom pri ostrove Maurícius napadne predstava mimoriadne drahej dovolenky na jednom z najkrajších ostrovov sveta. Časy sa však zmenili a dovolenka v bývalej britskej kolónii, ktorá sa preslávila krásnou prírodou s divokými vodopádmi a jednou z najvyhľadávanejších poštových známok na svete (Modrý Maurícius) je v príjemných cenách prístupná aj pre Slovákov. Týždňová dovolenka cez cestovnú kanceláriu s polpenziou v 3* hoteli na pláži začína na cene 1150 EUR na osobu, ak si chcete priplatiť za all inclusive vyjde vás to o 150 EUR na osobu drahšie. Kvalitný 4* hotel na pláži s all inclusivom začina na cene 1400 EUR na osobu.

Lety

Veľkou výhodou pre slovenských klientov je blízkosť letiska vo Viedni, ktoré ako jediné v strednej Európe poskytuje priamy let na Maurícius. Ten je obsluhovaný spoločnosťou Austrian Airlines a lieta z Viedne na Maurícius vždy v utorok, štvrtok a sobotu. Sezóna priamych letov začína v sobotu 23.októbra 2021 a končí v sobotu 23.apríla 2022.  Naspäť z Maurícia do Viedne sa dostanete priamym letom v stredu, piatok a nedeľu. Sezóna spiatočných priamych letov začína v nedeľu 24.októbra 2021 a končí v nedeľu 24.apríla 2022. V období máj až október je Maurícius dostupný len cez prestupové lety. Samozrejme, pri priamom lete musíte počítať s vyššou cenou a rezerváciou vopred, keďže priame lety sú viac dopytované klientmi. Pri prestupových letoch si naši klienti chvália služby leteckej spoločnosti Emirates pri letoch cez Dubai a leteckej spoločnosti Turkish airlines pri letoch cez Istanbul.

 

 

Počasie

Maurícius má v podstate iba dve ročné obdobia – leto od decembra do mája a zimu od júna do novembra. Leto je typické vyššími teplotami (priemerne okolo 26°C) ale aj množstvom zrážok, ktoré kulminujú vo februári. Naopak pre zimu s priemernou teplotou 21°C je typické dlhšie suchšie obdobie doprevádzané silnejšími vetrami. Maurícius je známy svojimi mikroklimatickými rozdielmi, preto pri ceste autom po ostrove môžete zažiť viaceré prechody medzi dážďom a krásnym slnečným počasím. V mori sa však okúpete celoročne, keďže teplota mora v lete dosahuje 28°C a v zime sa pohybuje medzi 23°C a 25°C.

 

Obľúbené hotely slovenských cestovateľov

Le Palmista 3*

Cenovo výhodný 3* hotel s veľmi dobrým pomerom ceny a kvality. Nachádza sa len 150m od jednej z najznámejších pláži s bielym pieskom a tyrkysovou vodou lemovanou kokosovými palmami – Plage De Trou aux Biches.
Z hotela je to 60 minút na letisko a 20 minút do hlavného mesta Port Louis.

 

Anelia Resort & Spa 4*

Kvalitný hotel s príjemnými cenami ležiaci na pláži Flic en Flac v západnej časti ostrova. Táto pláž je jednou z najdlhších na ostrove a poskytuje pokojné kúpanie bez silných morských prúdov.

Shandrani Beachcomber Resort & Spa 5*

Luxusný rezort nachádzajúci sa na privátnom polostrove v letovisku Blue bay s výbornou stravou a službami. Hotel obklopujú tri samostatné pláže, každá odlišná s vlastnou krásnou scenériou.

 

Povinné doklady a kúpa zájazdu

Na Maurícius nepotrebujete osobitné víza ani vstupné karty, postačí cestovný pas s platnosťou minimálne 6 mesiacov po návrate z dovolenky. Cestovný pas sa samozrejme vyžaduje aj u každého cestujúceho dieťaťa. Pri cestách na Maurícius sa nevyžaduje žiadne osobitné očkovanie na tropické choroby. Vzhľadom na osobitné podmienky vstupu týkajúcej sa aktuálnej pandemickej situácie overte si prosím vždy situáciu na Ministerstve zahraničných vecí prípadne u Vášho predajcu.

Naša skúsenosť dlhoročných predajcov zájazdov je, že zájazdy (balíčky) poskytované cestovnými kanceláriami po zobraní do úvahy všetkých zarátaných služieb (ubytovanie, strava, letenky, transfer, služby delegáta) sú často výhodnejšie ako nákup jednotlivých služieb. Najdôležitejší rozdiel v porovnaní s nákupom jednotlivých služieb, o ktorom sa málo vie, spočíva v právnych rizikách. Podľa platného zákona o zájazdoch, ktorý chráni všetkých spotrebiteľov štátov Európskej únie sú všetky zájazdy poistené proti insolventnosti. To znamená, že pri krachu cestovnej kancelárie sa poisťovňa postará o Vás, ak ste ešte na dovolenke, alebo Vám vráti zaplatenú a nespotrebovanú sumu zájazdu. Toto poistenie sa nevzťahuje však na osobitne zakúpené služby ako napr. letenky alebo ubytovanie, aj keď ste ich zakúpili v cestovnej kancelárii, ktorá je proti úpadku poistená. Navyše, ak si kúpite zájazd, cestovná kancelária zodpovedná za riadne splnenie služieb, to znamená, že napr. transfer musí nadväzovať na meškajúci let.

 

Flexi garancia

Spolu s našimi partnermi v Rakúsku a Nemecku Vám prinášame vybrané ponuky na Maurícius s priamymi aj prestupový letmi s Flexi garanciou. Flexi garancia Vám prináša bezpečie pri kúpe zájazdu – napríklad možnosť bezplatného storna 14 dní pred nástupom na zájazd, možnosť zmeny termínu zájazdu 7 dní pred nástupom na zájazd a prísľub neodkladného vrátenia finačných prostriedkov v prípade storna. Balíček Flexi garancia je pri vybraných ponukách bezplatný a pri časti hotelov sa naň vzťahujú osobitné poplatky. Naše predajkyne Vám radi poskytnú o garancii bližšie informácie.

 

Marsa Alam 2024 – Cenovo výhodná dovolenka s priamymi letmi

19.03.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🇪🇬 Stredisko Marsa Alam sa nachádza na južnom pobreží Červeného mora v Egypte a ponúka úžasné podmienky na potápanie, s krásnym korálovým útesom a pestrou podmorskou faunou. Je vzdialené len 4 hodiny letu z Bratislavy a predstavuje tú pravú kombináciu výbornej dovolenky- teplé more, krásne pláže, slnečné počasie, skvelé služby a [...]

Egypt 2024: Najvýhodnejšia jarná dovolenka s tipmi na overené hotely

29.02.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🐪 Väčšina z nás už netrpezlivo čakáme a tešíme sa na príchod slnečných mesiacov roka. Ja osobne som si preto v januári povedala, že dosť bolo zimy – chcelo by to nejaké slniečko. Spolu s kolegami sme sa vybrali na infocestu do Egypta, aby sme Vám – našim klientom poskytli vždy tie najlepšie informácie z prvej ruky. Tentoraz [...]

Čarovný Omán 2024: Nové lety z Bratislavy

15.02.2024

Navštívte s nami Arabský poloostrov, rozprávkový Omán, krajinu sultánov a Salalah, bielu perlu Orientu. Jemné pieskové pláže, tyrkysové more s delfínmi a veľrybami, kilometre kokosových paliem strážiacich pobrežie, duny púšte opierajúce sa o horský ománsky masív. Ten drží vlhko a vracia ho národnému pokladu, kadidlovému stromu, ktorého miazga sa v dávnych dobách [...]

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.