Založ si blog

Dovolenka 2021: Ako vyhľadávať last minute

Ak ste aj vy nadšenec cestovania na poslednú chvíľu, určite pokračujte v čítaní tohto článku. Veľa našich klientov sa s prebiehajúcou letnou sezónou zameriava na vyhľadávanie last minute ponúk. Často si však nezvolia vhodný postup, a sú zo samotného vyhľadávania mimoriadne rozčarovaní. V tomto článku Vám poradíme, akým spôsobom hľadať last minute, na čo sa vopred pripraviť a aké nástroje Vám pri vyhľadávaní dobrých ponúk pomôžu.

 

Sezóna 2021

Aktuálna globálna situácia zasiahla najviac cestovanie, čo sa prejavilo predovšetkým na zúžení leteckých a ubytovacích kapacít, ako aj obmedzeného množstva turistov. Aj keď viacerí naši návštevníci z tohto dôvodu očakávali zlacňovanie a nárast ponuky last minutov, opak je pravdou. Last minute ponuka pre letnú sezónu 2021 je teda značne limitovaná. O to viac však táto situácia praje pripraveným a rozhodným klientom.

 

Nie všetko sa dá v last minute kúpiť

Ak si myslíte, že last minute ponuky sa týkajú každého hotela, ste na omyle. Mnohé obľúbené hotely sú vypredané už vo februári a cena za prípadné voľné izby, o ktoré majú klienti veľký záujem, sa v sezóne dokonca zvyšuje.

Výhodné last minute ponuky a ultra last minute ponuky sa vzťahujú na obmedzené množstvo zostávajúcich izieb. Preto je náročnejšie kúpiť last minute ponuku pre väčšiu skupinu osôb, prípadne obstarať špecifický druh izby (napr. rodinná izba, suita, mezonet).

 

 

Predovšetkým pre rodiny s viacerými detičkami odporúčame hľadať ponuky dovoleniek aspoň v mesačnom predstihu.

 

Buďte pripravení

Ak budete vopred pripravení, Vaša šanca na obstaranie zájazdu vo výhodnej cene sa výrazne zvýši. Nezabúdajte, že okrem Vás vyhľadávajú last minute ponuku aj stovky ďalších cestovateľov. Ak sa objaví dobrá ponuka, budú mať o ňu záujem. Majte nachystané finančné prostriedky na úhradu zájazdu, či už priamo na pobočke cestovnej agentúry, alebo prostredníctvom webu či telefónu. Môžu rozhodovať minúty.

Nepodceňte drobnosti, ktoré Vám môžu znepríjemniť už zakúpenú last minute dovolenku. Do štátov EÚ musíte mať platný občiansky preukaz (vo všeobecnosti by mal byť platný aspoň 6 mesiacov po návrate z dovolenky). Vaše dieťa bude taktiež potrebovať cestovný pas, ak ešte nemá vydaný občiansky preukaz.

Ak cestujete mimo štáty Európskej únie, budete potrebovať cestovný pas (platný 6 mesiacov po návrate z dovolenky). Pozor pri kúpe zájazdu na Cyprus, na južný Cyprus, (grécku časť), cestovný pas nepotrebujete, na severný Cyprus, (turecká časť), však áno.

Podrobne si preverte obmedzenia jednotlivých štátov v súvislosti s koronavírusom, prostredníctvom informácií na stránkach Ministerstva zahraničných vecí. Radi Vám budú nápomocní aj naši predajcovia.

 

Nástroje na vyhľadávanie

Ako sa zorientovať v mori ponúk? Dôležité je byť v správnom čase informovaný. Cestovné kancelárie pravidelne aktualizujú svoje ponuky a pridávajú last minute ponuky. Aby vám „neodplávali“, ponúkame Vám nástroje, vďaka ktorým ich spoľahlivo nájdete.

 

Newsletter

Prihláste sa do nášho newslettra a budete dostávať pravidelné emaily s aktualizovanými last-minute ponukami priamo do Vašej emailovej schránky. Potom stačí na vybranú objednávku z emailu kliknúť, vypísať objednávku na našej stránke a naši pracovníci Vám okamžite overia vybraný last minute. Ak chcete byť ešte rýchlejší, volajte nám priamo na 02/33872835

 

Travelnews

Webová stránka www.travelnews.sk prináša na jednom mieste prehľadný zoznam najnovších aktualizácii zliav. Zároveň si môžete filtrovať podľa odletového miesta, či už Bratislavu, Piešťany, Košice alebo Poprad.

 

Last minute kalendár

Ak sa rozhodujete pre last minute podľa dátumu, určite kliknite na Last Minute kalendár, kde v chronologickej forme nájdete stovky last minute ponúk.

Leto 2024: TOP 10 rodinných hotelov s aquaparkmi

18.04.2024

Ak Vaša rodina miluje počas letnej dovolenky vodnú zábavu, určite pokračujte v čítaní tohto blogu. Prinášame Vám totiž 10 tipov na overené a obľúbené hotely s tou najširšou ponukou vodnej zábavy. S rezerváciou letnej dovolenky neváhajte! Viaceré termíny v obľúbených stredomorských hoteloch sú už na sezónu 2024 vypredané. Vypredané sú aj mnohé termíny s [...]

Bahrajn: Ostrov, na ktorý sa budete chcieť vrátiť

02.04.2024

Poznáte to – sú dovolenkové miesta, ktoré nás zaujmú, ale necítime potrebu sa tam vrátiť znova. Tie druhé nás očaria tak intenzívne, že hneď po návrate domov na tieto miesta máme chuť cestovať znova. Medzi takéto miesta patrí aj rozlohou malý ostrov Bahrajn nachádzajúci sa v Perzskom zálive, len pár desiatok kilometrov od Kataru a Saudskej arábie. Bojovník a [...]

Marsa Alam 2024 – Cenovo výhodná dovolenka s priamymi letmi

19.03.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🇪🇬 Stredisko Marsa Alam sa nachádza na južnom pobreží Červeného mora v Egypte a ponúka úžasné podmienky na potápanie, s krásnym korálovým útesom a pestrou podmorskou faunou. Je vzdialené len 4 hodiny letu z Bratislavy a predstavuje tú pravú kombináciu výbornej dovolenky- teplé more, krásne pláže, slnečné počasie, skvelé služby a [...]

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.