Založ si blog

Dovolenka 2020: Dobré správy pre milovníkov cestovania

Po dlhšom a náročnom období, ktoré poznačil koronavírus prichádzajú každý deň nové pozitívne správy.

Určite najdôležitejšou je, že Slovenská republika uvoľňuje cestovanie s ďalšími 16 krajinami. Medzi bezpečné krajiny boli zaradené: Bulharsko, Cyprus, Dánsko, Estónsko, Fínsko, Grécko, Chorvátsko, Island, Lichtenštajnsko, Litva, Lotyšsko, Malta, Nemecko, Nórsko, Slovinsko a Švajčiarsko. Minulý týždeň už boli otvorené hranice s našimi susedmi: Českom, Maďarskom a Rakúskom.

Zároveň je do všetkých spolu 19 vymenovaných destinácií povolené prevádzkovať dopravné spojenia všetkých druhov, to znamená, že je možné do nich uskutočňovať individuálnu, autobusovú, vlakovú a leteckú dopravu.

Z pohľadu blížiacej sa dovolenkovej sezóny a obľúbených destinácií, je týmto daná zelená na dovolenkové pobyty a zájazdy do Bulharska, na Cyprus, do Grécka, Chorvátska, na Maltu a do Slovinska. Otvorenie ostatných destinácií sa očakáva v najbližších týždňoch.

Otvorenie týchto destinácií rýchlo vyústilo do záujmu a dopytu slovenských klientov, ktorí si nevedia predstaviť leto bez dovolenky pri mori. Cestovné kancelárie sa snažia promptne reagovať a obnovujú ponuku v zmysle situácie v jednotlivých štátov.

Na cestovanie do jednotlivých destinácií sa budú vzťahovať podrobné povinnosti cestujúcich. Keďže sa pravidelne aktualizujú, navrhujeme Vám navštíviť stránku Úradu verejného zdravotníctva.

 

 

 

Leto 2024: TOP 10 rodinných hotelov s aquaparkmi

18.04.2024

Ak Vaša rodina miluje počas letnej dovolenky vodnú zábavu, určite pokračujte v čítaní tohto blogu. Prinášame Vám totiž 10 tipov na overené a obľúbené hotely s tou najširšou ponukou vodnej zábavy. S rezerváciou letnej dovolenky neváhajte! Viaceré termíny v obľúbených stredomorských hoteloch sú už na sezónu 2024 vypredané. Vypredané sú aj mnohé termíny s [...]

Bahrajn: Ostrov, na ktorý sa budete chcieť vrátiť

02.04.2024

Poznáte to – sú dovolenkové miesta, ktoré nás zaujmú, ale necítime potrebu sa tam vrátiť znova. Tie druhé nás očaria tak intenzívne, že hneď po návrate domov na tieto miesta máme chuť cestovať znova. Medzi takéto miesta patrí aj rozlohou malý ostrov Bahrajn nachádzajúci sa v Perzskom zálive, len pár desiatok kilometrov od Kataru a Saudskej arábie. Bojovník a [...]

Marsa Alam 2024 – Cenovo výhodná dovolenka s priamymi letmi

19.03.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🇪🇬 Stredisko Marsa Alam sa nachádza na južnom pobreží Červeného mora v Egypte a ponúka úžasné podmienky na potápanie, s krásnym korálovým útesom a pestrou podmorskou faunou. Je vzdialené len 4 hodiny letu z Bratislavy a predstavuje tú pravú kombináciu výbornej dovolenky- teplé more, krásne pláže, slnečné počasie, skvelé služby a [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.