Založ si blog

Dovolenka 2020: TOP 4 bezpečných prímorských európskych destinácií + tipy na hotely

Prinášame aktuálny prehľad  TOP 4 bezpečných  prímorských európskych dovolenkových destinácií s priaznivou epidemiologickou situáciou. Do týchto krajín môžete vstúpiť a vrátiť sa na Slovensko bez povinnosti absolvovať izoláciu/ karanténu a nemusíte sa  preukázať  negatívnym testom na ochorenie Covid-19.

Takže kde už môžeme dovolenkovať?

 

Grécko

Grécko a grécke ostrovy každoročne patria medzi vyhľadávané dovolenkové destinácie. V Grécku postupne  otvárájú nielen hotely, reštaurácie, kaviarne, ale aj botanické a zoologické záhrady, kostoly, veľké obchodné centrá, ale ja letné kiná a múzeá, v priebehu júla plánujú povoliť aj kultúrne podujatia na otvorenom priestranstve.

* rúška sú naďalej povinné vo verejnej doprave a interiéroch / pokuta 150 € za nedodržanie/

* zákaz zoskupovania sa nad 10 osôb / v interiéri, aj exteriéri/

* sociálny dištanc 1,5m

* na letisku po prílete môžu byť vykonávane náhodné kontroly cestujúcich

V súčasnosti môžu občania SR vstúpiť autom na územie  Grécka autom iba cez Bulharsko. Od polovice júla budú na základe uvolenenia opatrení opäť obnovené lety z Bratislavy  na Rhodos, Krétu, Zakynthos, Peloponéz.

 

Knossos Royal Beach Resort 4*, Kréta

– veľký luxusný rezort na ostrove Kréta, zložený z krásnych poschodových viliek sa nachádza v stredisku Hersonissos na Kréte. Svojim vybavením / bazény, reštaurácie,športové vyžitie/ je ideálny pre strávenie príjemnej rodinnej dovolenky. Leží v tichšej časti letoviska pri pláži s hrubozrnným pieskom, plážový servis je v cene.

 

Apollo Beach 4*, Rhodos

– priamo na piesočnato-kamienkovej pláži, neďaleko živého centra Faliraki, ideálny na strávenie príjemnej dovolenky na Rhodose.  Luxusný hotel sa rozprestiera v nádhernej záhrade, môže sa pochváliť výbornou kuchyňou a kvalitným personálom. Hlavné mesto Rodos je vzdialené  len14 km , neďaleho hotela sa nachádza aj  golfové ihrisko Afandou / cca 5 km /

 

Mediterranean Beach Resort 5*, Zakynthos

tento luxusný hotel v stredisku Laganas na Zakynthose je postaveny priamo pri nádhernej pieskovej pláži. Vstup do mora je pozvoľný, plážový servis je za poplatok. Hotel je vhodný aj pre rodiny s deťmi, disponuje rodinnými apatmánmi, aj priestrannými mezonetovými junior suitami. Ponúka sa s polpenziou.

 

Čierna hora

Čierna hora so svojimi krásnymi  plážami a úchvatnými pohoriami patrí k najatraktívnejším a najslnečnejším turistickým regiónom Jadranu. Od 20.6.2020 patrí medzi krajiny bez obmedzení pri vstupe a návrate do SR. Slovenský občania môžu vstúpiť na územie Čiernej hory letecky / z Bratislavy/, alebo pozemnou dopravou – vstup možný z Chorvátska, Albánska, alebo Kosova. Pri vstupe z Bosny a Herzegoviny je potrebné sa preukázať negatívnym PCR testom nie starším ako 48 hodín. Vstup zo Srbska momentálne nie je možný. Pred začiatkom individuálnej cesty odporúčame preveriť aktuálny hraničný režim v štátoch tranzitu.

Naďalej platí povinnosť nosenia rúška vo verejnej doprave a interiéroch / obchody, tržnice../

 

Tara 4*

hotel je postavený na nádhernej širokej pláži / Modrá vlajka za čistotu/ v letovisku Bečiči. Komplex tvorí hlavná budova a okolité  menšie vilky Magnolia. V rámci stravovania all inclusive je možnosť ponuky aj špeciálnej a diétnej stravy. Plážový servis je zdarma, prechádzkou po promenáde sa dostanete do historického mestečka Budva / cca 2km/. Stredisko sa nachádza len 65 km od letiska Podgorica.

Mediteran 4*

-tento kvalitný, moderný hotelový komplex v nádhernej záhrade, je predurčený na relaxáciu a oddych priamo na jednej z najkrajších pláží Jadranu. Určite oceníte aj bohatú ponuku stravovania all inclusive, pekný bazénový komplex, niekoľko reštaurácií či detské ihrisko. Slnečníky a ležadlá pri bazéne a na pláži,ako aj Wifi je poskytované zdarma.

 

Južný Cyprus

Je známy svojim azúrovo modrým morom a plážami so svetlým pieskom. Vďaka priaznivému slnečnému počasiu tu dovolenková sezóna trvá od apríla do konca októbra.

Aktuálne je  Južný Cyprus  otvorený turistom bez obmedzení .

* otvorené pláže, hotely, reštaurácie, kaviarne

* na verejnosti už nie je povinné nosenie rúšok

* v obchodoch a verejných prevádzkach povinná dezinfekcia rúk

* sociálny dištanc 2m

* na letisku –  v budovách terminálov je používanie rúška povinné. Povinnosť pre odletom  zaregistrovať sa na stránke  https://cyprusflightpass.gov.cy/

 

Tsokkos Protaras Beach 4*

– neďaleko strediska Protaras /s množstvom zábavy a nakupovania/, blízko jednej z najkrajších pláží na ostrove Sunrise Beach / asi 150m/. Moderný hotel s komfortne zariadenými izbami,bazénovým komplexom, vynikajúcim all inclusive a veľmi dobrou polohou predurčuje hotel k oddychu a príjemne strávenej dovolenke.

 

 

Nelia Beach 4*

– hotel je situovaný len 5 min od centra Ayia Napa -rušného strediska s bohatými možnosťami zábavy a trávenia voľného času. Hotel je v modernom štýle, vhodný pre všetkých klientov, ktorí hľadajú kvalitné služby, krásne čisté more a jemnú pieskovú pláž. K dispozícii je aj detské ihrisko, bazény, Wifi je poskytovaná zdarma.

 

 

Chorvátsko 

* vstup do tejto krajiny na brehoch Jadranu je možný už od 28.5.2020.

* pri individuálnom vstupe do Chorvátska odporúčame pred cestou vyplniť na stránke https://entercroatia.mup.hr/  online formulár, ktorý vám ušetrí čas pri prechode cez hranice. Zároveň Vám na e-mail prídu informácie o platných epidemiologických opatreniach v krajine.  Pri organizovanom zájazde sa o tranzit a formality postará CK. Prejazd/tranzit cez Rakúsko, Slovinsko a Maďarsko je aktuálne bez obmedzení.

* hotely a iné ubyt. zariadenia , reštaurácie a kaviarne , divadlá, kiná sú otvorené / bary zatvorené

* pláže otvorené  / dbajú na dodržiavanie čistoty mora/

*  povinné odstupy 1,5 m

 

Mimosa 4*

obľúbený hotel je súčasťou komplexu Narcis, Hedera a Mimosa – Lido Palace v mestečku Rabac, v jednej z najkrajších zálivov v Chorvátsku /Maslinica/. Je vzdialený necelých100 m od štrkovo-kamenistej pláže, vstup do mora je mierne zvažujúci, vhodný aj pre menšie deti. Parkovisko pred hotelom pre hostí je zdarma. Po krásnej promenáde sa dostanete do centra mesta s množstvom obchodíkov /cca 300m/. V tieni olivovníkov môžete stráviť svoju nezabudnuteľnú dovolenku.

 

Pinija  4*

elegantný hotel Pinija sa na nachádza v píniovom lesíku pri skalnatej pláži s upravenými kamennými plochami na slnenie.  Je umiestnený v tichom prostredí, v blízkosti mestačka Petrčane, má k dispozícii moderne vybavené izby, detský bazén, množstvo športových aktivít, cukráreň, strážené parkovisko a iné. Patrí každoročné k vyhľadávaným hotelom ideálnym pre rodinnú dovolenku

 

MZV odporúča pri ceste do zahraničia využiť službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na webovom sídle MZV SR: https://www.mzv.sk/cestovanie_a_konzularne_info/registracia-pred-cestou-do-zahranicia

 

 

 

Leto 2024: TOP 10 rodinných hotelov s aquaparkmi

18.04.2024

Ak Vaša rodina miluje počas letnej dovolenky vodnú zábavu, určite pokračujte v čítaní tohto blogu. Prinášame Vám totiž 10 tipov na overené a obľúbené hotely s tou najširšou ponukou vodnej zábavy. S rezerváciou letnej dovolenky neváhajte! Viaceré termíny v obľúbených stredomorských hoteloch sú už na sezónu 2024 vypredané. Vypredané sú aj mnohé termíny s [...]

Bahrajn: Ostrov, na ktorý sa budete chcieť vrátiť

02.04.2024

Poznáte to – sú dovolenkové miesta, ktoré nás zaujmú, ale necítime potrebu sa tam vrátiť znova. Tie druhé nás očaria tak intenzívne, že hneď po návrate domov na tieto miesta máme chuť cestovať znova. Medzi takéto miesta patrí aj rozlohou malý ostrov Bahrajn nachádzajúci sa v Perzskom zálive, len pár desiatok kilometrov od Kataru a Saudskej arábie. Bojovník a [...]

Marsa Alam 2024 – Cenovo výhodná dovolenka s priamymi letmi

19.03.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🇪🇬 Stredisko Marsa Alam sa nachádza na južnom pobreží Červeného mora v Egypte a ponúka úžasné podmienky na potápanie, s krásnym korálovým útesom a pestrou podmorskou faunou. Je vzdialené len 4 hodiny letu z Bratislavy a predstavuje tú pravú kombináciu výbornej dovolenky- teplé more, krásne pláže, slnečné počasie, skvelé služby a [...]

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

Dolinková chce predstaviť projekt nemocnice v Bratislave po schválení vládou, KDH chce ministerku odvolávať

26.04.2024 16:34, aktualizované: 17:55

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.