Založ si blog

Grécke ostrovy 2020 – Top 7 hotelov s najlepším pomerom ceny a kvality

Niet rozmanitejšej destinácie v Európe ako Grécko, a to najmä vďaka svojim ostrovom, ktoré sú lákadlom pre dovolenkárov z celého sveta. Odhady návštevnosti známeho britského analytického portálu Euromonitor pre Grécko na sezónu 2020 sú 31.7 miliónov turistov. Tento odhad sa blíži k rekordnej návštevnosti v roku 2019, ktorá dosiahla rekordných 32.4 miliónov turistov.

Pieskové pláže, história, vysoká úroveň bezpečnosti a chutná gastronómia znamenajú, že viaceré termíny v gréckych hoteloch sa vypredajú ešte pred sezónou. Ak máte svoj obľúbený hotel, cestujete s deťmi alebo ako väčšia skupina, prípadne máte špecifickú požiadavku na typ izby, nechajte si spraviť cenovú ponuku v predsezóne. Obávať sa o svoje peniaze rozhodne nemusíte. Cestovné kancelárie vo všeobecnosti požadujú nízke zálohy. Každá cestovná kancelária má v zmysle zákona o zájazdoch zájazdy poistené proti insolventnosti, teda proti situácii, ak by cestovná kancelária skrachovala. Poisťovňa je povinná následne odškodniť klientov. Ak sa obávate o situáciu, že by ste vy alebo cestujúci nemohli zo zdravotných alebo iných vážnych dôvodov nastúpiť, chráni Vás komerčné cestovné poistenie, tzv. komplexné cestovné poistenie.

 

Z Bratislavy, Košíc alebo Viedne?

Zo Sliača, Popradu alebo Piešťan sa na grécke ostrovy priamym letom nedostanete. Z Košíc sa lieta na Krétu, Rodos a Korfu. Z Bratislavy sa navyše dostanete letecky ešte aj na Kos, Zakynthos, Thassos, Kefalóniu a Kalymnos.
Viacerí naši klienti využívajú viedenské letisko, kde môžete využívať širšiu ponuku letov (aj na menej známe ostrovy ako napr. Milos a Samos) a na viaceré grécke ostrovy odletieť skoro ráno, na obed alebo večer – ako vám to časovo najviac vyhovuje.

 

Kvalita vs. cena

Kvalitné ubytovanie a služby v gréckych hotelov sa odzrkadľujú aj v cenách, ktoré sú vyššie ako v Bulharsku a Grécku. Aj preto sme pre Vás vybrali 8 hotelov s dobrým pomerom kvality a ceny. Dostanete tu dobré služby za prijateľné ceny a navyše sú odskúšané a dobre hodnotené našimi klientmi.

 

Porto Angeli, Rhodos

Príjemný hotelový komplex s krásnou plážou, úžasné prostredie milý personál , výborná strava a ako hovoria naši klienti – fotky z katalógu sa nemôžu vyrovnať tomu ako to vyzerá na mieste. Vrelo doporučujeme pre páry, jednotlivcov aj rodiny s deťmi.

Labranda Sandy Beach, Korfu

Obľúbený rezort s vynikajúcimi službami s menším aquaparkom na nádhernej piesočnatej pláži. Výhodou sú lehátka a slnečníky na pláži v cene pobytu. Pre deti je tu detský klub a široká ponuka animačných aktivít.

Dessole Blue Star, Kréta

Hotelový komplex patriaci do renomovanej hotelovej siete Dessole Hotels, ktorá je vždy zárukou kvalitných all inclusive služieb  – uprednostňujeme hlavne pre rodiny s deťmi, ktoré hľadajú dobrú kombináciu oddychu a zábavy.

Evita Mare, Rhodos

Skvelý novovybudovaný rezort so super aktivitami, ako je vodný aerobik, každovečerný zábavný program, živá hudba. Príjemné izby, chutná pestrá ponuka jedál vo forme all inclusive, bar priamo pri bazéne s veľmi milým personálom.

Evita Bay, Rhodos

Naozaj príjemná atmosféra a personál veľmi priateľský. Úžasní animátori vždy povzbudzujú ľudí, aby sa bavili. Štandard izby je slušný. Hotel sa nachádza hneď vedľa autobusovej zastávky, ktorá vedie do hlavného mesta Rhodos a hlavné centrum mesta Faliraki je vzdialené cca 1. 5 km, asi 20 minút chôdze od hotela.

Tylissos Beach, Kréta

Krásný rezort s novo zrekonštruovanými luxusnými izbami je vzdialený iba 20 metrov od súkromnej piesočnato-kamienkovej pláže, oddelenej od hotela miestnou nefrekventovanou komunikáciou.

Apollonia Beach, Kréta 

Hotelový komplex určené pre náročných klientov za stále prijateľné ceny. Aquapark, veľa zelene a mimoriadne kvalitné all inclusive služby. Hotel nesklame žiadneho návštevníka a odporúčame ho predovšetkým pre rodiny s deťmi.

Leto 2024: TOP 10 rodinných hotelov s aquaparkmi

18.04.2024

Ak Vaša rodina miluje počas letnej dovolenky vodnú zábavu, určite pokračujte v čítaní tohto blogu. Prinášame Vám totiž 10 tipov na overené a obľúbené hotely s tou najširšou ponukou vodnej zábavy. S rezerváciou letnej dovolenky neváhajte! Viaceré termíny v obľúbených stredomorských hoteloch sú už na sezónu 2024 vypredané. Vypredané sú aj mnohé termíny s [...]

Bahrajn: Ostrov, na ktorý sa budete chcieť vrátiť

02.04.2024

Poznáte to – sú dovolenkové miesta, ktoré nás zaujmú, ale necítime potrebu sa tam vrátiť znova. Tie druhé nás očaria tak intenzívne, že hneď po návrate domov na tieto miesta máme chuť cestovať znova. Medzi takéto miesta patrí aj rozlohou malý ostrov Bahrajn nachádzajúci sa v Perzskom zálive, len pár desiatok kilometrov od Kataru a Saudskej arábie. Bojovník a [...]

Marsa Alam 2024 – Cenovo výhodná dovolenka s priamymi letmi

19.03.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🇪🇬 Stredisko Marsa Alam sa nachádza na južnom pobreží Červeného mora v Egypte a ponúka úžasné podmienky na potápanie, s krásnym korálovým útesom a pestrou podmorskou faunou. Je vzdialené len 4 hodiny letu z Bratislavy a predstavuje tú pravú kombináciu výbornej dovolenky- teplé more, krásne pláže, slnečné počasie, skvelé služby a [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.