Založ si blog

Dovolenkový tip 2024: Marsa Matrouh: Egyptský Karibik s úchvatnými plážami

„Zabudnite na Bali, Kubu alebo ostrovy južného Pacifiku – choďte sa pozrieť do egyptského Karibiku“, znie rada skúseného cestovateľa, ktorý túto lokalitu navštívil minulý rok. Že ste o egyptskom Karibiku ešte nepočuli? Nevadí, radi Vám o ňom povieme viac.

Stredisko Marsa Matrouh sa rozprestiera na pobreží Stredozemného mora na východ od Alexandrie. Typickou a zaujímavou črtou strediska sú nádherné biele piesočnaté pláže s krištáľovo čistou a azúrovou vodou. Marsa Matrouh je pokojné miesto s krásnou históriou a dostupnosťou všetkých služieb a navyše má vlastné medzinárodné letisko, kde sú od začiatku júna prevádzkované charterové lety z Bratislavy a Košíc.

 

 

Ako ideálna destinácia pre tých, ktorí hľadajú pokojnú dovolenku s nádychom exotiky, Marsa Matrouh ponúka širokú škálu hotelov, ktoré uspokoja potreby všetkých cestovateľov. Od luxusných rezortov s prvotriednymi službami až po útulné rodinné hotely s autentickou egyptskou pohostinnosťou. V tomto článku vás prevedieme najlepšou hotelovou ponukou v letovisku Marsa Matrouh, aby sme vám pomohli nájsť ideálne miesto pre váš nezabudnuteľný pobyt.

 

Caesar Bay Resort *****

Hotel Caesar Bay Resort je ideálny hotel na rodinnú dovolenku. Rozprestiera sa priamo na pláži s pozvoľným vstupom do krištáľovo čistého mora s výhľadom na ostrov.  Pre deti sú v hotely pripravené animácie so slovenskými animátormi.

+ 5 bazénov vrátane 1 detského bazéna a 1 vírivky

+ nádherné fitnescentrum s výhľadom na pláž a areál

+ plážový servis v cene

– hotel vzdialený 90 km od letiska

 

 

Jaz Almaza Beach *****

Hotel sa nachádza priamo pri pláži Stredozemného mora s krásnym jemným bielym pieskom. Celý hotel je postavený v stredomorskom štýle s chutnou kuchyňou a príjemným personálom.

+ súkromná piesočná pláž s pozvoľným vstupom do mora

+ rodinný klub so slovenskými animátormi

+ 5 barov

 

 

Jaz Almazino ****

Hotel sa nachádza v pokojnom prostredí s množstvom zelene. Kúsok od hotela je krásna pláž s priezračným modrým morom. Pýši sa delikátnou gastronómiou a skvelými službami. Často označovaný ako najútulnejší spomedzi Jazov.

+ pozvoľný vstup do mora

+ exteriér v gréckom štýle

+ wellness

+ hotelový bus na pláž zdarma

– pláž vzdialená cca 500m od hotela

 

 

Jaz Tamerina *****

Hotel sa nachádza v zálive Almaza pri nádhernej pláži obklopený zelenou záhradou. Je zariadený v modernom prepychovom štýle s nádychom Orientu. V hoteli sú 3 bary a 6 a´la carte reštaurácií.

+ živé vystúpenia

+ kúpele Mivida

+ detský klub, ihrisko, bazén

+ skvelé fitnescentrum

– pláž vzdialená cca 300m od hotela (dá sa na ňu prejsť cez hotel Jaz Oriental, ktorý je na pláži)

 

 

Jaz Oriental *****

Exkluzívny hotel, zariadený v marockom štýle je známy bezproblémovými službami. Pri hoteli je súkromná pláž s pieskom. V hoteli a v jeho okolí sú rôzne športové aktivity a wellness.

+ nákupné možnosti

+ lehátka, slnečníky a osušky zdarma

+ animačný program

+ hotel na pláži

 

Jaz Crystal *****

Striebristý piesok a žiarivá modrá voda je charakteristickou črtou rezortu Jaz Crystal. Hotel je pre všetkých, ktorí obľubujú relax, pokoj, rôzne aktivity a výbornú gastronómiu. V blízkosti hotela sú bohaté nákupné možnosti.

+ bazény a lagúna

+ športové a rekreačné aktivity

+ amfiteáter

+ detský klub

 

Nezáleží na tom, ktorý Jaz hotel si vyberiete – všetky sú umiestnené vedľa seba a vynikajú výnimočnými službami tejto hotelovej siete. Popri pláži sa tiahne malebný viac ako dvojkilometrový chodník, ktorý spája plážové hotely Jaz Almaza Beach, Jaz Crystal a Jaz Oriental, a ponúka návštevníkom príjemné možnosti pre prechádzky s nádherným výhľadom na more.

 

Carols Beau Rivage *****

Nádherne zariadený hotel sa rozprestiera v Stredozemnom mori na vyvýšenine v púšti pozdĺž zálivu El Obyed. Jedinečnosťou hotela je jemná elegancia. Hotel disponuje 2 a´la carte reštauráciami, 3 barmi a 1 kaviarňou. Pre milovníkov zábavy a nočného života je v hotely Cha Cha disko.

+ pár minút od letiska

+ pláž s bielym pieskom a pokojné more vhodné aj pre tých najmenších

+ veľký bazén s oddelenou časťou pre deti

– málo nákupných možností

– pohyb mimo hotelového areálu obmedzený

 

Cleopatra Luxury Resort *****

Novootvorený hotel Cleopatra Luxury Resort láka cestovateľov hľadajúcich letnú dovolenku plnú zábavy. Tento luxusný hotel vás nadchne či už neprekonateľnou bielou piesočnatou plážou, krásnym wellness či športovými možnosťami.

+ pozvoľný vstup do mora

+ wellness a hammam

+ nákupná pasáž

 

 

Tip na fakultatívny výlet

Objavte tajomstvá a krásy Egypta prostredníctvom exkluzívneho fakultatívneho výletu do Siwa Oasis a vzrušujúceho safari v Líbyjskej púšti. Tento jedinečný zážitok vám ponúkne nezabudnuteľnú kombináciu histórie, kultúry a dobrodružstva v jednej z najúchvatnejších častí sveta.

Siwa Oasis je jednou z najznámejších a najodľahlejších oáz v Egypte, nachádzajúc sa v Líbyjskej púšti. Je obklopená množstvom soľných jazier, ktoré sú nielen krásne, ale aj liečivé. Voda v týchto jazerách je bohatá na minerály, ktoré majú blahodarné účinky na pokožku a telo. V rámci výletu sa okúpete v troch rôznych jazierkach – v slanom, sladkovodnom a Kleopatrinom. Okrem osviežujúceho kúpania si užijete aj vzrušujúcu jazdu v džípoch po piesočných dunách púšte. Počas dňa navštívite berberské dedinky, kde budete mať príležitosť nakupovať a občerstviť sa.

 

 

Siwa Oasis je jedinečné miesto, ktoré ponúka návštevníkom možnosť spoznať starobylé tradície, nádherné prírodné scenérie a zaujímavú históriu. Je to ideálny výlet pre tých, ktorí hľadajú autentický a nezabudnuteľný zážitok v srdci púšte.

 

 

 

Čierna Hora 2024: Obľúbené hotely slovenských cestovateľov

21.06.2024

Čierna Hora, nazývaná aj Montenegro, je známa nielen svojimi krásnymi pieskovými plážami, vysokými horami, krásnou prírodou, ale očarí aj historickými pamiatkami. Na rozdiel od Chorvátska alebo Bulharska nie je zatiaľ zasiahnutá masovým turizmom. Vďaka priaznivému podnebiu je tu veľa prímorskej vegetácie a zhruba dvesto slnečných dní v roku. Čierna Hora uplatňuje voči [...]

Dovolenka 2024: Sezóna last minute je tu!

04.06.2024

Ak ste nadšencom vyhľadávania cestovateľských ponúk za najvýhodnejšie ceny, teraz je pre Vás ten najlepší čas. Odlety zo slovenských letísk v Bratislave, Košiciach, Piešťanoch a Popradu sa už rozbehli, avšak dovolenková sezóna je len na začiatku. Aj preto ponúkajú cestovné kancelárie práve v tomto období najvyššie zľavy. Posledné dni sa zľavy pohybovali až do [...]

HolidayCheck Award 2024: Objavte tie najlepšie rodinné hotely

29.05.2024

Hľadáte perfektný hotel pre vašu rodinnú dovolenku? Inšpirujte sa rebríčkom HolidayCheck Award 2024, ktorý každoročne oceňuje tie najlepšie hotely v rôznych kategóriách a destináciách. Do rebríčka sa dostali len tie hotely, ktoré spĺňajú prísne kritéria: ➡Vysoká spokojnosť: Dosiahli mieru odporúčania aspoň 90% od dovolenkárov. ➡Dostatok hodnotení: Získali [...]

Armáda / Vojak / Lešť / Cvičenie /

V druhom polroku sa slovenskí vojaci zapoja do 60 cvičení mimo územia SR

26.06.2024 12:01

Rozhodla o tom vláda, ktorá odobrila aj prechod cez slovenské územie pre ozbrojené sily členských krajín NATO.

Rusko, Kremeľ, Moskva

Ruský poslanec navrhuje verejne bičovať 'neposlušných' Rusov na Červenom námestí

26.06.2024 11:43

Tí, ktorí činia pokánie, by sa mali verejne ospravedlniť a verejne dostať 20 rán bičom na Červenom námestí, povedal.

Maroš Šefčovič

Vláda nominovala za kandidáta SR na člena Európskej komisie Maroša Šefčoviča

26.06.2024 11:39

Ide o funkčné obdobie medzi rokmi 2024 až 2029.

Kolebežka / Polícia /

Muž v obci Láb spadol z elektrickej kolobežky, zraneniam podľahol

26.06.2024 11:25

Policajti vyzvali vodičov kolobežiek na zodpovednosť a dodržiavanie pravidiel cestnej premávky.