Založ si blog

First minute 2024: Tunisko – Výhodná dovolenka na slnečnom ostrove Džerba

🏝️Obľúbený ostrov v Tunisku – Džerba

Džerba, ostrov ležiaci severne od východného pobrežia Tuniska v Gabéskom zálive Stredozemného mora patrí medzi obľúbené dovolenkové destinácie slovenských dovolenkárov. Ostrov Džerba má rozlohu približne 514 štvorcových kilometrov. Napriek svojej malej veľkosti je Džerba turisticky atraktívny ostrovom so slnečným stredomorským podnebím, rozsiahlymi plážami a historickými a kultúrnymi pamiatkami. Džerba je známa aj svojimi oázami, dunami a typickým stredomorským romantickým prostredím.

 

 

☀️Počasie vhodné na dovolenku!

Počas letných mesiacov na ostrove Džerba panuje typické stredomorské podnebie. Teploty sú vysoké a vzduch je suchý. Teploty sa v lete často pohybujú nad 30 °C, pričom najteplejšie obdobie je od konca mája do konca októbra. Teplota mora je vhodná na kúpanie až do konca októbra/začiatku novembra, čo umožňuje stráviť príjemnú dovolenku aj v jesenných mesiacoch. Aktuálne počasie na ostrove Džerba >>

 

🏨Obľúbené hotely našich klientov

 

TUI BLUE Palm Beach Palace

Hotel sa nachádza na severnom pobreží Džerby a ponúka luxusné ubytovanie s priamym prístupom na pláž a širokým spektrom možností pre zábavu a relax. Hotel je určený pre klientov od 16 rokov veku.

 

TUI MAGIC LIFE Penelope Beach

Hotel sa nachádza na severnom pobreží ostrova a ponúka kvalitné ubytovanie s all-inclusive stravou o pestrou ponuku aktivít a wellness služieb. Hotel odporúčame aj rodinám s deťmi.

 

ROBINSON Djerba Bahiya

Len pár kilometrov od  mesta Midoun, tento klubový resort ponúka komplexné vybavenie a krásnu pieskovú pláž. Zabaviť sa viete vďaka rôznym športovým aktivitám, vo fitnes centre, na tenisovom ihrisku alebo pri plážovom volejbale.

 

Royal Garden Palace

Hotel sa nachádza v pokojnej turistickej časti  mesta Midoun. Komplex je postavený v tvare polmesiaca a ponuka priamy výhľad na pláž, ktorá očarí svojim jemným pieskom. Okrem iného je hotel výbornou voľbou pre nadšencov golfu, nakoľko ponúka 27 jamkové ihrisko.

 

Radisson Blu Palace Resort & Thalasso Djerba

Hotel poteší klientov všetkých kategórii najmä svojou polohou priamo na piesočnatej pláži a uprostred palmovej záhrady, kde si viete výborne oddýchnuť a zrelaxovať.

 

⛱️Pamiatky, aktivity, voľný čas

Pokiaľ chcete počas dovolenky využiť svoj čas aj aktívne na Džerbe môžete objavovať pamiatky a zúčastniť sa rôznorodých aktivít. Tu sú niektoré zaujímavé miesta a programy, ktoré si určite pridajte na svoj zoznam:

1. Höhlendorf Matmata: Navštívte toto jedinečné dedičstvo, kde sa nachádza Höhlendorf Matmata, známe aj ako „Star Wars dedina.“ Môžete si prezrieť podzemné obydlia, kde sa niektoré časti filmového seriálu natáčali.

2. Djerba Explore Park: Tento park je venovaný histórii a kultúre obyvateľov Džerby. Na rozlohe viac ako 20 000 metrov štvorcových nájdete dedinku s bielymi múrmi, butiky a reštauráciami, a tiež Krokodíly park, najväčší v Stredozemnom mori.

3. Erriadh a Djerbahood: V obci Erriadh sa nachádza najväčšie Street-Art-Múzeum v Tunisku s názvom Djerbahood. 150 umelcov z 30 krajín si tu vytvorilo 250 umeleckých diel na domoch, múroch a dverách.

4. Nákupy na trhu: Navštívte trhy v Houmt Souk, najväčšom meste na Džerbe. Tu môžete nakupovať tradičné tuniské produkty, ako sú koberce, koža, kaftany, korenie a šperky.

6. Výlety do Sahary: Ak máte radi dobrodružstvo, môžete sa zúčastniť výletov do púšte a spoznať krásy tuniskej Sahary. V Douzu, oázovom meste, sa môžete prihlásiť na rôzne výlety vrátane prehliadok piesočných dún a trekkingových túr.

 

Ostrov Džerba je známý pre krásné pláže, historické pamiatky a pohodovú atmosféru, čo z neho robí skvelé miesto na dovolenku. Pokiaľ máte radi slnečné počasie, zážitky a relax pri mori, môže byť pre vás ostrov Džerba v Tunisku tou správnou voľbou na pre výber dovolenky za rozumné ceny!⛱️☀️

Leto 2024: TOP 10 rodinných hotelov s aquaparkmi

18.04.2024

Ak Vaša rodina miluje počas letnej dovolenky vodnú zábavu, určite pokračujte v čítaní tohto blogu. Prinášame Vám totiž 10 tipov na overené a obľúbené hotely s tou najširšou ponukou vodnej zábavy. S rezerváciou letnej dovolenky neváhajte! Viaceré termíny v obľúbených stredomorských hoteloch sú už na sezónu 2024 vypredané. Vypredané sú aj mnohé termíny s [...]

Bahrajn: Ostrov, na ktorý sa budete chcieť vrátiť

02.04.2024

Poznáte to – sú dovolenkové miesta, ktoré nás zaujmú, ale necítime potrebu sa tam vrátiť znova. Tie druhé nás očaria tak intenzívne, že hneď po návrate domov na tieto miesta máme chuť cestovať znova. Medzi takéto miesta patrí aj rozlohou malý ostrov Bahrajn nachádzajúci sa v Perzskom zálive, len pár desiatok kilometrov od Kataru a Saudskej arábie. Bojovník a [...]

Marsa Alam 2024 – Cenovo výhodná dovolenka s priamymi letmi

19.03.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🇪🇬 Stredisko Marsa Alam sa nachádza na južnom pobreží Červeného mora v Egypte a ponúka úžasné podmienky na potápanie, s krásnym korálovým útesom a pestrou podmorskou faunou. Je vzdialené len 4 hodiny letu z Bratislavy a predstavuje tú pravú kombináciu výbornej dovolenky- teplé more, krásne pláže, slnečné počasie, skvelé služby a [...]

Tibor Gašpar

Gašpar: Slovensko zaznamenalo nárast nelegálnej migrácie z Ukrajiny o 82 percent

29.04.2024 12:20

Podľa neho ide o reakciu na Kyjevom nedávno prijatú novelu mobilizačného zákona.

lešť

Vojaci si v Lešti preverili svoju pripravenosť v rámci cvičenia Strong Cohesion 2024

29.04.2024 12:01

Na cvičení sa zúčastnilo takmer 1 500 vojakov šiestich armád NATO so 400 kusmi vojenskej techniky.

Ruská polícia, poriadková polícia, Petrohrad,

Militanti zaútočili na policajtov v Rusku, hlásia sedem mŕtvych. Útočili aj pred týždňom

29.04.2024 11:20

Ozbrojenci severne od mesta Karačajevsk začali proti dopravným policajtom paľbu z automatických zbraní a hodili na nich výbušné zariadenia.

ide o pravdu, dzurinda

Dzurinda: Nie je najmenší dôvod zvažovať alternatívu k EÚ

29.04.2024 11:15

Expremiér pred 20 rokmi doviedol Slovensko do Európskej únie.