Založ si blog

Grécko 2023: Overené hotely pre celiatikov s poslednými voľnými termínmi

Grécko a grécke ostrovy patria aj v letnej sezóne 2023 k najvyhľadávanejším dovolenkovým destináciám slovenských turistov.  Každý z množstva gréckych ostrovov je niečím unikátny a zaujímavý, jedno však majú spoločné – horúce slnko, krásne pláže a teplé more. Občanom Slovenskej republiky stačí na vstup na územie Grécka len platný občiansky preukaz (pozor – deti potrebujú vlastný pas alebo občiansky preukaz).

Slovenskí klienti obsadzujú aktuálne posledné voľné augustové termíny. Ak by sa Vám neušiel však letecký pobyt z Košíc či Bratislavy, radi Vám ponúkneme voľné termíny s odletom z Viedne na našej webovej stránke www.reisen.sk

Najčastejším cieľom dovoleniek Slovákov je ostrov Rhodos, Kréta, Korfu, Kos, Zakynthos, ale aj polostrov Peloponéz, Chalkidiki, či Olympská riviéra. Grécko ponúka nielen skvelé možnosti na poznávanie, nakupovanie, či potápanie, no ponúka aj úžasnú stredomorskú kuchyňu. Je známa tým, že je veľmi zdravá a chutná. Iba v grécku pochopíte, ako má chutiť pravý grécky šalát s olivami a syrom feta. Gréci vedia veľmi chutne pripraviť jedlá z rýb a morských plodov, ich najobľúbenejším mäsom je dobre nakorenená jahňacina či kebab.

Last minute Kalendár

Ak však trpíte celiakiou Vy alebo Vaše dieťa, musíte na dovolenke starostlivo vyberať stravu, ktorá je pre vás vhodná. V lepších hoteloch bývajú jednotlivé pokrmy označené piktogramami s údajmi o alergénoch. My Vám prinášame 8 tipov na hotely, ktoré ponúkajú v rámci stravovania pre svojich hostí možnosti špeciálnej stravy. Nezabudnite však na túto požiadavku pri kúpe zájazdu upozorniť, nakoľko v niektorých hoteloch musí byť takáto strava nahlásená vopred.

 

Evita Bay 4*, Rhodos/Faliraki
Novootvorený hotel, neďaleko živého centra Faliraki, priamo na krásnej piesočnatej pláži. Hotel disponuje novými modernými izbami s klimatizáciou, balkónom, minichladničkou, niektoré aj so zdielaným bazénom. Wi-fi je v celom areáli poskytovaná zdarma. V rámci stravovania poskytuje hotel detské menu a špeciálne diéty na vyžiadanie.

 

 

Arina Beach 4*, Kréta/Kokkini Hani

V rámci bohatej ponuky all inclusive ponúka možnosť aj vegetariánskej a bezlepkovej stravy. Hotel je vhodný pre páry, aj pre rodiny s deťmi, je vzdialený od letiska len 10km. Tento rezort s prekrásnou záhradou a palmami sa nachádza priamo na pláži, je ideálny nielen na relax, ale aj na zábavu (denné a večerné animačné programy pre deti aj dospelých). Hostí víta aj novým vodným parkom a tobogánmi.

 

 

Mitsis Faliraki Beach Hotel 5*, Rhodos/Faliraki

Hotel sa môže pochváliť 24 hodinovým all inclusive ponúkajúcim rôzne kulinárske delikatesy, tradičným gréckym barbecue, na vyžiadanie vie ponúknuť: bezlepkovú, bezlaktózovú, diabetickú, vegánsku a vegetariánsku stravu. Tento nádherný areál, vybavený bazénmi, reštauráciami, barmi, aj vybavením pre deti leží priamo na pláži s pozvoľným vstupom do mora. Hotel ponúka bohaté možnosti pre šport a relax – jazdu na koni/poníkovi, kurzy plávania, kurzy varenia, tenis, spa&welness, vodné pólo, boccia, miestnosť s videohrami a iné, stačí si len vybrať.

 

 

Ikaros Beach Luxury Resort & Spa 5*,Kréta/Malia

Ponúka sa s polpenziou alebo all inclusive. V hlavnej bufetovej reštaurácii sú v ponuke aj bezlepkové jedlá (napr. chlieb, krekry, cereálie, pizza, cestoviny a pod.). Hotel leží na jednej z najkrajších pláží v stredisku, je vhodný pre všetky vekové kategórie, aj pre náročných klientov, ponúka rôzne typy ubytovania – od štandardných izieb  po suity priamo pri mori s vlastným súkromným bazénom, niekoľko vonkajších bazénov a množstvo možností relaxu. Wifi a plážový servis je zdarma.

 

 

Mitsis Rodos Maris Resort & Spa 5*, Rhodos/Kiotari

Ďalší vynikajúci hotel z hotelovej siete Mitsis, ponúkajúci kvalitné služby, sa nachádza priamo na pieskovo-kamienkovej  pláži. Pre deti sú k dispozícii 3 minikluby, oddelený detský bazén s morskou vodou a so šmýkačkou, detské ihrisko, TV miestnosť pre deti, video hry, opatrovanie detí, animácie, detské vozíky. Hotel má  24h otvorenú hlavnú reštauráciu, nechýba ani vegetariánsky kútik.

 

 

Malia Bay Beach Hotel & Bungalows 4*, Kréta/Malia

Obľúbený hotel je postavený v pokojnej časti známeho strediska Malia priamo na pláži a nachádza sa v blízkosti archeologického náleziska s tretím najväčším minojským palácom na ostrove. Ubytovanie v komfortných dvojlôžkových izbách s balkónom alebo terasou. Pre hostí so špecialnou stravou hotel ponúka na výber bezlepkové pečivo.

 

 

Irene Palace 4*, Rhodos/Kolymbia
Situovaný priamo pri piesočnato-kamienkovej pláži v pokojnom prostredí len kúsok od centra Kolymbia. Možnosti stravovania sú naozaj široké, pre celiatikov je na výber sladké a slané pečivo a pri výbere jedál hosťom podľa aktuálnej dostupnosti asistuje zamestnanec hotela, ktorý vie na mieste pripraviť aj iné pokrmy.

 

 

Labranda Sandy Beach Resort 4*, Korfu/Agios Georgios
Priestranný hotelový komplex priamo pri širokej piesočnatej pláži. Vhodný pre všetky vekové kategórie a rodiny s deťmi. Pre deti sú tu tobogány, aquapark, ihriská, detský klub a pestrý animačný program. Bohatý výber pečiva, lievance alebo cestoviny, pokrmy majú vyznačené alergény a zamestnanci sú vždy ochotný poradiť.

Leto 2024: TOP 10 rodinných hotelov s aquaparkmi

18.04.2024

Ak Vaša rodina miluje počas letnej dovolenky vodnú zábavu, určite pokračujte v čítaní tohto blogu. Prinášame Vám totiž 10 tipov na overené a obľúbené hotely s tou najširšou ponukou vodnej zábavy. S rezerváciou letnej dovolenky neváhajte! Viaceré termíny v obľúbených stredomorských hoteloch sú už na sezónu 2024 vypredané. Vypredané sú aj mnohé termíny s [...]

Bahrajn: Ostrov, na ktorý sa budete chcieť vrátiť

02.04.2024

Poznáte to – sú dovolenkové miesta, ktoré nás zaujmú, ale necítime potrebu sa tam vrátiť znova. Tie druhé nás očaria tak intenzívne, že hneď po návrate domov na tieto miesta máme chuť cestovať znova. Medzi takéto miesta patrí aj rozlohou malý ostrov Bahrajn nachádzajúci sa v Perzskom zálive, len pár desiatok kilometrov od Kataru a Saudskej arábie. Bojovník a [...]

Marsa Alam 2024 – Cenovo výhodná dovolenka s priamymi letmi

19.03.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🇪🇬 Stredisko Marsa Alam sa nachádza na južnom pobreží Červeného mora v Egypte a ponúka úžasné podmienky na potápanie, s krásnym korálovým útesom a pestrou podmorskou faunou. Je vzdialené len 4 hodiny letu z Bratislavy a predstavuje tú pravú kombináciu výbornej dovolenky- teplé more, krásne pláže, slnečné počasie, skvelé služby a [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.