Založ si blog

Turecko 2023: Tipy na luxusné hotely s výborným pomerom ceny a kvality

Koncom apríla som mala možnosť vycestovať na Turecku Riviéru 🇹🇷 a spoznať niekoľko luxusných 5 hviezdičkových hotelov a rezortov v oblasti Side, Antalya a Belek. Turecko je obľúbenou dovolenkovou destináciou pre luxusné a komfortné hotely a rezorty, ktoré ponúkajú naozaj rôzne programy pre každú vekovú skupinu, bazény, priamy vstup na pláž, reštaurácie a bary, kde sa do sýtosti najete a ochutnáte miestnu kuchyňu, a okrem iného aj tradičné turecké kúpele. Vedenie a zamestnanci hotelov sú profesionálni, nápomocní a skutočne milí, viete sa na nich obrátiť s čímkoľvek, čo vás počas pobytu trápi. A pre tých, čo obľubujú nákupy sú tu samozrejme svetoznáme turecké bazáre, kde si viete za priateľskú cenu nakúpiť takmer všetko od oblečenia po topánky, až po nový kufor, aby ste mali kde zabaliť všetko, čo ste si stihli počas zájazdu nakúpiť.

Vybrala som pre Vás 3 hotely, ktoré ma očarili svojou polohou, kvalitnými službami a celkovou atmosférou.

 

STARLIGHT RESORT HOTEL

✈️ vzdialenosť od letiska Antalya 75km

🛍️ centrum Side 10km

🚖 preprava do blízkych miest miestnym autobusom, dolmušom, taxíkom

🏖️ pláž priamo pri hoteli, pieskovo-kamienková

 

V luxusnom hoteli Starlight Resort Hotel, ktorý sa nachádza v blízkosti Side, som strávila dve noci. Hotel sa pýši 5 hviezdičkami a konceptom ultra all inclusive. Hneď po príchode som bola očarená moderným, čistým, a naozaj luxusným zariadením nielen izby ale aj celého rezortu. Vo vstupnej hale s recepciou sa môžete usadiť na sedačky, ktoré navodia pocit, že sedíte v teplovzdušnom balóne, a vychutnať si tradičnú tureckú kávu, ale pozor na verziu s cukrom, pokiaľ nemáte moc v obľube sladké veci, alebo iný drink z ponuky. Areál hotela ma vybudovaný bezbariérový prístup. V celom areáli hotela je dostupná wi-fi, ktorá je zdarma. Pripojiť sa dá na určitý čas, alebo vyplnením kontaktných údajov a čísla izby. Rozľahlý komplex okrem ubytovania v hlavnej budove Starlight ponúka ubytovanie aj v záhradných vilkách, ktoré ponúkajú viac súkromia. Nachádzajú sa priamo uprostred záhrady, kde sa dá v priebehu dňa, ale aj večera prejsť, prezrieť si rezort alebo len relaxovať.

Hotel má piesočnú pláž s jemnou prímesou kamienkov pri vstupe do mora. Za poplatok si viete na pláži vyskúšať aj rôzne vodné športy, ktoré majú práve v ponuke. Rezort má vonkajší bazénový komplex pre dospelých aj pre deti, vnútorný bazén, a samozrejme aj aquapark.

 

 

Starlight Resort ponúka stravovanie formou all Inclusive/ultra all inclusive, v hlavnej reštaurácii ponúkajú raňajky, neskoré raňajky, pre tých, čo si ráno radi pospia, obedy, a večere formou naozaj bohatých švédskych stolov vrátane nápojov ako káva, čaj, miestne alkoholické a nealkoholické nápoje. Ráno vás už pri vchode do hlavnej reštaurácie očarí vôňa čerstvého pečiva. Slané, sladké, každý si niečo nájde. Určite si nezabudnite dopriať aj dezert, ponuka je naozaj široká. V hlavnej reštaurácii sa môžete najesť aj na terase a užiť si tak výhľad na rezort a vo večerných hodinách aj západ slnka. A okrem hlavnej reštaurácie je možná aj jednorazová rezervácia, s príplatkom na osobu, v jednej z a’la carte reštaurácii.

Pre milovníkov wellness a spa si Starlight Resort pripravil naozaj veľa pestrých možnosti v 6000 m2. Okrem tradičných tureckých kúpeľov a sauny si klienti za poplatok alebo rezerváciu vedia dokúpiť rôzne masáže, peelingy, alebo skincare procedúry. Rezort ponúka aj Bio saunu, ktorá má okolo 60 stupňov, soľnú miestnosť, ruskú saunu, ktorá dosahuje až 100 stupňov, alebo ľadovú miestnosť, kde strávite nejaký čas v mínusových teplotách. Thalasso Spa bazén je špeciálny vyhrievaný bazén s morskou vodou a s vírivkami.

 

 

SEVEN SEAS HOTEL BLUE

✈️ vzdialenosť od letiska Antalya 70 km

🛍️ centrum Side 6 km, Antalya 75 km

🏖️ súkromná pláž priamo pri hoteli, piesočnato-kamienková s pozvoľným vstupom do mora

 

Nádherný 5 hviezdičkový hotel Seven Seas Hotel Blue, v blízkosti 6 km od historického mestečka Side, je ideálnym hotelom pre rodiny s deťmi, páry, alebo skupiny priateľov. Hotel ponúka štandardné izby, rodinné izby aj ubytovanie v bungalove s menším balkónom a posedením. Tieto sa nachádzajú v okolí hlavnej budovy.

Stravovanie je formou Ultra All Inclusive. Hlavná reštaurácia sa nachádza v samostatnej budove a ponúka hneď niekoľko rôznych miest na sedenie, či už vnútri alebo vonku, fajčiarsku aj nefajčiarsku časť. V hlavnej reštaurácii si môžete vychutnať raňajky, neskoré raňajky, obed, večeru a medzi 23:00 až 7:00 aj nočný bufet. Hlavné jedlá sa pripravujú aj priamo na mieste, takže na tanieri máte vždy čerstvé, teplé, a skutočné chutné pokrmy. V lobby bare si určite vychutnajte pohárik pri živej hudbe. Počas našej noci sme si mohli vypočuť hru na klavíri, alebo aj mini detskú diskotéku s vlastným DJ-om.

 

 

Seven Seas Hotel Blue má komplexný systém bazénov a tobogánov. Okrem toho má ich vodný park aj divokú rieku, kde sa môžete nechať unášať jemnými prúdmi vody po trase ich vodného parku. Ak si ráno alebo v priebehu dňa radi zabeháte, určite oceníte špeciálne prispôsobený chodník pre bežcov, ktorý sa tiahne cez značnú časť rezortu. Povrch je mäkší a prináša tak lepšiu podporu pri behu, alebo len chôdzi.

 

ALVA DONNA EXCLUSIVE HOTEL & SPA

✈️ vzdialenosť od letiska Antalya 40 km

🛍️ centrum Antalya 50 km, Belek 7 km

🏨 čiastočne zrekonštruovaný v roku 2020

🏖️ pláž priamo pri hoteli, piesočnato-kamenistá

 

Už na recepcii hotela Alva Donna Exclusive Hotel & Spa je poznať, že hotel ponuka naozaj luxusný zážitok pre každého, čo si ho zvolí. Hotel ma rozdelené budovy na Hlavná a Deluxe. Prechod je možný v prízemí, kde sa nachádzajú obchody, bar a kaviareň, ako je napríklad Starbucks, game center, wellness a spa, alebo vonkajším mostíkom, priamo medzi recepciou. Prvých pár hodín je človek úprimne trošku stratený, v ktorej budove sa práve nachádza, hlavne ak prechádzate z podlažia pod recepciou, ale netreba sa báť, pokiaľ sa po hoteli prejdete párkrát tak po jednom dni sa už budete orientovať oveľa ľahšie.

Stravovanie v hoteli je možné formou ultra all inclusive, ktorá zahrňuje raňajky, neskoré raňajky vďaka, ktorým si môžete pospať o nejakú hodinku dlhšie, a samozrejme obedy, večere a nejaké snacky medzi tým. Hlavná reštaurácia ponúka nádherný výhľad na okolie. Tých najmenších poteší aj zmrzlina v kornútiku, ktorú podávajú. Na výber je hneď niekoľko príchutí. Okrem iného je pre deti na výber aj detský bufet, kde nájdete napríklad detské výživy, ohrievač fliaš a k dispozícii sú aj detské jedálenské stoličky.

 

Pláž sa nachádza priamo pri hoteli a je piesočnato-kamenistá. Počas môjho pobytu sme mali zamračené počasie s občasnými prehánkami, ale ani to neubralo na kráse hotela a rezortu. Vonkajší bazén v areáli je pred sezónou vyhrievaný, a tak som si aj v takomto počasí vedela spokojne zaplávať. Pri bazénoch sú k dispozícii ležadlá, slnečníky a uteráky. Nechýba ani vonkajší bar so širokou ponukou nealkoholických a alkoholických drinkov. V areáli sú sprístupnené tobogány a aquaparky pre deti, ktorých použitie je podmienené vekom alebo výškou danej osoby. Pre deti sú pripravené animačné programy, mini-disko, pre deti od 4 do 12 rokov je v rezorte aj miniklub.

 

Turecko 🇹🇷 je už po dlhé roky obľúbenou dovolenkovou destináciou a plným právom. Hotely ponúkajú luxusné ubytovanie, výbornú stravu, profesionálny prístup zamestnancov, udržiavané pláže a skutočný kultúrny zážitok.

 

Autor blogu: Sandra Košútová

Leto 2024: TOP 10 rodinných hotelov s aquaparkmi

18.04.2024

Ak Vaša rodina miluje počas letnej dovolenky vodnú zábavu, určite pokračujte v čítaní tohto blogu. Prinášame Vám totiž 10 tipov na overené a obľúbené hotely s tou najširšou ponukou vodnej zábavy. S rezerváciou letnej dovolenky neváhajte! Viaceré termíny v obľúbených stredomorských hoteloch sú už na sezónu 2024 vypredané. Vypredané sú aj mnohé termíny s [...]

Bahrajn: Ostrov, na ktorý sa budete chcieť vrátiť

02.04.2024

Poznáte to – sú dovolenkové miesta, ktoré nás zaujmú, ale necítime potrebu sa tam vrátiť znova. Tie druhé nás očaria tak intenzívne, že hneď po návrate domov na tieto miesta máme chuť cestovať znova. Medzi takéto miesta patrí aj rozlohou malý ostrov Bahrajn nachádzajúci sa v Perzskom zálive, len pár desiatok kilometrov od Kataru a Saudskej arábie. Bojovník a [...]

Marsa Alam 2024 – Cenovo výhodná dovolenka s priamymi letmi

19.03.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🇪🇬 Stredisko Marsa Alam sa nachádza na južnom pobreží Červeného mora v Egypte a ponúka úžasné podmienky na potápanie, s krásnym korálovým útesom a pestrou podmorskou faunou. Je vzdialené len 4 hodiny letu z Bratislavy a predstavuje tú pravú kombináciu výbornej dovolenky- teplé more, krásne pláže, slnečné počasie, skvelé služby a [...]

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.