Založ si blog

Hurghada 2023: Tipy na obľúbené hotely, kde zažijete dokonalú dovolenku

Príležitosť navštíviť viaceré rezorty egyptskej Hurghady na pobreží Červeného mora a zároveň spoznať skvelých ľudí zo susediacich krajín som dostala v rámci informačnej cesty organizovanej cestovnou kanceláriou TUI Österreich, ktorej širokú ponuku odletov z Viedne nájdete na www.reisen.sk. Na vstup do Egypta potrebujete cestovný pas platný minimálne 6 mesiacov po návrate a víza. Tie si viete zakúpiť priamo na letisku za 28€.

Čakal ma intenzívny štvordňový program plný výletov, dobrého jedla, dovolenkovej atmosféry a v neposlednom rade, práce. Po celý čas nás sprevádzal miestny sprievodca, vďaka ktorému som sa o Egypte dozvedela naozaj veľa. Vedeli ste, že v Egypte prší 5 minút do roka? Áno, presne tak. Tieto krátke dažde ohraničujú začiatok a koniec „zimy“. Všetky miestne deti vtedy utekajú vonku spievať a tancovať. Odporúčam sa naučiť slovíčko „šokran“. V arabčine znamená „ďakujem“ a rozhodne sa vám bude vo viacerých situáciách hodiť.

Egypťania si vážia turistov a bezpochyby sa budete cítiť ako doma, nech sa rozhodnete pre ktorýkoľvek hotel z nášho blogu.

 

TUI Magic Life Kalawy ****

Vďaka svojej lokalite je rezort perfektný pre rodiny s deťmi alebo starších ľudí. Je vzdialený približne hodinu od letiska v Hurghade. Cítila som sa tam naozaj bezpečne. More vo forme lagúny, kamienkovo-piesočnatá pláž, bazény, tobogany a nespočetné množstvo športových alebo iných voľnočasových aktivít vám zaručí záživnú dovolenku. Na svoje si prídu aj tí, ktorí preferujú relax. Rezort ponúka SPA, ničím a nikým nerušený bazén a veľa príjemných miest ponúkajúcich súkromie v celom areáli. Svojimi službami sa snažia vyhovieť naozaj každému.

Počas pobytu sme navštívili aj Utopia Island – malý kúsok raja na Zemi. Ide o súkromný ostrov a celodenný výlet spolu s jedlom a nealko nápojmi vás vyjde do 50€. Červené more je rajom pre tých, ktorí milujú šnorchlovanie a potápanie. Jednoznačne to stojí za to!

TUI BLUE Makadi ****

V areáli Madinat Makadi sa aktuálne nachádza 10 hotelov. V hoteli nájdete niekoľko reštaurácií, bazénov, barov a mnohé iné voľnočasové aktivity. Má krásnu piesočnatú pláž. Milý a ochotný personál si vás získa v každom rezorte svojou ochotou pomôcť v prípade akýchkoľvek otázok z vašej strany. Zaujímavosťou je, že ak navštívite tento hotel šiestykrát, dostanete vlastnú menovku.

Všetky rezorty mali svoje vlastné appky, v ktorých si ako klienti viete rezervovať napr. stôl v reštaurácii, rôzne aktivity počas dňa, či dokonca skontrolovať obsadenosť. Cez TUI Blue Chat si viete navyše četovať s inými ľuďmi, ktorí dovolenkujú na rovnakom mieste ako vy. Ak si napríklad nemáte s kým zahrať tenis, veľmi jednoducho viete niekoho zohnať, alebo si dohodnúť rande, prečo nie – taký ich vlastný Tinder :D. Neváhajte aj ak ste single.

SUNRISE Crystal Bay Resort *****

Moderný, luxusný a nadčasový dizajn, široký výber chutného jedla, bohatý kultúrny program, priestranné izby, jóga vo vonkajších priestoroch hotela a iné športové aktivity – toto všetko dokonale definuje Crystal Bay Resort. Na výber máte štyri druhy izieb a vy si môžete vybrať takú, ktorá vám bude vyhovovať podľa vašich preferencií. Chcete viac? Hotel ponúka možnosť tzv. upgradu izby, čo znamená že si počas pobytu môžete nechať vylepšiť izbu na vyššiu úroveň. Lákadlom môže byť bazén a pláž výhradne pre vekovú skupinu 16 a viac rokov. Rezort sa nachádza v centre Hurgady, čo predstavuje perfektnú lokalitu ak chcete navštíviť mesto kedykoľvek počas dňa.

V prípade, že by ste sa vybrali nakupovať alebo využiť akékoľvek služby v meste, mám pre vás zopár priateľských rád. Odporúčam ísť podvečer, ráno býva ešte všetko zatvorené. Naopak, väčšina obchodov a podnikov sú otvorené dlho do noci, niekedy do tretej nadránom. Používajte hotovosť, nebojte sa vyjednávať o cenách a nehovorte, že ste v Egypte prvýkrát, budú vás vnímať inak. Hurghada je skvelá aj pre rodiny s deťmi. Navštíviť môžete rôzne múzeá či akváriá. O vašich možnostiach sa informujte na recepcii alebo pred odletom v cestovnej agentúre.

 

Robinsom Soma Bay ****

To najlepšie som si nechala nakoniec. Atmosféra tohto rezortu je priam neopísateľná. Jeho manažér nás privítal v snowboardovej výbave, majú tu svoj vlastný čas (o hodinu menej ako v celom Egypte) a dokonca svoju vlastnú rádiovú stanicu. Obed spolu s ich domácou zmrzlinou si vychutnáte v open-air reštaurácii priamo pri pláži. Raňajky a večere sa podávajú v hlavnej reštaurácii. Zažijete luxusnú starostlivosť pod jedinou podmienkou – elegantný dress code. Ja som si na to zvykla veľmi rýchlo a rozhodne si to rovnako užijete aj vy.

Ponúkajú taktiež starostlivosť o deti od troch rokov. Rodičia si bez obáv môžu osamote vychutnať okrem iného napríklad masáž, saunu, množstvo športov alebo stráviť čas vo fitnes centre. V priestoroch amfiteátra sa organizuje množstvo profesionálnych podujatí. Navyše si viete vypočuť živú hudbu v bare alebo si zatancovať v klube. Okrem popíjania drinkov odporúčam pripojiť sa do hier ako biliard, stolný tenis alebo stolný futbal. Spoznáte nových ľudí a zabavíte sa, čo k dovolenke neodmysliteľne patrí. Hotel sa prezentuje pod hashtagom #sharethemoment. Neváhajte, cestujte a spoznávajte nových ľudí.

 

Autor blogu: Erika Vorčáková

 

 

 

Leto 2024: TOP 10 rodinných hotelov s aquaparkmi

18.04.2024

Ak Vaša rodina miluje počas letnej dovolenky vodnú zábavu, určite pokračujte v čítaní tohto blogu. Prinášame Vám totiž 10 tipov na overené a obľúbené hotely s tou najširšou ponukou vodnej zábavy. S rezerváciou letnej dovolenky neváhajte! Viaceré termíny v obľúbených stredomorských hoteloch sú už na sezónu 2024 vypredané. Vypredané sú aj mnohé termíny s [...]

Bahrajn: Ostrov, na ktorý sa budete chcieť vrátiť

02.04.2024

Poznáte to – sú dovolenkové miesta, ktoré nás zaujmú, ale necítime potrebu sa tam vrátiť znova. Tie druhé nás očaria tak intenzívne, že hneď po návrate domov na tieto miesta máme chuť cestovať znova. Medzi takéto miesta patrí aj rozlohou malý ostrov Bahrajn nachádzajúci sa v Perzskom zálive, len pár desiatok kilometrov od Kataru a Saudskej arábie. Bojovník a [...]

Marsa Alam 2024 – Cenovo výhodná dovolenka s priamymi letmi

19.03.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🇪🇬 Stredisko Marsa Alam sa nachádza na južnom pobreží Červeného mora v Egypte a ponúka úžasné podmienky na potápanie, s krásnym korálovým útesom a pestrou podmorskou faunou. Je vzdialené len 4 hodiny letu z Bratislavy a predstavuje tú pravú kombináciu výbornej dovolenky- teplé more, krásne pláže, slnečné počasie, skvelé služby a [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.