Založ si blog

Neváhajte a navštívte egyptský Karibik – novinku leta 2023

„Zabudnite na Bali, Kubu alebo ostrovy južného Pacifiku – choďte sa pozrieť do egyptského Karibiku“, znie rada skúseného cestovateľa, ktorý túto lokalitu navštívil minulý rok. Že ste o egyptskom Karibiku ešte nepočuli? Nevadí, radi Vám o ňom povieme viac.

Stredisko Marsa Matrouh sa rozprestiera na pobreží Stredozemného mora na východ od Alexandrie. Typickou a zaujímavou črtou strediska sú nádherné biele piesočnaté pláže s krištáľovo čistou a azúrovou vodou. Marsa Matrouh je pokojné miesto s krásnou históriou a dostupnosťou všetkých služieb a navyše má vlastné medzinárodné letisko, kde od začiatku júna budú prevádzkované aj charterové lety z Bratislavy a Košíc.

 

 

Známe pláže

Pláž Gharam – v preklade „pobrežie lásky“, obľúbená pláž dostupná taxíkom alebo loďkou z Marsa Matrouh, s pomaly zvažujúcim sa dnom vhodná pre bezpečné kúpanie s deťmi

Pláž Rommel – nazvaná po nemeckom generálovi Rommelovi, ktorý sa tu zvykol kúpať počas nemeckej invázie, nachádza sa vo východnej časti mesta a vyhľadávajú ju milovníci potápania

Pláž Ageeba – označovaná za najkrajšiu pláž stredozemného egyptského pobrežia, nachádza sa asi 24 km od centra Marsa Matrouh, dostupná pravidelnou linkou mikrobusu od sídla Národnej banky v Marsa Matrouh; pre silnejšie prúdy nie je vhodná pre malé deti

Kleopatrina pláž – podľa legendy sa na pláži kúpala Kleopatra spolu s Markom Antoniom, pláž je prerušovaná veľkými kamennými formáciami, čo vytvára nádherné scenérie, pláž však nie je vhodná pre kúpanie s deťmi

 

Jaz Almaza Beach *****

Hotel sa nachádza priamo pri plaži Stredozemného mora s krásnym jemným bielym pieskom. Celý hotel je postavený v stredomorskom štýle s chutnou kuchyňou a príjemným personálom.

+ súkromná piesočná pláž

+ rodinný klub so slovenskými animátormi

+ 5 barov

 

 

Rixos Alamein *****

Moderný a luxusný luxusný rezort je situovaný v krásnych záhradách so zelenými palmami.  Hotel sa nachádza priamo na krásnej pláži s tyrkysovou vodou. Zaujímavosťou hotela je detské fitko a Rixy klub s rôznymi aktivitami pre deti vo vonkajšom a vnútornom prostredí hotela.

+ plážový servis v cene

+ 4 a´la carte reštaurácie

+ pre každú vekovú kategóriu

 

Almazino ****

Hotel sa nachádza v pokojnom prostredí s množstvom zelen. Kúsok od hotela je krásna pláž s priezračným modrým morom. Pýši sa delikátnou gastronómiou a skvelými službami.

+ pozvoľný vstup do mora

+ kôš čerstvého ovocia na izbe

+ wellness

 

 

Jaz Tamerina *****

Hotel sa nachádza v zálive Almaza pri nádhernej pláži obklopený zelenou záhradou. Je zariadený v modernom prepychovom štýle s nádychom Orientu. V hotely sú 3 bary a 6 a´la carte reštaurácií.

+ živé vystúpenia

+ kúpele Mivida

+ detský klub, ihrisko, bazén

 

Jaz Oriental *****

Exkluzívny hotel je známy bezproblémovými službami a pokojom. Pri hotely je súkromná pláž s pieskom. V hotely a v jeho okolí sú rôzne športové aktivity a wellness.

+ nákupné možnosti

+ lehátka, slnečníky a osušky zdarma

+ animačný program

 

Jaz Crystal *****

Striebristý piesok a žiarivá modrá voda je charakteristickou črtou rezortu Jaz Crystal. Hotel je pre všetkých, ktorí obľubujú relax, pokoj, rôzne aktivity a výbornú gastronómiu. V blízkosti hotela sú bohaté nákupné možnosti.

+ bazény a lagúna

+ športové a rekreačné aktivity

+ amfiteáter

 

Carols Beau Rivage *****

Nádherne zariadený hotel sa rozprestiera v Stredozemnom mori na vyvýšenine v púšti pozdĺž zálivu El Obyed. Jedinečnosťou hotela je jemná elegancia. Hotel disponuje 2 a´la carte reštauráciami, 3 barmi a 1 kaviarňou. Pre milovníkov zábavy a nočného života je v hotely Cha Cha disko.

+ pár minút od letiska

+ pláž s bielym pieskom

+ veľký bazén s oddelenou časťou pre deti

 

Caesar Bay Resort *****

Hotel Caesar Bay Resort je ideálny hotel na rodinnú dovolenku. Rozprestiera sa priamo na pláži s pozvoľným vstupom do krištáľovo čistého mora s výhľadom na ostrov.  Pre deti sú v hotely pripravené animácie so slovenskými animátormi.

+ 5 bazénov vrátane 1 detského bazéna a 1 vírivky

+ trezor zdarma

+ plážový servis v cene

 

Leto 2024: TOP 10 rodinných hotelov s aquaparkmi

18.04.2024

Ak Vaša rodina miluje počas letnej dovolenky vodnú zábavu, určite pokračujte v čítaní tohto blogu. Prinášame Vám totiž 10 tipov na overené a obľúbené hotely s tou najširšou ponukou vodnej zábavy. S rezerváciou letnej dovolenky neváhajte! Viaceré termíny v obľúbených stredomorských hoteloch sú už na sezónu 2024 vypredané. Vypredané sú aj mnohé termíny s [...]

Bahrajn: Ostrov, na ktorý sa budete chcieť vrátiť

02.04.2024

Poznáte to – sú dovolenkové miesta, ktoré nás zaujmú, ale necítime potrebu sa tam vrátiť znova. Tie druhé nás očaria tak intenzívne, že hneď po návrate domov na tieto miesta máme chuť cestovať znova. Medzi takéto miesta patrí aj rozlohou malý ostrov Bahrajn nachádzajúci sa v Perzskom zálive, len pár desiatok kilometrov od Kataru a Saudskej arábie. Bojovník a [...]

Marsa Alam 2024 – Cenovo výhodná dovolenka s priamymi letmi

19.03.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🇪🇬 Stredisko Marsa Alam sa nachádza na južnom pobreží Červeného mora v Egypte a ponúka úžasné podmienky na potápanie, s krásnym korálovým útesom a pestrou podmorskou faunou. Je vzdialené len 4 hodiny letu z Bratislavy a predstavuje tú pravú kombináciu výbornej dovolenky- teplé more, krásne pláže, slnečné počasie, skvelé služby a [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.