Založ si blog

Neváhajte a navštívte egyptský Karibik – novinku leta 2023

„Zabudnite na Bali, Kubu alebo ostrovy južného Pacifiku – choďte sa pozrieť do egyptského Karibiku“, znie rada skúseného cestovateľa, ktorý túto lokalitu navštívil minulý rok. Že ste o egyptskom Karibiku ešte nepočuli? Nevadí, radi Vám o ňom povieme viac.

Stredisko Marsa Matrouh sa rozprestiera na pobreží Stredozemného mora na východ od Alexandrie. Typickou a zaujímavou črtou strediska sú nádherné biele piesočnaté pláže s krištáľovo čistou a azúrovou vodou. Marsa Matrouh je pokojné miesto s krásnou históriou a dostupnosťou všetkých služieb a navyše má vlastné medzinárodné letisko, kde od začiatku júna budú prevádzkované aj charterové lety z Bratislavy a Košíc.

 

 

Známe pláže

Pláž Gharam – v preklade „pobrežie lásky“, obľúbená pláž dostupná taxíkom alebo loďkou z Marsa Matrouh, s pomaly zvažujúcim sa dnom vhodná pre bezpečné kúpanie s deťmi

Pláž Rommel – nazvaná po nemeckom generálovi Rommelovi, ktorý sa tu zvykol kúpať počas nemeckej invázie, nachádza sa vo východnej časti mesta a vyhľadávajú ju milovníci potápania

Pláž Ageeba – označovaná za najkrajšiu pláž stredozemného egyptského pobrežia, nachádza sa asi 24 km od centra Marsa Matrouh, dostupná pravidelnou linkou mikrobusu od sídla Národnej banky v Marsa Matrouh; pre silnejšie prúdy nie je vhodná pre malé deti

Kleopatrina pláž – podľa legendy sa na pláži kúpala Kleopatra spolu s Markom Antoniom, pláž je prerušovaná veľkými kamennými formáciami, čo vytvára nádherné scenérie, pláž však nie je vhodná pre kúpanie s deťmi

 

Jaz Almaza Beach *****

Hotel sa nachádza priamo pri plaži Stredozemného mora s krásnym jemným bielym pieskom. Celý hotel je postavený v stredomorskom štýle s chutnou kuchyňou a príjemným personálom.

+ súkromná piesočná pláž

+ rodinný klub so slovenskými animátormi

+ 5 barov

 

 

Rixos Alamein *****

Moderný a luxusný luxusný rezort je situovaný v krásnych záhradách so zelenými palmami.  Hotel sa nachádza priamo na krásnej pláži s tyrkysovou vodou. Zaujímavosťou hotela je detské fitko a Rixy klub s rôznymi aktivitami pre deti vo vonkajšom a vnútornom prostredí hotela.

+ plážový servis v cene

+ 4 a´la carte reštaurácie

+ pre každú vekovú kategóriu

 

Almazino ****

Hotel sa nachádza v pokojnom prostredí s množstvom zelen. Kúsok od hotela je krásna pláž s priezračným modrým morom. Pýši sa delikátnou gastronómiou a skvelými službami.

+ pozvoľný vstup do mora

+ kôš čerstvého ovocia na izbe

+ wellness

 

 

Jaz Tamerina *****

Hotel sa nachádza v zálive Almaza pri nádhernej pláži obklopený zelenou záhradou. Je zariadený v modernom prepychovom štýle s nádychom Orientu. V hotely sú 3 bary a 6 a´la carte reštaurácií.

+ živé vystúpenia

+ kúpele Mivida

+ detský klub, ihrisko, bazén

 

Jaz Oriental *****

Exkluzívny hotel je známy bezproblémovými službami a pokojom. Pri hotely je súkromná pláž s pieskom. V hotely a v jeho okolí sú rôzne športové aktivity a wellness.

+ nákupné možnosti

+ lehátka, slnečníky a osušky zdarma

+ animačný program

 

Jaz Crystal *****

Striebristý piesok a žiarivá modrá voda je charakteristickou črtou rezortu Jaz Crystal. Hotel je pre všetkých, ktorí obľubujú relax, pokoj, rôzne aktivity a výbornú gastronómiu. V blízkosti hotela sú bohaté nákupné možnosti.

+ bazény a lagúna

+ športové a rekreačné aktivity

+ amfiteáter

 

Carols Beau Rivage *****

Nádherne zariadený hotel sa rozprestiera v Stredozemnom mori na vyvýšenine v púšti pozdĺž zálivu El Obyed. Jedinečnosťou hotela je jemná elegancia. Hotel disponuje 2 a´la carte reštauráciami, 3 barmi a 1 kaviarňou. Pre milovníkov zábavy a nočného života je v hotely Cha Cha disko.

+ pár minút od letiska

+ pláž s bielym pieskom

+ veľký bazén s oddelenou časťou pre deti

 

Caesar Bay Resort *****

Hotel Caesar Bay Resort je ideálny hotel na rodinnú dovolenku. Rozprestiera sa priamo na pláži s pozvoľným vstupom do krištáľovo čistého mora s výhľadom na ostrov.  Pre deti sú v hotely pripravené animácie so slovenskými animátormi.

+ 5 bazénov vrátane 1 detského bazéna a 1 vírivky

+ trezor zdarma

+ plážový servis v cene

 

Chorvátsko 2024: ešte výhodnejšie s nemeckými cestovnými kanceláriami

16.07.2024

Chorvátsko je jednou z najžiadanejších destinácií letnej dovolenkovej sezóny 2024. Mnohé hotelové kapacity sú už však vypredané, preto dovolenkári vyhľadávajú voľné izby aj na zahraničných portáloch. Vďaka tomu, že zastupujeme desiatky nemeckých a rakúskych cestovných kancelárií, ktoré pokrývajú dopyt stomiliónového nemecky hovoriaceho trhu, dokážeme na [...]

Leto 2024: Rodos, ostrov zaliaty slnkom

28.06.2024

☀ Ostrov boha slnka Hélia, smaragdový ostrov či ostrov ruže – toto je Rodos. Obľúbená dovolenková destinácia bohatá nielen na prezývky. Od starovekých divov sveta až po údolia motýľov láka cestovateľov svojou fascinujúcou kultúrou, bohatou históriou, krásnymi plážami, ale aj skvelým jedlom. Zo západnej strany ho obmýva rozbúrené Egejské more, ktoré priťahuje [...]

Čierna Hora 2024: Obľúbené hotely slovenských cestovateľov

21.06.2024

Čierna Hora, nazývaná aj Montenegro, je známa nielen svojimi krásnymi pieskovými plážami, vysokými horami, krásnou prírodou, ale očarí aj historickými pamiatkami. Na rozdiel od Chorvátska alebo Bulharska nie je zatiaľ zasiahnutá masovým turizmom. Vďaka priaznivému podnebiu je tu veľa prímorskej vegetácie a zhruba dvesto slnečných dní v roku. Čierna Hora uplatňuje voči [...]

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

Bomburáčik, Horehronie

Neviete kam na výlet? Horehronie ponúka letné hity. Zbojnícka strela, Bomburáčik či rodný dom slávnej slovenskej spisovateľky

27.07.2024 06:00

Kraj bohatý nielen na krásnu prírodu, ale aj rôzne atrakcie, ponúka tiež hviezdne divadlo pod Chramošským viaduktom s romantickým piknikom pod rúškom noci.

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.