Založ si blog

Egypt 2023 // Najvýhodnejšia rodinná dovolenka + tipy na rodinné hotely

Egypt patrí medzi obľúbené destinácie rodín s deťmi. Vzhľadom na svoju polohu, podnebie a miestne špecifiká sa ho však mnohí obávajú. V blogu Vám prinášame tipy, ako si vybrať v Egypte dobrý hotel a naplno si užiť dovolenku aj s malými deťmi. Egyptské hotely väčšinou ležia hneď pri pláži, majú dostatok rodinných izieb, viaceré hotely disponujú vlastným aquaparkom a egyptské all inclusive je jedným z najrozmanitejších  vôbec, cena za dovolenku je naopak veľmi výhodná.

Rodiny s deťmi sa zväčša obávajú črevných problémov. Bohužiaľ, nič neurobíme s tým, že ide o Afriku a na ich vodu a jej zloženie nie je naše trávenie zvyknuté. Toto je realita nielen Egypta, ale aj Tunisu, Maroka a iných afrických krajinách. Najproblémovejšími bývajú zmrzliny a nevarené jedlo, ktoré mohlo prísť do styku s kohútikovou vodou. Najbezpečnejšie naopak sú varené pokrmy, pečené dezerty a konzumácia vody z balených minerálnych alebo stolových vôd. Pri vysokých teplotách sa vyhýbajte vajciam na všetky spôsoby a  ak máte veľký strach zo žalúdočných problémov radšej nekonzumujte umyté ovocie a zeleninu.

Letné teploty v Egypte dosahujú často až 47 °C. Na túto teplotu nie je väčšina z nás zvyknutá. Len cesta na pláž a späť v tomto parne je obrovskou skúškou pre organizmus, keď k tomu pridáme pár pohárov vína v plážovom bare, nedostatočnú konzumáciu vody, nevoľnosť je hneď na svete. Preto pri plánovaní dovolenky s deťmi je dôležité zvoliť to správne ročné obdobie.

Najvhodnejšími sú jarné, jesenné a zimné mesiace. Skvelé podnebie v Egypte vládne v marci a apríli, od mája už sa teploty takmer vždy pohybujú nad 30 °C, od polovice mája na takmer 35 °C. Najvyššie denné teploty opadajú v októbri a príjemných 30° C si držia až do decembra. Január a február býva chladnejší, skôr vhodný na spoznávanie pamiatok ako kúpanie pri mori.

Čo sa týka hotelov, ak si kupujete dovolenku vopred, budete mať k dispozícii širokú plejádu výberu rezortov s odletmi z Bratislavy, Košíc, Piešťan, Budapešti alebo Katowíc. Prinášame Vám 5 tipov na overené hotely, ktoré si obľúbili slovenské rodiny.

 

Amarina Abu Soma Resort *****

Krásny zrenovovaný rezort nachádzajúci v blízkosti mesta Safaga ponúka pieskovú pláž s pozvoľným vstupom do mora. Rezort je vhodný pre ľudí, ktorí majú radi kvalitné služby. Ponúka množstvo zábavy, a la carte reštaurácie a bohatú ponuku all inclusive jedál.

+ hotel priamo na pláži

+ aquapark pre staršie a mladšie deti

+ nočný život

Odlet z Košíc a Bratislavy, 829 EUR/osoba, 7 nocí/8 dní

 

Steigenberger Aqua Magic Resort *****

Luxusný hotel nachádzajúci sa pár kilometrov od centra Hurghady je stvorený pre náročnú klientelu. Ponúka nespočetné množstvo zábavy pre dospelých a deti. Zaujímavosťou hotela je 9-jamkové golfové ihrisko, ktoré sa nachádza v susednom hotely Al Dau.

+ len 10 km od letiska

+ bohaté športové aktivity a animačný program pre deti

+ nákupné možnosti v okolí

Odlet z Bratislavy a Košíc, cena 867 EUR/osoba, 7 nocí/8 dní

 

Sunrise Aqua Joy *****

Klenotom hotela je krásna piesočná pláž s tyrkysovým morom a súkromným ostrovom. Rezort je situovaný v centre mesta Hurghada, pár minút od medzinárodného letiska.

+ detská diskotéka a detský svet Kids Planet

+ zaujímavé športové aktivity

+ hotel vysoko hodnotenými slovenskými klientami

Odlet z Piešťan, cena za 798 EUR/osoba, 7 nocí/8 dni

 

Jasmine Palace Resort *****

Novootvorený moderný hotel s nádychom orientálnej architektúry je známy svojím luxusom. Klientom ponúka množstvo kvalitných služieb a aktivít. Typickým znakom hotela je priateľská rodinná atmosféra.

+ piesočnatá so vstupom cez koralové podložie alebo po móle

+ detský klub a ihrisko, bohatá ponuka animačných aktivít

+ 5 á la carte reštaurácií

Odlet z Piešťan, cena 758 EUR/osoba, 7 nocí/8 dní

 

Swiss Inn Resort Hurghada *****

Areál hotela je situovaný pri vlastnej piesočnej pláži v zátoke. Obľúbený hotel má kúsok od hotela zábavný Aqua Park Titanic, ktorý je vhodný pre všetky vekové kategórie.

+ bezplatná kyvadlová doprava do centra mesta

+ slnečníky, ležadlá a osušky zdarma

+ detský aquapark Aqua Play Pool

Odlet z Bratislavy a Košíc, cena 967 EUR/osoba, 7 nocí/8 dní

Leto 2024: TOP 10 rodinných hotelov s aquaparkmi

18.04.2024

Ak Vaša rodina miluje počas letnej dovolenky vodnú zábavu, určite pokračujte v čítaní tohto blogu. Prinášame Vám totiž 10 tipov na overené a obľúbené hotely s tou najširšou ponukou vodnej zábavy. S rezerváciou letnej dovolenky neváhajte! Viaceré termíny v obľúbených stredomorských hoteloch sú už na sezónu 2024 vypredané. Vypredané sú aj mnohé termíny s [...]

Bahrajn: Ostrov, na ktorý sa budete chcieť vrátiť

02.04.2024

Poznáte to – sú dovolenkové miesta, ktoré nás zaujmú, ale necítime potrebu sa tam vrátiť znova. Tie druhé nás očaria tak intenzívne, že hneď po návrate domov na tieto miesta máme chuť cestovať znova. Medzi takéto miesta patrí aj rozlohou malý ostrov Bahrajn nachádzajúci sa v Perzskom zálive, len pár desiatok kilometrov od Kataru a Saudskej arábie. Bojovník a [...]

Marsa Alam 2024 – Cenovo výhodná dovolenka s priamymi letmi

19.03.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🇪🇬 Stredisko Marsa Alam sa nachádza na južnom pobreží Červeného mora v Egypte a ponúka úžasné podmienky na potápanie, s krásnym korálovým útesom a pestrou podmorskou faunou. Je vzdialené len 4 hodiny letu z Bratislavy a predstavuje tú pravú kombináciu výbornej dovolenky- teplé more, krásne pláže, slnečné počasie, skvelé služby a [...]

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

Dolinková chce predstaviť projekt nemocnice v Bratislave po schválení vládou, KDH chce ministerku odvolávať

26.04.2024 16:34, aktualizované: 17:55

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.