Založ si blog

Slnečný Egypt 2022/2023 s priamymi letmi

 

Odlety
Počas jesene 2022 a jari 2023 je možné zo Slovenska lietať priamym letom do Hurghady iba z Bratislavy. Priame lety z Košíc začnú až v máji 2023 a budú sa realizovať do konca septembra. Slovenskí klienti však radi lietajú do Egypta z Viedne alebo Budapešti kvôli blízkosti oboch letísk. Do Hurghady z Viedne sa dostane priamym leteckým spojením s odletom v utorky, štvrtky a soboty a z Budapešti v stredy, soboty a nedele. Priamy let do Sharm-El-Sheikhu z Viedne sa bude realizovať každú utorok a sobotu od 1.októbra 2022 do 11.marca 2023.

 

 

Víza a podmienky vstupu
Slovenskí občania, ktorí vstupujú na územie Egypta potrebujú víza. Tie si môžu zakúpiť vopred v cestovnej kancelárii alebo priamo na letisku v Hurghade alebo Sharm-El-Sheikhu. Aktuálna cena víz sa pohybuje približne 28 EUR. Odporúčame Vám zakúpenie víz vopred, nakoľko na egyptských letiskách často vznikajú dlhé rady cestujúcich. Nezabudnite, že cestovný pas musí byť platný 6 mesiacov po návrate z dovolenky a cestovný pas potrebujú aj všetky cestujúce maloleté osoby.

Od 17. júna 2022 sú zrušené všetky vstupné obmedzenia v súvislosti s COVID-19. Vstup do Egypta je tak možný bez povinnosti preukazovať sa očkovacím certifikátom či negatívnym testom. Nevyžaduje sa vypisovať pred cestou ani online vstupný formulár.

 

Počasie
Egypt mnohí vnímajú ako celoročnú dovolenkovú destináciu, ale je dôležité čo od dovolenky očakávate. Tí, ktorí majú radi extrémne horúčavy chodia do egyptských letovísk v júli a auguste, kedy teplomer cez deň neklesá pod 40 °C. Väčšina slovenských cestujúcich navštevuje Egypt v období od septembra do novembra a potom od marca do júna. Zimné mesiace v Egypte už nie sú vhodné na kúpanie, priemerná teplota klesá ku 15 °C.Typické pre počasie v Egypte sú relatívne veľké rozdiely denných a nočných teplôt, preto často môžete aj v príjemných mesiacoch vidieť veľa turistov pri večerných prechádzkach v svetroch a bundách.

 

5 tipov na obľúbené hotely

Xanadu Makadi Bay (novinka 2022)

Novootvorený hotel v apríli 2022 patrí medzi najluxusnejšie rezorty v oblasti Hurghady. Leží pri krásnej pieskovej pláži v zálive Makadi. Výnimočná architektúra, pôsobivá elegancia a prvotriedne služby vytvárajú spolu nezabudnuteľnú dovolenkovú atmosféru pre všetky vekové kategórie.

 

Mövenpick Soma Bay
Luxusný hotel ponuka vynikajúce služby pri nádhernej piesočnatej pláži s veľmi dobrým vstupom do mora. Výbornú atmosféru zaručuje skvelý animačný tím.

 

Grand Waterworld Makadi
Krásny hotelový komplex na okraji letoviska Makadi Bay, ktorý je súčasťou RED Sea Hotels. Spolu so špičkovo navrhnutým aquaparkom je neuveriteľnou zábavou pre celú rodinu. Ponúka tobogány pre väčšie aj úplne malé detičky a určite zrýchli tlkot srdca všetkým dobyvateľom aquaparkov. Súčasťou hotelového komplexu je aj nákupná zóna Makadi Mall, kde môžu klienti využívať aj tzv. ala carte reštaurácie v rámci all inclusive programu hotela.

 

Pickalbatros Citaded Sahl Hasheesh
Mimoriadne obľúbený a veľmi zaujímavý hotelový komplex. Leží na terasách priamo nad plážou a pobrežím, kde je k dispozícii niekoľko umelo vytvorených lagún a korálové podložie skvelé pre potápačov.

 

Titanic Palace

Veľký rozľahlý rezort na juhu Hurghady. Hotel ponúka výborné služby, leží priamo pláži, ktorá je veľmi vhodná pre malé deti, keďže je tam dlho pozvoľný vstup do mora. Ponúka široké možnosti zábavného a športového vyžitia.

 

Flex tarifa

Ak sa obávate skorého nákupu dovolenky do Egypta, ponúkame Vám s vybranými partnermi v sezóne 2022/2023 Flex tarifu, ktorá Vám umožní v lehote 21 až 14 dní pred cestou zadarmo odstúpiť od zmluvy o zájazde. Cena tohto balíčka začína na 29 EUR/osoba, pri vybraných ponukách charterových letov je zadarmo.

 

Šnorchlovanie
Jednou z najobľúbenejších aktivít turistov v Egypte je šnorchlovanie. V posledných rokoch si získava čoraz väčšiu obľúbenosť aj u slovenských návštevníkov. Koralové útesy, bohatá fauna a flóra Červeného mora sú zdrojom nevšedných zážitkov. Top destináciou pre šnorchlovanie sú lokality v okolí Hurghady – Makadi Bay, Sharm El Naga, El Gouna a samozrejme ostrov Giftun, na ktorý sa môžete vypraviť v rámci celodenného výletu. Výletná loď ešte pre zakotvením na ostrove sa pristaví na korálových útesoch, kde môžete šnorchlovať a spoznávať tak morské rastliny a živočíchy. Určite odporúčame!

 

 

Egypt 2024: Najvýhodnejšia jarná dovolenka s tipmi na overené hotely

29.02.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🐪 Väčšina z nás už netrpezlivo čakáme a tešíme sa na príchod slnečných mesiacov roka. Ja osobne som si preto v januári povedala, že dosť bolo zimy – chcelo by to nejaké slniečko. Spolu s kolegami sme sa vybrali na infocestu do Egypta, aby sme Vám – našim klientom poskytli vždy tie najlepšie informácie z prvej ruky. Tentoraz [...]

Čarovný Omán 2024: Nové lety z Bratislavy

15.02.2024

Navštívte s nami Arabský poloostrov, rozprávkový Omán, krajinu sultánov a Salalah, bielu perlu Orientu. Jemné pieskové pláže, tyrkysové more s delfínmi a veľrybami, kilometre kokosových paliem strážiacich pobrežie, duny púšte opierajúce sa o horský ománsky masív. Ten drží vlhko a vracia ho národnému pokladu, kadidlovému stromu, ktorého miazga sa v dávnych dobách [...]

Cyprus 2024: Najobľúbenejšie hotely našich klientov

30.01.2024

Ostrov lásky, ako je často nazývaný, sa bezpochyby stane jednou z najobľúbenejších destinácií slovenských dovolenkárov počas letnej sezóny 2024. Unikátna poloha tohto ostrova spolu zaručujúca vyše 300 slnečných dní v roku, krásne pláže, ale aj história a možnosti na návštevy rôznych zaujímavostí vedia ohromiť aj skúseného dovolenkára. Či už idete na severný [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.