Založ si blog

Chorvátsko 2021 – Najkrajšie piesočnaté pláže

COVID garancia aj pre ubytovanie v Chorvátsku

Rozmýšľate nad kúpou zájazdu do Chorvátska v predstihu a bojíte sa o svoje peniaze? Ak plánujete dovolenku s cestovnú agentúrou Travel.Sk, báť sa už nemusíte. V ponuke máme ubytovanie a zájazdy od slovenských, rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií, ktoré v sebe obsahujú aj COVID garanciu. Zakúpený zájazd alebo individuálne ubytovanie tak napríklad môžete bezplatne zrušiť 14 dní pre nástupom alebo zameniť za iný zájazd, prípadne môžete zmeniť mená cestujúcich (závisí od konkrétnej ponuky CK). Ak si doobjednáte aj poistenie, budete chránený v prípade ochorenia COVID priamo na dovolenke alebo v prípade ak by ste kvôli ochoreniu COVID museli zrušiť vopred objednaný zájazd.

 

Podmienky vstupu a návratu

Aktuálne podmienky vstupu si od cestujúceho vyžadujú predloženie negatívne PCR alebo rýchleho antigénového testu (RAT), oba nie staršie ako 48 hodín (od odobratia vzorky) alebo lekárske potvrdenie o prekonaní ochorenia COVID-19 (do 180 dní) alebo lekárske potvrdenie o 2 dávkach očkovania na COVID-19 alebo lekárske potvrdenie o prekonaní COVID-19 pred viac ako 180 dňami a súčasne aspoň jedna dávka očkovania proti COVID-19. V súvislosti s vývojom aktuálnej legislatívy v oblasti cestovania na európskej úrovni budú v najbližších dňoch predstavené nové pravidlá – tie budete môcť nájsť pre Chorvátsku tu.

Ak ste očkovaný alebo máte potvrdenie o prekonaní ochorenia COVID absolvujete hneď po návrate na Slovensko PCR test, po ktorého negatívnom výsledku už nemusíte zostávať v karanténe. V opačnom prípade ste povinný nastúpiť do karantény, absolvovať PCR test a hneď po jeho negatívnom výsledku môžete karanténu opustiť.

Bačvice v meste Split

Vďaka vysokej kvalite služieb a čistote mora bola ocenená modrou vlajkou, čo je medzinárodne uznávané ocenenie pre kvalitné pláže. Rodičia si tu môžu pokojne oddýchnuť, pretože na ich ratolesti dozerajú profesionálny záchranári, zatiaľ čo sa deti môžu vyblázniť v zábavnom parku s tobogánmi aj gumeným zámkom. V blízkosti pláže nájdete osvieženie v baroch, reštauráciách, kaviarňach aj cukrárňach. Ak ste prišli za zábavou, určite nevynechajte klub Tropic priamo na pláži, kde zábava trvá až do ranných hodín.

Na pláži sú k dispozícii sprchy, beach-bar, lehátka a slnečníky na prenájom, aj iné služby. Nechýbajú ani športové aktivity ako tenis, plážový volejbal či potápanie. Je len na vás, ako na pláži chcete stráviť čas.

Bačvice pláž

Pláž Crni Molo v Crikvenici

Ďalšou z pláži, ktorú vyhľadávajú najmä rodiny s deťmi je Crni Molo. Patrí k piesočnatej pláži Gradsko kupalište, známej pre svoje plytké zátoky, ktoré sú pre deti ako stvorené. Denne sa tu organizujú hodiny aerobiku pre návštevníkov. Neodmysliteľnou súčasťou ponuky sú športové aktivity a nechýba ani obľúbený picigin. Aj preto Crni Molo obľubujú nielen rodiny s deťmi, ale aj mladí aktívni turisti.

Sprchy, lehátka a slnečníky sú samozrejmosťou a občerstviť sa môžete priamo na pláži alebo v blízkych baroch či reštauráciách na okolí. Na pláž si môžete doniesť aj svojich domácich maznáčikov a bez problémov si s nimi užívať azúrové more. Nechýba ani prístup pre zdravotne postihnutých ľudí. Ubytovať sa dá nielen v klasických apartmánoch, ale aj v rekreačných domoch, ktoré ponúkajú viac súkromia.

 

Prosika na ostrove Pag

Ideálne miesto na rodinnú dovolenku. Tak by sa dala jednou vetou opísať pláž z piesku a jemného štrku, ktorá sa nachádza neďaleko mestečka Pag na ostrove rovnakého mena. Prečo ideálna? Lebo sa k nej môžete dostať takmer akokoľvek, pešo, bicyklom, autom alebo aj na skútri. A pre návštevníkov je v ponuke pre každého niečo.

Tí najmenší si môžu užiť tobogán či detské ihrisko. Vy sa môžete zatiaľ slniť, alebo odpočívať v tieni slnečníka. Ak máte radšej aktívne strávený čas, môžete sa vyblázniť na vodnom skútri alebo si zahrať s kamarátmi plážový volejbal. Pre starších je tu aj možnosť využiť vodné bicykle a dopriať si pokoj ďalej od pobrežia.

Pag pláž Prosika

Pag je jedným z mála miest v Chorvátsku, kde si môžete dopriať aj liečivé procedúry vďaka liečivému bahnu. Neďaleko pláže je pre tento účel bazén s bahnom. Ak teda uvidíte ľudí natretých čiernym bahnom, nečudujte sa.

Osvieženie na pláži si môžete dopriať v plážovom bare, alebo si môžete zájsť do niektorej z blízkych reštaurácií neďaleko pláže. Ochutnajte vynikajúce čerstvé jedlá a osviežujúce nápoje. Na pláži nechýbajú ani sprchy a kabínky na prezliekanie. Môžete si tak vychutnať celú dovolenku naplno.

Južne od mesta Rovinja smerom na Pulu sa rozlieha viac ako 700 metrov dlhá pláž z jemného štrku a piesku.

 

—————

Zájazdy a last minute slovenských cestovných kancelárií do Chorvátska nájdete na stránkach:
http://www.travel.sk/chorvatsko/

Zájazdy rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií do Chorvátska nájdete na stránkach:
http://www.reisen.sk/dovolenka/chorvatsko/

—————

Veštar

Nachádza sa v chránenej zátoke ktorej pobrežie je dobre zalesnené, takže majú návštevníci dostatok chládku v horúcich letných dňoch. Pre rodiny s deťmi je zaujímavá stredná časť pláže, kde je plytká voda až do vzdialenosti 50 metrov od brehu a dno je pokryté pieskom. Deti sa tak môžu pokojne hrať vo vode. Dozerajú na nich aj plavčíci, takže si rodičia môžu trochu oddýchnuť.

Na severnej strane zátoky je pláž posiata okruhliakmi a je vyhradená pre nudistov. Na juhu sú väčšie kamene, ale pláž je vhodná na opaľovanie alebo chytanie rýb. V čistej vode, vďaka ktorej získala pláž ocenenie Modrá vlajka, sa môžete potápať aj šnorchlovať.

Veštar

Čas môžete stráviť aj rôznymi športovými aktivitami, ako plážový volejbal, tenis či minigolf. Máte možnosť zabaviť sa aj s deťmi v aquaparku. Tunajšie špeciality si môžete vychutnať v miestnej reštaurácii a osvieženie si doprajte v niektorom bare. Nie je to síce zadarmo, pretože Veštar je v skutočnosti kemp, ale vstupné 20 Kún nie je až tak veľa. Čo myslíte?

Na malom odľahlom ostrovčeku nazývanom Susak sa nachádza hneď niekoľko zaujímavých pláží. Niektoré sú pieskové, iné kamenisté. Tú najväčšiu, a zároveň pieskovú, nájdete v zátoke, pri dedinke rovnakého mena.

Spiaza

Vďaka jemnému piesku a plytkej vode je vhodným miestom pre rodiny s malými deťmi. Tí, ktorí prídu na ostrov prvýkrát, majú pocit akoby sa preniesli do minulosti. Život tu plynie celkom iným tempom, k čomu prispieva aj fakt, že na ostrove neexistujú asfaltové cesty, iba úzke cestičky pre ľudí a vozíky. Ľudia tu okrem toho hovoria špecifickým nárečím, ktoré je zloženinou niekoľkých jazykov. Preto sa tu turisti často cítia ako v inom svete.

Pláž ostrov Susok

Pláž Spiaza ponúka rôzne športové aktivity a osvieženie počas dňa si môžete dopriať v niektorej z reštaurácií či kaviarní pozdĺž pláže. Na ostrov sa dá dostať denným trajektom z Lošinja, alebo katamaranom z Rijeky.

Ak hľadáte pokojné miesto na oddych, ostrov Susak vám ho ponúka. Nie však na pláži Spiaza. Nájdete ho skôr na pláži Bok, vzdialenej len niekoľko metrov od pláže Spiaza. Dostať sa na ňu môžete loďou alebo pešo. Pri plavbe sa vám naskytne úchvatný výhľad na dosiaľ nedotknutú prírodu a na málo navštevovanej pláži môžete stráviť romantické chvíle so svojou láskou. Okrem malej kaviarničky a všadeprítomného piciginu tu máte k dispozícii vodné bicykle a nechýbajú lehátka a slnečníky na prenájom.

Či už ste na dovolenke s rodinou alebo s priateľmi, na ostrove Susak si môžete dopriať oddych, trochu dobrodružstva aj zábavu. Výber nechám na vás.

Leto 2024: TOP 10 rodinných hotelov s aquaparkmi

18.04.2024

Ak Vaša rodina miluje počas letnej dovolenky vodnú zábavu, určite pokračujte v čítaní tohto blogu. Prinášame Vám totiž 10 tipov na overené a obľúbené hotely s tou najširšou ponukou vodnej zábavy. S rezerváciou letnej dovolenky neváhajte! Viaceré termíny v obľúbených stredomorských hoteloch sú už na sezónu 2024 vypredané. Vypredané sú aj mnohé termíny s [...]

Bahrajn: Ostrov, na ktorý sa budete chcieť vrátiť

02.04.2024

Poznáte to – sú dovolenkové miesta, ktoré nás zaujmú, ale necítime potrebu sa tam vrátiť znova. Tie druhé nás očaria tak intenzívne, že hneď po návrate domov na tieto miesta máme chuť cestovať znova. Medzi takéto miesta patrí aj rozlohou malý ostrov Bahrajn nachádzajúci sa v Perzskom zálive, len pár desiatok kilometrov od Kataru a Saudskej arábie. Bojovník a [...]

Marsa Alam 2024 – Cenovo výhodná dovolenka s priamymi letmi

19.03.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🇪🇬 Stredisko Marsa Alam sa nachádza na južnom pobreží Červeného mora v Egypte a ponúka úžasné podmienky na potápanie, s krásnym korálovým útesom a pestrou podmorskou faunou. Je vzdialené len 4 hodiny letu z Bratislavy a predstavuje tú pravú kombináciu výbornej dovolenky- teplé more, krásne pláže, slnečné počasie, skvelé služby a [...]

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.