Založ si blog

Turecko je najobľúbenejšia destinácia prvých týždňov letnej sezóny

TureckoNajviac klientov cestovnej agentúry Travel.Sk, skoro 40%, v období prvej polovice júna 2014 cestovalo na dovolenku do Turecka.

Turecko si už niekoľko ostatných sezón drží status najobľúbenejšej destinácie slovenských dovolenkárov. Za celý rok tam cestuje približne každý piaty klient cestovných kancelárií. Svoje dovolenkové pobyty trávia klienti najmä na Tureckej riviére, čo je oblasť známych turistických miest Antalya – Alanya a ďalších letovísk na pobreží medzi nimi.

Vysoký pomer cestujúcich za jún je daný skutočnosťou, že v Turecku je vhodné počasie a tým pádom aj letná dovolenková sezóna skôr. Veľa klientov zmenilo svoju preferenciu na skorú letnú dovolenku a namiesto Egypta, kam sa zvyklo vo veľkom cestovať v máji a júni, volia radšej Turecko.

Ďalšími destináciami s najväčším počtom cestujúcich sú Grécko (20%) a Egypt (13%).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dovolenkový tip 2024: Marsa Matrouh: Egyptský Karibik s úchvatnými plážami

14.06.2024

„Zabudnite na Bali, Kubu alebo ostrovy južného Pacifiku – choďte sa pozrieť do egyptského Karibiku“, znie rada skúseného cestovateľa, ktorý túto lokalitu navštívil minulý rok. Že ste o egyptskom Karibiku ešte nepočuli? Nevadí, radi Vám o ňom povieme viac. Stredisko Marsa Matrouh sa rozprestiera na pobreží Stredozemného mora na východ od Alexandrie. Typickou a [...]

Dovolenka 2024: Sezóna last minute je tu!

04.06.2024

Ak ste nadšencom vyhľadávania cestovateľských ponúk za najvýhodnejšie ceny, teraz je pre Vás ten najlepší čas. Odlety zo slovenských letísk v Bratislave, Košiciach, Piešťanoch a Popradu sa už rozbehli, avšak dovolenková sezóna je len na začiatku. Aj preto ponúkajú cestovné kancelárie práve v tomto období najvyššie zľavy. Posledné dni sa zľavy pohybovali až do [...]

HolidayCheck Award 2024: Objavte tie najlepšie rodinné hotely

29.05.2024

Hľadáte perfektný hotel pre vašu rodinnú dovolenku? Inšpirujte sa rebríčkom HolidayCheck Award 2024, ktorý každoročne oceňuje tie najlepšie hotely v rôznych kategóriách a destináciách. Do rebríčka sa dostali len tie hotely, ktoré spĺňajú prísne kritéria: ➡Vysoká spokojnosť: Dosiahli mieru odporúčania aspoň 90% od dovolenkárov. ➡Dostatok hodnotení: Získali [...]

hufnica

Útoky trollov i hackerov, trestné oznámenia. Zbierka pre Ukrajinu napriek problémom pokračuje

17.06.2024 09:31

Jednému z iniciátorov zbierky 15. júna po opakovanom nahlasovaní natrvalo zablokovali účet na platforme X.

Migranti / Hraničný priechod /

Z Mexika do USA sa nelegálne pokúšalo dostať 1,4 milióna ľudí

17.06.2024 09:04

Podľa inštitútu bolo medzi utečencami a migrantmi aj približne 3000 maloletých bez sprievodu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini ako vrchný veliteľ ozbrojených síl: Vojakom nerozkáže, no môže vyhlásiť vojnu

17.06.2024 08:00

Peter Pellegrini sa od sobotňajšieho poludnia nestal len prezidentom Slovenska, ale aj vrchným veliteľom ozbrojených síl.

Peter Pellegrini, slávnostný obed, inaugurácia

Pellegrini bude iný prezident ako Čaputová. S čím prichádza a kam budú smerovať jeho prvé kroky?

17.06.2024 07:00

Kým prezidentka Čaputová niesla do paláca odkaz právneho štátu či témy spojené so životným prostredím, Pellegrini prináša témy mieru a upokojenia.