Založ si blog

Prvý deň jesene 2014 – končí sa dovolenková sezóna?

jeseň 2014 - reisen.sk

23. september – prvý jesenný deň v kalendári je dobrou pripomienkou faktu, že leto je naozaj preč. Je to vidieť aj na webovských stránkach slovenských cestovných kancelárií, kde zo státisícov prezentovaných zájazdov zostáva teraz v ponuke už len niekoľko posledných termínov v najbližších dňoch.

Cestovanie je aj o tom, že prekonaním väčších vzdialeností si dokážeme pre seba na chvíľu zmeniť klímu. Ak sa nám málilo leta, je pobytový zájazd ideálnou príležitosťou si ho predĺžiť niekde, kde ešte jeseň 2014 tak razantne ako u nás nenastúpila.

Netreba na to veľa. Na dohľad od slovenských hraníc je viedenské letisko s bohatou ponukou letov do všetkých možných destinácií každý deň, nielen počas pár letných mesiacov.

Počasie v mnohých stredomorských letoviskách ešte naďalej umožňuje stráviť dovolenku pri pláži, či už ide o Turecko, grécke ostrovy, Cyprus alebo o čosi exotickejšie Tunisko, Egypt alebo Emiráty. Z Viedne sa dostanete aj na vždy príjemné Kanárske ostrovy. Komu to nestačí, na dosah priamymi letmi, či letmi s jedným – dvomi prestupmi je celý svet exotických letovísk.

Zájazdy do blízkych aj vzdialených destinácií organizované rakúskymi a nemeckými cestovnými kanceláriami si môžete vyhľadať a objednať na stránkach reisen.sk

Chorvátsko 2024: ešte výhodnejšie s nemeckými cestovnými kanceláriami

16.07.2024

Chorvátsko je jednou z najžiadanejších destinácií letnej dovolenkovej sezóny 2024. Mnohé hotelové kapacity sú už však vypredané, preto dovolenkári vyhľadávajú voľné izby aj na zahraničných portáloch. Vďaka tomu, že zastupujeme desiatky nemeckých a rakúskych cestovných kancelárií, ktoré pokrývajú dopyt stomiliónového nemecky hovoriaceho trhu, dokážeme na [...]

Leto 2024: Rodos, ostrov zaliaty slnkom

28.06.2024

☀ Ostrov boha slnka Hélia, smaragdový ostrov či ostrov ruže – toto je Rodos. Obľúbená dovolenková destinácia bohatá nielen na prezývky. Od starovekých divov sveta až po údolia motýľov láka cestovateľov svojou fascinujúcou kultúrou, bohatou históriou, krásnymi plážami, ale aj skvelým jedlom. Zo západnej strany ho obmýva rozbúrené Egejské more, ktoré priťahuje [...]

Čierna Hora 2024: Obľúbené hotely slovenských cestovateľov

21.06.2024

Čierna Hora, nazývaná aj Montenegro, je známa nielen svojimi krásnymi pieskovými plážami, vysokými horami, krásnou prírodou, ale očarí aj historickými pamiatkami. Na rozdiel od Chorvátska alebo Bulharska nie je zatiaľ zasiahnutá masovým turizmom. Vďaka priaznivému podnebiu je tu veľa prímorskej vegetácie a zhruba dvesto slnečných dní v roku. Čierna Hora uplatňuje voči [...]

Boris Susko, minister spravodlivosti

EK dala Suskovi mantinely. Odborníci: Je to štandardný postup, ktorý predchádza žalobe. Pellegrini mohol počkať

27.07.2024 12:00

Či bude nakoniec potrebná ďalšia novela, ukáže až čas. Minister Susko si plánuje výhrady s eurokomisiou vydiskutovať, mimoriadna schôdza podľa neho potrebná nebude.

tanker, filipíny, ropa

Hrozba environmentálnej katastrofy. Ropa z potopeného tankera uniká do Manilskej zátoky

27.07.2024 11:50

Ropná škvrna sa v Manilskej zátoke od štvrtka zväčšila viac ako trojnásobne a tiahne sa po dĺžke 12 až 14 kilometrov.

počasie, teplo, horúčavy, leto, kúpanie

Slovensko opäť potrápia horúčavy, teplota môže počas víkendu vystúpiť až na 36 stupňov

27.07.2024 11:27

Meteorológovia vydali pre viaceré okresy výstrahy druhého stupňa.

Austria Tokyo Olympics Belarus Runner

Stovky Slovákov možno teraz zo Schwechatu neodletia na dovolenku. Čo im hrozí na rakúskom letisku?

27.07.2024 11:00

Rakúska polícia nasadí takmer 700 svojich príslušníkov, ktorí majú úlohu zabrániť narušeniu plynulého fungovania veľkého letiska.