Katar 2024 – tradičná dovolenka v netradičnej krajine

Aká krajina Vás napadne ako prvá, keď sa povie slovo dovolenka? Pre viacerých to určite bude Turecko, Grécko, Chorvátsko alebo exotické Maledivy, Maurícius či Seychely.

Mnohí však považujú tieto destinácie za okukané a navyše aj preplnené turistami počas celého roka.

A čo tak vyskúšať si tradičnú dovolenku s deťmi alebo aj bez nich v kvalitnom hoteli s all inclusive na krásnej pieskovej pláži v púštnom Katare?

A čo je na tom zvláštne, pýtate sa? Určite to, že do Kataru sa za 5 hodín dostanete priamym letom z Bratislavy. Letisko z Bratislavy tak pridáva ďalšiu exotickú destináciu (okrem Kataru sa priamym letom dá letieť na dovolenku do Vietnamu, Bahrajnu, Ománu, Thajska, na Kubu, Dominikánsku republiku, Zanzibar, Maurícius a Madeiru) a konkuruje tak letiskám vo Viedni, Budapešti či Prahe.

 

EXOTIKA z Bratislavy: Last minute

Ak sa viete rýchlo pobaliť, máme pre Vás aktualizovaný Last minute prehľad pre exotické destinácie s odletom z Bratislavy.

 

MÁM ZÁUJEM

 

Katar je malinký polostrov „prilepený“ úzkym pásom ku Saudskej Arábie. Polostrov bohatne a rozvíja sa vďaka náleziskám ropy a plynu, ktoré miestne obyvateľstvo investuje do jeho rozvoja.

Aj keď ide o tradičnú moslimskú krajinu, budete vidieť katarské ženy šoférovať autá či pracovať pri pasovej kontrole na letisku ale aj v mnohých iných povolaniach. Obmedzenia pre turistov spočívajú len v povinnosti mať zahalené nohy a ramená pri vstupe do pamiatok, oficiálnych inštitúcií a samozrejme na večerné programy.

 

 

Nakoľko ide o bývalú britskú kolóniu, v Katare sa výborne dohovoríte po anglicky.

Ešte jedna vec Vás určite príjemne prekvapí a to je bezpečnosť, ktorá sa údajne pohybuje na prvých priečkach vo svete. Agresívne a hlučné správanie, ako aj neporiadok na uliciach sa netoleruje a preto všade uvidíte čisté a bezpečné ulice hlavného mesta Doha aj počas večerných prechádzok.

Nás osobne najviac uchvátili dlho tiahnuce sa pieskové pláže s pozvoľným vstupom do mora. Čistotou a priezračnosťou pripomínajú tie na Sardínii. V období od septembra do decembra je Perzský záliv príjemne teplý a preto Katar spolu s Bahrajnom, Ománom a Spojenými arabskými emirátmi predstavujú výbornou alternatívu pre tých, čo túžia po teple a zároveň sa chcú vyhnúť dlhému letu do exotických destinácií.

 


🇭🇷

Katar / Abu Samra

🇭🇷

Katar / Doha

Hilton Salwa Beach Resort

Rixos Gulf Hotel Doha

all inclusive all inclusive

 

V našej ponuke nájdete dva hotely: Hilton Salwa Beach Resort & Villas 5* a Rixos Gulf Hotel Doha 5*

Prvý menovaný, Hilton Salwa Beach Resort & Villas 5* sa nachádza asi hodinu cesty od medzinárodného letiska v Dohe. Rozľahlý areál ležiaci pri krásnej pieskovej pláži s pozvoľným vstupom do mora ponúka okrem výbornej stravy aj vstup do novopostaveného aquaparku Desert Falls s rozlohou 57 000 m2 s viac ako 19 atrakciami a 30 tobogánmi pre všetky vekové kategórie, moderne zariadený miniklub s množstvom originálnych aktivít pre deti, športovú akadémiu so súkromnými tréningovými zariadeniami svetovej úrovne pre profesionálnych športovcov a športové tímy a luxusné SPA centrum eforea so širokou ponukou masáží a procedúr, ihriská a viacero typov športových aktivít.

Hotel odporúčame párom ale aj rodinám s deťmi, pre ktorých bude dostupný animačný tím Klub Leto v termíne 30.9.2024 – 6.1.2025 a a 7.4.-2.6.2025.

 

 

Druhý hotel v ponuke Rixos Gulf Hotel Doha 5* zaujme výhodami metského hotelu. Nachádza sa v srdci hlavného mesta Doha, pár minút od medzinárodného letiska. Autobusom alebo taxíkom sa za pár minút dostanete na miestny trh, do Národného múzea (oplatí sa pozrieť – bohatá zbierka z oblasti geológie, biológie a histórie a unikátny suvenírový obchodík s kvalitnými produktmi) alebo do Perlového mesta. Hotel Vás privíta exkluzívnym športovým klubom so skupinovými cvičeniami ako je pilates, tabata, spinning, kangoo jump, aqua spinning, strečing, aquagym a jóga, 24 h otvorenou remeselnou pekárňou Crust a moderne zariadeným miniklubom s množstvom originálnych aktivít pre deti.

Aj v tomto hoteli bude pre deti dostupný animačný tím Klub Leto v termíne 30.9.2024 – 6.1.2025 a a 7.4.-2.6.2025.

 

 

Počas túlania sa Dohou sa oplatí navštíviť viaceré múzeá, ktoré ponúkajú bezplatný vstup. Odporúčame planetárium a múzeum lodí, ktoré sa nachádzajú len 10 minút od hotela Rixos a zároveň poblíž širokej verejnej pláže, kde je možné stráviť príjemné chvíle aj mimo hotela.

 

 

Leto pokračuje aj v septembri: Najvyššie zľavy s odletmi zo Slovenska

10.09.2024

Ak ste fanúšik last minute ponúk, s postupujúcimi septembrovými dňami si prídete opäť na svoje. Zľavy až do výšky 50% zo základnej ceny sú opäť realitou. Niektoré all inclusive týždňové pobyty v obľúbených 4* a 5* hoteloch v Turecku tak môžete kúpiť za konečnú cenu 450 EUR na osobu, v Egypte za 350 EUR na osobu a v Tunisku aj za 300 EUR na osobu. Ak máte svoj [...]

Egypt 2024 – Najvýhodnejšia rodinná dovolenka + tipy na hotely

16.08.2024

Egypt patrí medzi obľúbené destinácie našich klientov – rodín s deťmi. Egyptské hotely sú umiestnené priamo mi rozľahlých pieskových plážach, majú dostatok rodinných izieb a viaceré hotely z našej ponuky disponujú vlastným aquaparkom. To všetko samozrejme za rozumnú cenu, ktorá je oveľa výhodnejšia v porovnaní s ostatnými destináciami. Ak sa obávate [...]

Last minute je opäť tu! Strávte augustovú dovolenku s mimoriadnou zľavou

01.08.2024

Ak ste fanúšik last minute ponúk, s postupujúcimi augustovými dňami si prídete opäť na svoje. Zľavy až do výšky 50% zo základnej ceny sú opäť realitou. Niektoré all inclusive týždňové pobyty v obľúbených 4* a 5* hoteloch v Turecku tak môžete kúpiť za konečnú cenu 750 EUR na osobu, v Egypte za 600 EUR na osobu a v Bulharsku za 500 EUR na osobu. Last minute [...]

Belgicko, Zelenskyj, Fico, summit

Fico: Ukrajinský plán víťazstva je kontroverzný

18.10.2024 10:18

Premiér dodal, že nepovažuje za dobrý nápad členstvo Kyjeva v Severoatlantickej aliancii.

požiar, hasiči, nemecko

Nová hasičská stanica ľahla popolom, nemala požiarny poplachový systém

18.10.2024 09:45

Podľa prvých odhadov vznikli škody za 20 až 24 miliónov eur.

Jahja Sinwár

VIDEO: Sám v zdemolovanom byte. Po drone hodil palicou. Posledné zábery zabitého vodcu Hamasu

18.10.2024 09:10

Izraelská armáda zverejnila zábery z dronu, ktoré podľa nej zobrazujú posledné sekundy života vodcu palestínskej teroristickej organizácie Hamas.