Založ si blog

Dovolenka 2023: Sezóna last minute ponúk je už tu!

Ak ste nadšencom vyhľadávania cestovateľských ponúk za najvýhodnejšie ceny, teraz je pre Vás ten najlepší čas. Odlety zo slovenských letísk v Bratislave, Košiciach, Piešťanoch a Popradu sa už rozbehli, avšak dovolenková sezóna je len na začiatku. Aj preto ponúkajú cestovné kancelárie práve v tomto období najvyššie zľavy. Posledné dni sa zľavy pohybovali až do výšky 70% zo základnej ceny. Niektoré týždňové pobyty v luxusných 5* hotely v Turecku ste tak už mohli kúpiť za konečnú cenu 500 EUR na osobu.

 

Ktoré last minute pobyty sú u Slovákov najobľúbenejšie?

Niektorí cestujúci majú vopred vyhliadnutý hotel, iní destináciu alebo konkrétnu krajinu a sú aj takí, ktorí vyberajú podľa aktuálnej ponuky a ceny. Turecká riviéra, grécke ostrovy, Slnečné pobrežie v Bulharsku, Egypt, talianske ostrovy ako Sicília či Sardínia a španielsky juh sú top destináciami last minute ponúk. Aj keď je Chorvátsko najobľúbenejšou cieľovou stanicou pre mnohých Slovákov, last minute ponúk tu nájdete pomenej. Sezóna v Chorvátsku sa sústredí viac na júl a august, a preto dovolenkári kupujú ubytovanie viac vopred.

Mnohé obľúbené hotely sú už vypredané

Ak v tomto čase voláte do cestovných agentúr a cestovných kancelárií, možno budete prekvapení. Viaceré u Slovákov obľúbené hotely majú vypredané, niektoré z nich aj na viaceré týždne v auguste a júli. Okrem dopytu po týchto hotelov, nedostatok kapacít je spôsobený situáciou v leteckej doprave. Letecké spoločnosti pre túto sezónu vyhradili oveľa menej miest v lietadlách ako bolo tomu po minulé dva roky. Odporúčame Vám – ak máte svoj obľubený hotel, nespoliehajte sa na last minute, ale zaujímajte sa o voľnú ponuku vopred. Ak by ste svoj hotel nenašli v ponuke slovenských cestovných kancelárií, môžete ho nájsť s odletom z Viedne, Budapešti ale aj iných miest (napríklad z Košíc s prestupom v Istanbule) v ponuke rakúskych a nemeckých cestovných kancelárií na portáli www.reisen.sk

 

Ako sa pripraviť na kúpu last minute?

Základnou chybou pri kúpe last minute ponuky je nepripravenosť. Na last minute ponuky totiž nečakáte len Vy ale aj veľa iných záujemcov, pričom v hre môže byť často len jedna alebo dve izby. Na last minute ponuky sú len krátke rezervácie, často v trvaní len pol hodiny. Za takýto krátky čas musíte uhradiť platbu a podpísať zmluvu – či už prostredníctvom internetu alebo priamo na prevádzke.

 

Okrem rýchlosti pri uzatváraní zmluvy si dajte pozor na cestovné doklady.

Ak si kupujete zájazd do Turecka, Egypta, alebo na severný Cyprus, musíte mať cestovný pas – ten musí byť platný 6 mesiacov po návrate z dovolenky (táto skutočnosť sa naozaj reálne kontroluje).
V prípade letov do štátov Európskej únie musíte mať platný občiansky preukaz a Vaše deti, ak ešte nemajú vystavený občiansky preukaz, musia mať tiež cestovný pas – tiež platný 6 mesiacov po návrate z dovolenky.
Nezabudnite skontrolovať aj správnosť Vašich údajov: mena, priezviska – v pase môže byť Zuzana, na zmluvu si napr. omylom uvediete Zuzka.

 

Majte najčerstvejšie informácie o last minute

Nakoľko last minute zájazdy sa predávajú ako teplé rožky, najdôležitejšie je byť včas o ich ponuke informovaný. A nezabúdajte, čo pred 10 minútami ešte bolo voľné, už teraz byť nemusí. Situácia sa mení rýchlo a nepredvídateľne, a preto Vám ani pracovníci cestovných kancelárií a agentúr nemôžu dať zaručenú informáciu, či daný zájazd bude alebo nebude v ponuke.

Preto máme pre vás pripravene tri nástroje na rýchle a presné vyhľadávanie last minute:

 

Last minute Letáky

Na dovolenka.travel.sk/last-minute-letaky prinášame na jednom mieste prehľadný zoznam najnovších aktualizácii zliav jednotlivých cestovných kancelárií.

 

Last minute Kalendár

Ak sa rozhodujete pre last minute podľa dátumu, určite kliknite na Last Minute kalendár, kde v chronologickej forme nájdete stovky last minute ponúk.

 

Newsletter

Prihláste sa do nášho newslettra na úvodnej stránke www.travel.sk a budete dostávať pravidelné emaily s aktualizovanými last-minute ponukami priamo do Vašej emailovej schránky. Potom stačí na vybranú objednávku z emailu kliknúť, vypísať objednávku na našej stránke a naši pracovníci Vám okamžite overia vybraný last minute. Ak chcete byť ešte rýchlejší volajte nám priamo na 02/33872835

 

Marsa Alam 2024 – Cenovo výhodná dovolenka s priamymi letmi

19.03.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🇪🇬 Stredisko Marsa Alam sa nachádza na južnom pobreží Červeného mora v Egypte a ponúka úžasné podmienky na potápanie, s krásnym korálovým útesom a pestrou podmorskou faunou. Je vzdialené len 4 hodiny letu z Bratislavy a predstavuje tú pravú kombináciu výbornej dovolenky- teplé more, krásne pláže, slnečné počasie, skvelé služby a [...]

Egypt 2024: Najvýhodnejšia jarná dovolenka s tipmi na overené hotely

29.02.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🐪 Väčšina z nás už netrpezlivo čakáme a tešíme sa na príchod slnečných mesiacov roka. Ja osobne som si preto v januári povedala, že dosť bolo zimy – chcelo by to nejaké slniečko. Spolu s kolegami sme sa vybrali na infocestu do Egypta, aby sme Vám – našim klientom poskytli vždy tie najlepšie informácie z prvej ruky. Tentoraz [...]

Čarovný Omán 2024: Nové lety z Bratislavy

15.02.2024

Navštívte s nami Arabský poloostrov, rozprávkový Omán, krajinu sultánov a Salalah, bielu perlu Orientu. Jemné pieskové pláže, tyrkysové more s delfínmi a veľrybami, kilometre kokosových paliem strážiacich pobrežie, duny púšte opierajúce sa o horský ománsky masív. Ten drží vlhko a vracia ho národnému pokladu, kadidlovému stromu, ktorého miazga sa v dávnych dobách [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.