Neváhajte a navštívte egyptský Karibik – novinku leta 2023

5. apríla 2023, Travel.Sk, Dovolenky

„Zabudnite na Bali, Kubu alebo ostrovy južného Pacifiku – choďte sa pozrieť do egyptského Karibiku“, znie rada skúseného cestovateľa, ktorý túto lokalitu navštívil minulý rok. Že ste o egyptskom Karibiku ešte nepočuli? Nevadí, radi Vám o ňom povieme viac.

Stredisko Marsa Matrouh sa rozprestiera na pobreží Stredozemného mora na východ od Alexandrie. Typickou a zaujímavou črtou strediska sú nádherné biele piesočnaté pláže s krištáľovo čistou a azúrovou vodou. Marsa Matrouh je pokojné miesto s krásnou históriou a dostupnosťou všetkých služieb a navyše má vlastné medzinárodné letisko, kde od začiatku júna budú prevádzkované aj charterové lety z Bratislavy a Košíc.

 

 

Známe pláže

Pláž Gharam – v preklade „pobrežie lásky“, obľúbená pláž dostupná taxíkom alebo loďkou z Marsa Matrouh, s pomaly zvažujúcim sa dnom vhodná pre bezpečné kúpanie s deťmi

Pláž Rommel – nazvaná po nemeckom generálovi Rommelovi, ktorý sa tu zvykol kúpať počas nemeckej invázie, nachádza sa vo východnej časti mesta a vyhľadávajú ju milovníci potápania

Pláž Ageeba – označovaná za najkrajšiu pláž stredozemného egyptského pobrežia, nachádza sa asi 24 km od centra Marsa Matrouh, dostupná pravidelnou linkou mikrobusu od sídla Národnej banky v Marsa Matrouh; pre silnejšie prúdy nie je vhodná pre malé deti

Kleopatrina pláž – podľa legendy sa na pláži kúpala Kleopatra spolu s Markom Antoniom, pláž je prerušovaná veľkými kamennými formáciami, čo vytvára nádherné scenérie, pláž však nie je vhodná pre kúpanie s deťmi

 

Jaz Almaza Beach *****

Hotel sa nachádza priamo pri plaži Stredozemného mora s krásnym jemným bielym pieskom. Celý hotel je postavený v stredomorskom štýle s chutnou kuchyňou a príjemným personálom.

+ súkromná piesočná pláž

+ rodinný klub so slovenskými animátormi

+ 5 barov

 

 

Rixos Alamein *****

Moderný a luxusný luxusný rezort je situovaný v krásnych záhradách so zelenými palmami.  Hotel sa nachádza priamo na krásnej pláži s tyrkysovou vodou. Zaujímavosťou hotela je detské fitko a Rixy klub s rôznymi aktivitami pre deti vo vonkajšom a vnútornom prostredí hotela.

+ plážový servis v cene

+ 4 a´la carte reštaurácie

+ pre každú vekovú kategóriu

 

Almazino ****

Hotel sa nachádza v pokojnom prostredí s množstvom zelen. Kúsok od hotela je krásna pláž s priezračným modrým morom. Pýši sa delikátnou gastronómiou a skvelými službami.

+ pozvoľný vstup do mora

+ kôš čerstvého ovocia na izbe

+ wellness

 

 

Jaz Tamerina *****

Hotel sa nachádza v zálive Almaza pri nádhernej pláži obklopený zelenou záhradou. Je zariadený v modernom prepychovom štýle s nádychom Orientu. V hotely sú 3 bary a 6 a´la carte reštaurácií.

+ živé vystúpenia

+ kúpele Mivida

+ detský klub, ihrisko, bazén

 

Jaz Oriental *****

Exkluzívny hotel je známy bezproblémovými službami a pokojom. Pri hotely je súkromná pláž s pieskom. V hotely a v jeho okolí sú rôzne športové aktivity a wellness.

+ nákupné možnosti

+ lehátka, slnečníky a osušky zdarma

+ animačný program

 

Jaz Crystal *****

Striebristý piesok a žiarivá modrá voda je charakteristickou črtou rezortu Jaz Crystal. Hotel je pre všetkých, ktorí obľubujú relax, pokoj, rôzne aktivity a výbornú gastronómiu. V blízkosti hotela sú bohaté nákupné možnosti.

+ bazény a lagúna

+ športové a rekreačné aktivity

+ amfiteáter

 

Carols Beau Rivage *****

Nádherne zariadený hotel sa rozprestiera v Stredozemnom mori na vyvýšenine v púšti pozdĺž zálivu El Obyed. Jedinečnosťou hotela je jemná elegancia. Hotel disponuje 2 a´la carte reštauráciami, 3 barmi a 1 kaviarňou. Pre milovníkov zábavy a nočného života je v hotely Cha Cha disko.

+ pár minút od letiska

+ pláž s bielym pieskom

+ veľký bazén s oddelenou časťou pre deti

 

Caesar Bay Resort *****

Hotel Caesar Bay Resort je ideálny hotel na rodinnú dovolenku. Rozprestiera sa priamo na pláži s pozvoľným vstupom do krištáľovo čistého mora s výhľadom na ostrov.  Pre deti sú v hotely pripravené animácie so slovenskými animátormi.

+ 5 bazénov vrátane 1 detského bazéna a 1 vírivky

+ trezor zdarma

+ plážový servis v cene