Egypt 2023 // Najvýhodnejšia rodinná dovolenka + tipy na rodinné hotely

16. januára 2023, Travel.Sk, Nezaradené

Egypt patrí medzi obľúbené destinácie rodín s deťmi. Vzhľadom na svoju polohu, podnebie a miestne špecifiká sa ho však mnohí obávajú. V blogu Vám prinášame tipy, ako si vybrať v Egypte dobrý hotel a naplno si užiť dovolenku aj s malými deťmi. Egyptské hotely väčšinou ležia hneď pri pláži, majú dostatok rodinných izieb, viaceré hotely disponujú vlastným aquaparkom a egyptské all inclusive je jedným z najrozmanitejších  vôbec, cena za dovolenku je naopak veľmi výhodná.

Rodiny s deťmi sa zväčša obávajú črevných problémov. Bohužiaľ, nič neurobíme s tým, že ide o Afriku a na ich vodu a jej zloženie nie je naše trávenie zvyknuté. Toto je realita nielen Egypta, ale aj Tunisu, Maroka a iných afrických krajinách. Najproblémovejšími bývajú zmrzliny a nevarené jedlo, ktoré mohlo prísť do styku s kohútikovou vodou. Najbezpečnejšie naopak sú varené pokrmy, pečené dezerty a konzumácia vody z balených minerálnych alebo stolových vôd. Pri vysokých teplotách sa vyhýbajte vajciam na všetky spôsoby a  ak máte veľký strach zo žalúdočných problémov radšej nekonzumujte umyté ovocie a zeleninu.

Letné teploty v Egypte dosahujú často až 47 °C. Na túto teplotu nie je väčšina z nás zvyknutá. Len cesta na pláž a späť v tomto parne je obrovskou skúškou pre organizmus, keď k tomu pridáme pár pohárov vína v plážovom bare, nedostatočnú konzumáciu vody, nevoľnosť je hneď na svete. Preto pri plánovaní dovolenky s deťmi je dôležité zvoliť to správne ročné obdobie.

Najvhodnejšími sú jarné, jesenné a zimné mesiace. Skvelé podnebie v Egypte vládne v marci a apríli, od mája už sa teploty takmer vždy pohybujú nad 30 °C, od polovice mája na takmer 35 °C. Najvyššie denné teploty opadajú v októbri a príjemných 30° C si držia až do decembra. Január a február býva chladnejší, skôr vhodný na spoznávanie pamiatok ako kúpanie pri mori.

Čo sa týka hotelov, ak si kupujete dovolenku vopred, budete mať k dispozícii širokú plejádu výberu rezortov s odletmi z Bratislavy, Košíc, Piešťan, Budapešti alebo Katowíc. Prinášame Vám 5 tipov na overené hotely, ktoré si obľúbili slovenské rodiny.

 

Amarina Abu Soma Resort *****

Krásny zrenovovaný rezort nachádzajúci v blízkosti mesta Safaga ponúka pieskovú pláž s pozvoľným vstupom do mora. Rezort je vhodný pre ľudí, ktorí majú radi kvalitné služby. Ponúka množstvo zábavy, a la carte reštaurácie a bohatú ponuku all inclusive jedál.

+ hotel priamo na pláži

+ aquapark pre staršie a mladšie deti

+ nočný život

Odlet z Košíc a Bratislavy, 829 EUR/osoba, 7 nocí/8 dní

 

Steigenberger Aqua Magic Resort *****

Luxusný hotel nachádzajúci sa pár kilometrov od centra Hurghady je stvorený pre náročnú klientelu. Ponúka nespočetné množstvo zábavy pre dospelých a deti. Zaujímavosťou hotela je 9-jamkové golfové ihrisko, ktoré sa nachádza v susednom hotely Al Dau.

+ len 10 km od letiska

+ bohaté športové aktivity a animačný program pre deti

+ nákupné možnosti v okolí

Odlet z Bratislavy a Košíc, cena 867 EUR/osoba, 7 nocí/8 dní

 

Sunrise Aqua Joy *****

Klenotom hotela je krásna piesočná pláž s tyrkysovým morom a súkromným ostrovom. Rezort je situovaný v centre mesta Hurghada, pár minút od medzinárodného letiska.

+ detská diskotéka a detský svet Kids Planet

+ zaujímavé športové aktivity

+ hotel vysoko hodnotenými slovenskými klientami

Odlet z Piešťan, cena za 798 EUR/osoba, 7 nocí/8 dni

 

Jasmine Palace Resort *****

Novootvorený moderný hotel s nádychom orientálnej architektúry je známy svojím luxusom. Klientom ponúka množstvo kvalitných služieb a aktivít. Typickým znakom hotela je priateľská rodinná atmosféra.

+ piesočnatá so vstupom cez koralové podložie alebo po móle

+ detský klub a ihrisko, bohatá ponuka animačných aktivít

+ 5 á la carte reštaurácií

Odlet z Piešťan, cena 758 EUR/osoba, 7 nocí/8 dní

 

Swiss Inn Resort Hurghada *****

Areál hotela je situovaný pri vlastnej piesočnej pláži v zátoke. Obľúbený hotel má kúsok od hotela zábavný Aqua Park Titanic, ktorý je vhodný pre všetky vekové kategórie.

+ bezplatná kyvadlová doprava do centra mesta

+ slnečníky, ležadlá a osušky zdarma

+ detský aquapark Aqua Play Pool

Odlet z Bratislavy a Košíc, cena 967 EUR/osoba, 7 nocí/8 dní