Založ si blog

Čierna Hora 2022: Obľúbené hotely slovenských cestovateľov

Čierna Hora, nazývaná aj Montenegro, je známa nielen svojimi krásnymi pieskovými plážami, vysokými horami, krásnou prírodou, ale očarí aj historickými pamiatkami. Na rozdiel od Chorvátska alebo Bulharska nie je zatiaľ zasiahnutá masovým turizmom. Vďaka priaznivému podnebiu je tu veľa prímorskej vegetácie a zhruba dvesto slnečných dní v roku. Čierna Hora uplatňuje voči občanom SR bezvízový styk na všetky druhy pasov do 90 dní. Občania SR môžu cestovať na územie Čiernej Hory na dobu do 30 dní pobytu aj na občiansky preukaz. Vyžaduje sa platnosť oboch dokumentov minimálne 3 mesiace pri odchode krajiny.

Slovenské cestovné kancelárie majú v letnej sezóne 2022 v ponuke 8 alebo 15 dňové letecké pobytové zájazdy /priamy let Bratislava – Podgorica  trvá približne 1h a 20 min./, prípadne si môžete zakúpiť samotné ubytovanie a vyraziť do Čiernej hory autom. V ponuke sú aj letecké pobyty cez rakúske a nemecké cestovné kancelárie s odletom z Viedne. Pri týchto ponukách si môžete flexibilne vybrať dĺžku zájazdu.

 

Pláže

Čiernohorské pláže s jemným či hrubým pieskom, čiastočne štrkové, niektoré s oblázkami či kamienkami (celkovo 117 pláží) lemujú celé 290km dlhé pobrežie krajiny a patria k najobľúbenejším plážam Jadranu. Svoju dovolenku môžete stráviť na Tivatskej, Budvanskej, Barskej či Ulcinjskej riviére. Najobľúbenejšie sú dlhé pieskové pláže v okolí letovísk Budva a Bečiči. Stredisko Bečiči sa hrdí svojou takmer 2-kilometrovou plážou, ktorá bola už dávnejšie odborníkmi označená za najkrajšiu v Európe. Je tu aj viacero ďalších pláží, oceneným Modrou vlajkou za čistotu mora,niektoré aj s obsahom liečivých minerálov /Ulcinj/. Známa je tiež romantická Červená pláž v Sutomore /názov má podľa farby svojho piesku a kamienkov/.

 

Pamiatky

– historické mesto Kotor v zálive Boka Kotorska má zachované stredoveké centrum /v zozname UNESCO/

– ostrov Sveti Stefan so zachovanými pôvodnými domčekmi bývalých rybárov

– Budva: starobylé mestečko s úzkymi uličkami a romantické zákutiami

– Bar: palác Kráľa Nikolu I. v ktorom sa nachádza archeologické múzeum

– Boka Kotorska – najväčší prírodný záliv na juhu Jadranského mora

– kaňon rieky Tara – druhý najdlhší a najhlbší na svete

– národný park Skadarsko Jezero.

 

Hotelový komplex Mediteran 4*

// pobyty – priame lety z Bratislavy a pobyty s individuálnou dopravou

V obľúbenom letovisku Bečiči, pri jednej z najkrajších pláží /modrá vlajka za čistotu/. V areáli tohto moderného hotelového komplexu sa nachádza jeden z najväčších aquaparkov v Čiernej Hore, do ktorého majú ubytovaní hostia vstup zdarma. Hotel ponúka stravovanie ultra all inclusive, služby plážových reštaurácií sú za poplatok. Na vyhradenej súkromnej časti hotelovej pláže je plážový servis zadarmo. Odporúčame hlavne rodinám s deťmi.

 

Slovenska Plaža 4*

// pobyty s individuálnou dopravou

// pobyty s priamymi letmi z Viedne

Tento obľúbený rušný hotelový komplex postavený v štýle mestečka s uličkami, námestiami, obchodíkmi a reštauráciami, butikmi i cukrárňami, leží neďaleko historického mestečka Budva. Celý rezort sa skladá z dvojpodlažných pavilónov. Má 3* časť, ale aj 4* časť, ktorá prešla rekonštrukciou. Nakoľko ide o rozsiahly komplex, vzdialenosť od štrkovo- piesočnatej pláže závisí od polohy ubytovania. Hostia však majú možnosť kúpania aj na ostrove Sv. Nikola alebo na pláži Ploče /loďkou z Budvy/. V komplexe nájdete aj bazény s morskou vodou, na svoje si tu prídu deti aj dospelí. Blízkosť aquaparku v Budve a rušná promenáda je lákadlom pre mnohých dovolenkárov.

 

Iberostar Herceg Novi 4*

// pobyty s priamymi letmi z Viedne

// pobyty s individuálnou dopravou

Ak túžite po pokojnej dovolenke na okraji zálivu Boka Kotorska, zavítajte do mestečka Njivice, kde sa tento hotel nachádza. Je umiestnený v nádhernom prostredí, z vonkajšieho bazéna môžete vychutnávať úžasný pohľad na záliv, more a hory, ktorými je hotel obklopený. Hotel disponuje modernými a priestrannými izbami s balkónom alebo terasou, krásnou záhradou, dostupné je bezplatné Wifi. Pláž je tu menšia, okruhliaková. Centrum mesta Herceg Novi je vzdialené 8 km.

 

Korali 2*

// pobyty – priame lety z Bratislavy a pobyty s individuálnou dopravou

Príjemný, nenáročný hotel s priaznivými cenami nachádzajúci sa na veľmi vyhľadávanej sutomorskej pláži s krásnou scenériou horského masívu priamo nad mestečkom. Hotel sa nachádza od 6 km od turistického, prístavného a historického mesta Bar a 30 km od historickej Budvy s množstvom kultúrnych pamiatok. Hotel odporúčame rodinám s deťmi aj jednotlivcom.

Leto 2024: TOP 10 rodinných hotelov s aquaparkmi

18.04.2024

Ak Vaša rodina miluje počas letnej dovolenky vodnú zábavu, určite pokračujte v čítaní tohto blogu. Prinášame Vám totiž 10 tipov na overené a obľúbené hotely s tou najširšou ponukou vodnej zábavy. S rezerváciou letnej dovolenky neváhajte! Viaceré termíny v obľúbených stredomorských hoteloch sú už na sezónu 2024 vypredané. Vypredané sú aj mnohé termíny s [...]

Bahrajn: Ostrov, na ktorý sa budete chcieť vrátiť

02.04.2024

Poznáte to – sú dovolenkové miesta, ktoré nás zaujmú, ale necítime potrebu sa tam vrátiť znova. Tie druhé nás očaria tak intenzívne, že hneď po návrate domov na tieto miesta máme chuť cestovať znova. Medzi takéto miesta patrí aj rozlohou malý ostrov Bahrajn nachádzajúci sa v Perzskom zálive, len pár desiatok kilometrov od Kataru a Saudskej arábie. Bojovník a [...]

Marsa Alam 2024 – Cenovo výhodná dovolenka s priamymi letmi

19.03.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🇪🇬 Stredisko Marsa Alam sa nachádza na južnom pobreží Červeného mora v Egypte a ponúka úžasné podmienky na potápanie, s krásnym korálovým útesom a pestrou podmorskou faunou. Je vzdialené len 4 hodiny letu z Bratislavy a predstavuje tú pravú kombináciu výbornej dovolenky- teplé more, krásne pláže, slnečné počasie, skvelé služby a [...]

Matúš Šutaj Eštok, Vianoce, hasiči, policajti, Štedrý deň

Policajti vo veľkom odchádzajú do civilu. Šutaj Eštok ich chce udržať tisícovými odmenam

25.04.2024 04:00

Kým financmajster uťahuje opasok, minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) sľubuje policajtom nové finančné príspevky, ako aj valorizáciu tých, čo už dostávajú

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.