Založ si blog

Last minute počasie – kam na dovolenku v prvej polovici júna 2022?

Letná dovolenková sezóna je už predo dvermi a s ňou aj stúpajúce teploty ovzdušia i mora v obľúbených letných destináciách. V prvej polovici júna vzlietajú zo slovenských letísk do stredomorských destinácií aj prvé chartrové lety cestovných kancelárií.

Kam sa môžete vybrať v tomto období na dovolenku? Prinášame prehľad destinácií spracovaných podľa stránok last minute počasie.

Aktuálny stav teplôt k 26.5.2022

V obľúbenej oblasti Tureckej riviéry budú teploty v prvej polovici júna dosahovať 30°C za stáleho slnečného počasia, teplota vody je tam už veľmi príjemných 25°C.

Egypt – oblasť Hurghady bude mať v najbližších dvoch týždňoch teploty tesne nad 35 °C, teplota vody je 27 – 28°C. Pre oblasť Sinajského polostrova (Sharm el Sheikh) je teplota ovzdušia ešte o 2 – 3°C vyššia.

Grécke ostrovy už majú počasie pripravené na dovolenkovanie, napríklad slnečný Rhodos má teploty tesne nad 30°C, Kréta ešte o niečo viac. Teplota vody je okolo 24 – 25°C.

Teploty tesne pod 30°C sa objavia v druhej polovici budúceho týždňa aj v Taliansku a talianskych ostrovných destináciách – na Sicílii, Sardínii. O niečo chladnejšie 28 – 29°C bude na Malte. Teplota vody v tejto oblasti je 23 – 24°C.

Aj keď more v Chorvátsku dosahuje len 22°C, teplota vzduchu počas prvých dvoch júnových týždňov prekročí 30°C.

Prehľad všetkých stredomorských aj exotických destinácií, s predpoveďou počasia na 30 dní a prehľadom last minute zájazdov na toto obdobie nájdete na špecializovaných stránkach last minute počasiewww.pocasie.sk/last-minute

 

Leto 2024: TOP 10 rodinných hotelov s aquaparkmi

18.04.2024

Ak Vaša rodina miluje počas letnej dovolenky vodnú zábavu, určite pokračujte v čítaní tohto blogu. Prinášame Vám totiž 10 tipov na overené a obľúbené hotely s tou najširšou ponukou vodnej zábavy. S rezerváciou letnej dovolenky neváhajte! Viaceré termíny v obľúbených stredomorských hoteloch sú už na sezónu 2024 vypredané. Vypredané sú aj mnohé termíny s [...]

Bahrajn: Ostrov, na ktorý sa budete chcieť vrátiť

02.04.2024

Poznáte to – sú dovolenkové miesta, ktoré nás zaujmú, ale necítime potrebu sa tam vrátiť znova. Tie druhé nás očaria tak intenzívne, že hneď po návrate domov na tieto miesta máme chuť cestovať znova. Medzi takéto miesta patrí aj rozlohou malý ostrov Bahrajn nachádzajúci sa v Perzskom zálive, len pár desiatok kilometrov od Kataru a Saudskej arábie. Bojovník a [...]

Marsa Alam 2024 – Cenovo výhodná dovolenka s priamymi letmi

19.03.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🇪🇬 Stredisko Marsa Alam sa nachádza na južnom pobreží Červeného mora v Egypte a ponúka úžasné podmienky na potápanie, s krásnym korálovým útesom a pestrou podmorskou faunou. Je vzdialené len 4 hodiny letu z Bratislavy a predstavuje tú pravú kombináciu výbornej dovolenky- teplé more, krásne pláže, slnečné počasie, skvelé služby a [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.