Last minute počasie – kam na dovolenku v prvej polovici júna 2022?

27. mája 2022, Travel.Sk, Nezaradené

Letná dovolenková sezóna je už predo dvermi a s ňou aj stúpajúce teploty ovzdušia i mora v obľúbených letných destináciách. V prvej polovici júna vzlietajú zo slovenských letísk do stredomorských destinácií aj prvé chartrové lety cestovných kancelárií.

Kam sa môžete vybrať v tomto období na dovolenku? Prinášame prehľad destinácií spracovaných podľa stránok last minute počasie.

Aktuálny stav teplôt k 26.5.2022

V obľúbenej oblasti Tureckej riviéry budú teploty v prvej polovici júna dosahovať 30°C za stáleho slnečného počasia, teplota vody je tam už veľmi príjemných 25°C.

Egypt – oblasť Hurghady bude mať v najbližších dvoch týždňoch teploty tesne nad 35 °C, teplota vody je 27 – 28°C. Pre oblasť Sinajského polostrova (Sharm el Sheikh) je teplota ovzdušia ešte o 2 – 3°C vyššia.

Grécke ostrovy už majú počasie pripravené na dovolenkovanie, napríklad slnečný Rhodos má teploty tesne nad 30°C, Kréta ešte o niečo viac. Teplota vody je okolo 24 – 25°C.

Teploty tesne pod 30°C sa objavia v druhej polovici budúceho týždňa aj v Taliansku a talianskych ostrovných destináciách – na Sicílii, Sardínii. O niečo chladnejšie 28 – 29°C bude na Malte. Teplota vody v tejto oblasti je 23 – 24°C.

Aj keď more v Chorvátsku dosahuje len 22°C, teplota vzduchu počas prvých dvoch júnových týždňov prekročí 30°C.

Prehľad všetkých stredomorských aj exotických destinácií, s predpoveďou počasia na 30 dní a prehľadom last minute zájazdov na toto obdobie nájdete na špecializovaných stránkach last minute počasiewww.pocasie.sk/last-minute