Dovolenka 2020: Najkrajšie a bezpečné pláže v Grécku

29. júna 2020, Travel.Sk, Nezaradené

Grécko znova sprístupnilo verejné pláže, no pod prísnymi bezpečnostnými nariadeniami. Pre Vašu bezpečnosť prevádzkovatelia pláží budú napríklad musieť zaznamenávať počet návštevníkov, zaistiť minimálnu požadovanú vzdialenosť medzi slnečníkmi i ležadlami, či zabezpečiť, aby sa na ploche 1000 metrov štvorcových nachádzalo maximálne 40 ľudí.

Stánky s občerstvením môžu zákazníkom predávať iba balené jedlo a nápoje, nie však alkohol. Zákaz sa týka aj donášky jedla do areálu pláží.

Personál je povinný pravidelne dezinfikovať ležadlá a stoličky po každom zákazníkovi a tiež sociálne zariadenia, pričom túto činnosť musia plánovať a viesť o nej záznam, ktorý v prípade kontroly ukážu inšpekcii. Zákazníci sú povinní dodržiavať v radoch na občerstvenie 1,5-metrové odstupy. Okrem toho sa obsluhujúcemu personálu a iným zamestnancom odporúča zakrývanie dýchacích ciest. Zakázané sú tiež kontaktné športy.

Prinášame Vám tipy na najkrajšie a zároveň bezpečné pláže v Grécku:

Myrtos, Kefalonia
Myrtos je najslávnejšia a podľa mnohých tiež najkrajšia pláž ostrova Kefalonia. Pokrýva ju biely jemný piesok, ktorý vytvára v kombinácii s azúrovou vodou skutočne neodolateľnú kombináciu.

 

Anthony Quinn, Rhodos
Nádherná pláž na ostrove Rodos je pomenovaná podľa slávneho herca, ktorý ju mal tak rád, že si ju dokonca kúpil. Našťastie je však prístupná verejnosti, a tak si oddych na kamienkoch a kúpanie v tyrkysovej vode môžete užiť aj vy.

Porto Katsiki, Lefkada
Porto Katsiki je slávna pláž na juhu ostrova Lefkada. Vďaka zlatistému piesku a krištáľovo čistej vode je ocenená modrou vlajkou.

Navagio, Zakynthos
Navagio je najobľúbenejšou plážou a symbolom ostrova Zakynthos. Dostať sa na ňu dá len loďou, pretože ju z troch strán obklopujú majestátne biele skaly. Známa je nielen pre svoju nádhernú prírodnú scenériu, ale aj vďaka vraku lode.

Lindos, Rhodos
Agios Pavlos je nádherná pláž v meste Lindos na Rodose. Nachádza sa v malej zátoke obklopenej skalami, na ktoré sa dá liezť. Väčšina turistov tu však uprednostňuje oddych na pláži a osvieženie v blankytnej vode.

 

Elafonissi, Kréta
Najkrajšou plážou v Grécku sa opäť stal Elafonissi, ostrovček s nádherným pobrežím pokrytým bielym pieskom a lemovaným tyrkysovou vodou.