Dovolenka 2020: Dobré správy pre milovníkov cestovania

12. júna 2020, Travel.Sk, Nezaradené

Po dlhšom a náročnom období, ktoré poznačil koronavírus prichádzajú každý deň nové pozitívne správy.

Určite najdôležitejšou je, že Slovenská republika uvoľňuje cestovanie s ďalšími 16 krajinami. Medzi bezpečné krajiny boli zaradené: Bulharsko, Cyprus, Dánsko, Estónsko, Fínsko, Grécko, Chorvátsko, Island, Lichtenštajnsko, Litva, Lotyšsko, Malta, Nemecko, Nórsko, Slovinsko a Švajčiarsko. Minulý týždeň už boli otvorené hranice s našimi susedmi: Českom, Maďarskom a Rakúskom.

Zároveň je do všetkých spolu 19 vymenovaných destinácií povolené prevádzkovať dopravné spojenia všetkých druhov, to znamená, že je možné do nich uskutočňovať individuálnu, autobusovú, vlakovú a leteckú dopravu.

Z pohľadu blížiacej sa dovolenkovej sezóny a obľúbených destinácií, je týmto daná zelená na dovolenkové pobyty a zájazdy do Bulharska, na Cyprus, do Grécka, Chorvátska, na Maltu a do Slovinska. Otvorenie ostatných destinácií sa očakáva v najbližších týždňoch.

Otvorenie týchto destinácií rýchlo vyústilo do záujmu a dopytu slovenských klientov, ktorí si nevedia predstaviť leto bez dovolenky pri mori. Cestovné kancelárie sa snažia promptne reagovať a obnovujú ponuku v zmysle situácie v jednotlivých štátov.

Na cestovanie do jednotlivých destinácií sa budú vzťahovať podrobné povinnosti cestujúcich. Keďže sa pravidelne aktualizujú, navrhujeme Vám navštíviť stránku Úradu verejného zdravotníctva.