Založ si blog

Last Minute – objednávajte rozvážne

Last Minute - objednávajte rozvážnePrvé dovolenkové lety zo Slovenska začali v júni a sezóna odštartovala s mohutnými Last Minute zľavami.

Mnoho dovolenkárov si necháva objednanie zájazdu naozaj na poslednú chvíľu a cestovné kancelárie a agentúry sa majú čo obracať, aby dokázali obslúžiť klientov, ktorí si kupujú zájazdy s odletom na zajtra, či na najbližších pár dní.

Skúsenosti ukazujú, že rýchly nákup na poslednú chvíľu nemusí vždy znamenať ušetrenie veľkých peňazí. Ak sa poriadne nesústredite a neubezpečíte, na aký termín si dovolenku objednávate a že naozaj na zájazd môžete cestovať, môže sa stať, že namiesto získania veľkej úspory si urobíte veľkú škodu.

Vzhľadom k tomu, že pár dní pred cestou sú storno poplatky za zrušenie zájazdu blízke celej cene zájazdu (rádovo 85% až 100%), každé neskoršie zistenie, že nemôžete cestovať, vás bude stáť skoro celú sumu, ktorú ste zaplatili.

Niekoľko najčastejších chýb pri nakupovaní Last Minute zájazdu, ktoré vás môžu stať veľké peniaze:

  1. Neplatný cestovný doklad
    Skontrolujte si, či máte platné cestovné doklady do Vašej destinácie. Do väčšiny krajín je vyžadovaná platnosť 6 mesiacov po návrate zo zájazdu. Platný cestovný doklad musí mať každý cestujúci, aj deti.
  2. Súkromné alebo pracovné povinnosti v čase cesty
    Uistite sa, či nemáte v čase od začiatku zájazdu do návratu dôležité súkromné alebo pracovné povinnosti, kvôli ktorým nemôžete byť ďaleko od domova.
  3. Nepozornosť pri objednávaní
    Ubezpečte sa, či naozaj objednávate taký termín, na ktorý aj myslíte. Rýchle vybavovanie so sebou prináša vyššie riziko nepozornosti a nedorozumení. Záväzné je to, čo máte uvedené na Zmluve o obstaraní zájazdu a nie to, o čom ste mohli získať prvý dojem napríklad pri telefonáte, či čítaní ponúk na internetovej stránke predajcu zájazdov.
  4. Nepozornosť pri čítaní pokynov na cestu
    Pri odletoch v nočných hodinách môže dôjsť k takému nedorozumeniu, že si zmýlite skutočný deň odletu s dňom, kedy sa na cestu chystáte. Napríklad ak je odlet 1. júla. o 00:50, môžete z toho nadobudnúť dojem, že na letisku máte byť 1. júla neskoro večer. Reálne však odlietate v noci z 30.6. na 1.7., čiže kufre si balíte a na letisku máte byť neskoro večer 30. júna.

 

 

Egypt 2024: Najvýhodnejšia jarná dovolenka s tipmi na overené hotely

29.02.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🐪 Väčšina z nás už netrpezlivo čakáme a tešíme sa na príchod slnečných mesiacov roka. Ja osobne som si preto v januári povedala, že dosť bolo zimy – chcelo by to nejaké slniečko. Spolu s kolegami sme sa vybrali na infocestu do Egypta, aby sme Vám – našim klientom poskytli vždy tie najlepšie informácie z prvej ruky. Tentoraz [...]

Čarovný Omán 2024: Nové lety z Bratislavy

15.02.2024

Navštívte s nami Arabský poloostrov, rozprávkový Omán, krajinu sultánov a Salalah, bielu perlu Orientu. Jemné pieskové pláže, tyrkysové more s delfínmi a veľrybami, kilometre kokosových paliem strážiacich pobrežie, duny púšte opierajúce sa o horský ománsky masív. Ten drží vlhko a vracia ho národnému pokladu, kadidlovému stromu, ktorého miazga sa v dávnych dobách [...]

Cyprus 2024: Najobľúbenejšie hotely našich klientov

30.01.2024

Ostrov lásky, ako je často nazývaný, sa bezpochyby stane jednou z najobľúbenejších destinácií slovenských dovolenkárov počas letnej sezóny 2024. Unikátna poloha tohto ostrova spolu zaručujúca vyše 300 slnečných dní v roku, krásne pláže, ale aj história a možnosti na návštevy rôznych zaujímavostí vedia ohromiť aj skúseného dovolenkára. Či už idete na severný [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.