Založ si blog

Last Minute – objednávajte rozvážne

Last Minute - objednávajte rozvážnePrvé dovolenkové lety zo Slovenska začali v júni a sezóna odštartovala s mohutnými Last Minute zľavami.

Mnoho dovolenkárov si necháva objednanie zájazdu naozaj na poslednú chvíľu a cestovné kancelárie a agentúry sa majú čo obracať, aby dokázali obslúžiť klientov, ktorí si kupujú zájazdy s odletom na zajtra, či na najbližších pár dní.

Skúsenosti ukazujú, že rýchly nákup na poslednú chvíľu nemusí vždy znamenať ušetrenie veľkých peňazí. Ak sa poriadne nesústredite a neubezpečíte, na aký termín si dovolenku objednávate a že naozaj na zájazd môžete cestovať, môže sa stať, že namiesto získania veľkej úspory si urobíte veľkú škodu.

Vzhľadom k tomu, že pár dní pred cestou sú storno poplatky za zrušenie zájazdu blízke celej cene zájazdu (rádovo 85% až 100%), každé neskoršie zistenie, že nemôžete cestovať, vás bude stáť skoro celú sumu, ktorú ste zaplatili.

Niekoľko najčastejších chýb pri nakupovaní Last Minute zájazdu, ktoré vás môžu stať veľké peniaze:

  1. Neplatný cestovný doklad
    Skontrolujte si, či máte platné cestovné doklady do Vašej destinácie. Do väčšiny krajín je vyžadovaná platnosť 6 mesiacov po návrate zo zájazdu. Platný cestovný doklad musí mať každý cestujúci, aj deti.
  2. Súkromné alebo pracovné povinnosti v čase cesty
    Uistite sa, či nemáte v čase od začiatku zájazdu do návratu dôležité súkromné alebo pracovné povinnosti, kvôli ktorým nemôžete byť ďaleko od domova.
  3. Nepozornosť pri objednávaní
    Ubezpečte sa, či naozaj objednávate taký termín, na ktorý aj myslíte. Rýchle vybavovanie so sebou prináša vyššie riziko nepozornosti a nedorozumení. Záväzné je to, čo máte uvedené na Zmluve o obstaraní zájazdu a nie to, o čom ste mohli získať prvý dojem napríklad pri telefonáte, či čítaní ponúk na internetovej stránke predajcu zájazdov.
  4. Nepozornosť pri čítaní pokynov na cestu
    Pri odletoch v nočných hodinách môže dôjsť k takému nedorozumeniu, že si zmýlite skutočný deň odletu s dňom, kedy sa na cestu chystáte. Napríklad ak je odlet 1. júla. o 00:50, môžete z toho nadobudnúť dojem, že na letisku máte byť 1. júla neskoro večer. Reálne však odlietate v noci z 30.6. na 1.7., čiže kufre si balíte a na letisku máte byť neskoro večer 30. júna.

 

 

Leto 2024: TOP 10 rodinných hotelov s aquaparkmi

18.04.2024

Ak Vaša rodina miluje počas letnej dovolenky vodnú zábavu, určite pokračujte v čítaní tohto blogu. Prinášame Vám totiž 10 tipov na overené a obľúbené hotely s tou najširšou ponukou vodnej zábavy. S rezerváciou letnej dovolenky neváhajte! Viaceré termíny v obľúbených stredomorských hoteloch sú už na sezónu 2024 vypredané. Vypredané sú aj mnohé termíny s [...]

Bahrajn: Ostrov, na ktorý sa budete chcieť vrátiť

02.04.2024

Poznáte to – sú dovolenkové miesta, ktoré nás zaujmú, ale necítime potrebu sa tam vrátiť znova. Tie druhé nás očaria tak intenzívne, že hneď po návrate domov na tieto miesta máme chuť cestovať znova. Medzi takéto miesta patrí aj rozlohou malý ostrov Bahrajn nachádzajúci sa v Perzskom zálive, len pár desiatok kilometrov od Kataru a Saudskej arábie. Bojovník a [...]

Marsa Alam 2024 – Cenovo výhodná dovolenka s priamymi letmi

19.03.2024

Autor blogu: Sandra Košútová 🇪🇬 Stredisko Marsa Alam sa nachádza na južnom pobreží Červeného mora v Egypte a ponúka úžasné podmienky na potápanie, s krásnym korálovým útesom a pestrou podmorskou faunou. Je vzdialené len 4 hodiny letu z Bratislavy a predstavuje tú pravú kombináciu výbornej dovolenky- teplé more, krásne pláže, slnečné počasie, skvelé služby a [...]

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.